EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το νέο Toyota Yaris έρχεται με βελτιωμένη ασφάλεια και τεχνολογία

to-neo-toyota-yaris-erchetai-me-veltiomeni-asfaleia-kai-technologia-670915

Με το νέο Yaris, η Toyota επεκτείνει την υβριδική της γκάμα και προσφέρει ενημερώσεις στους τομείς της ασφάλειας και της τεχνολογίας.

Πέρα από τον τωρινό κινητήρα Hybrid 115, για το ανανεωμένο Yaris του 2023 υπάρχει η επιλογή του Hybrid 130 1,5 λίτρων, ο οποίος διαθέτει ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων με μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα και βελτιωμένο λογισμικό. Η συνδυαστική ισχύ ανεβαίνει στους 130 ίππους (όπως υποδηλώνει και το όνομα), με τη ροπή να ανεβαίνει στα 185 Nm από τα 141, κάτι που αποτελεί μια σημαντική αύξηση της τάξης του 30%.

Η Toyota λέει πως η αυξημένη ισχύς του νέου κινητήρα γίνεται άμεσα αισθητή κατά το προσπέρασμα, με χρόνο επιτάχυνσης από 80-120 χλμ./ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα, ενώ ο χρόνος του 0-100 έχει μειωθεί κατά μισό δευτερόλεπτο, πέφτοντας στα 9,2.

Πέρα από τις βασικές, η κορυφαία έκδοση Premiere βρίσκεται στην κορυφή της σειράς Yaris, διαθέτοντας την επιλογή αποκλειστικής βαφής Neptune Blue με μαύρη οροφή και κολώνες, ζάντες 17 ιντσών και μπλε ραφές και πινελιές στο εσωτερικό της καμπίνας. Εκτός από την Premiere, υπάρχει και η έκδοση GR Sport, η οποία δε πρέπει να συγχέεται με το GR Yaris.

Στον τομέα της ασφάλειας, η Toyota βελτίωσε το επίπεδο του στάνταρ κιτ ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του Yaris, παρουσιάζοντας τα νέα χαρακτηριστικά με το όνομα Toyota T-Mate. Το σύστημα ανίχνευσης σύγκρουσης του αυτοκινήτου έχει αναβαθμιστεί για να ανιχνεύει μοτοσικλέτες, πεζούς και ποδηλάτες, εκτός από άλλα αυτοκίνητα.

Οι νέες ενημερώσεις περιλαμβάνουν και τη λειτουργία καταστολής επιτάχυνσης, η οποία εμποδίζει τον οδηγό να επιταχύνει απότομα όταν ανιχνεύσει προπορευόμενο όχημα. Υπάρχει επίσης το νέο σύστημα διακοπής οδήγησης έκτακτης ανάγκης, το οποίο λειτουργεί όταν ενεργοποιείται το Lace Trace Assist. Αυτό εκπέμπει μια προειδοποίηση σε περίπτωση που ο οδηγός αποκοιμηθεί ή χάσει τις αισθήσεις του και στη συνέχεια σταματά το αυτοκίνητο, ενεργοποιεί τα Alarm και ξεκλειδώνει τις πόρτες.

Η τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού δεν τελειώνουν εδώ. Η νέα λειτουργία Proactive Driving Assist επιβραδύνει το αυτοκίνητο αν ανιχνεύσει ότι υπάρχει άλλο αυτοκίνητο ή στροφή μπροστά. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, η υποβοήθηση διεύθυνσης του αυτοκινήτου θα προσαρμόσει τη δύναμη διεύθυνσης, επιτρέποντας στο Yaris να στρίψει ομαλά και σταθερά.

Το ανανεωμένο Toyota Yaris διαθέτει και ένα νέο σύστημα infotainment, με ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του να είναι η προσαρμόσιμη οθόνη οργάνων του οδηγού, με 4 διαθέσιμες επιλογές. Το μέγεθος της οθόνης αλλάζει ανάλογα με την έκδοση, με τα High, GR Sport και Premiere να διαθέτουν οθόνη 12,3 ιντσών, ενώ οι βασικές εκδόσεις διαθέτουν οθόνες 7 ιντσών.

Υπάρχουν επίσης οι ασύρματες λειτουργίες Apple CarPlay και Android Auto, ενώ η Toyota έχει βελτιώσει και το λογισμικό αναγνώρισης φωνής του Yaris ώστε να ανταποκρίνεται σε μια ποικιλία εντολών για λειτουργίες όπως ο έλεγχος του κλίματος.

Για πρώτη φορά, για το Toyota Yaris υπάρχει η επιλογή ενός ψηφιακού κλειδιού, που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας για να το κλειδώσετε ή να το ξεκλειδώσετε από απόσταση, ενώ μπορείτε επίσης να χειριστείτε τον κλιματισμό και τα φώτα κινδύνου. Ωστόσο, αυτό θα είναι διαθέσιμο μόνο με ετήσια συνδρομή –κάτι που οι κάτοχοι της κορυφαίας έκδοσης Premiere θα απολαμβάνουν δωρεάν για τον πρώτο χρόνο.

Τα βιβλία παραγγελιών για το ανανεωμένο Toyota Yaris θα ανοίξουν τον Ιούνιο σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, με την τιμολόγηση να ανακοινώνεται σύντομα.

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο