ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Porsche Mission S: Ένα hyper-minivan για γρήγορες οικογένειες

porsche-mission-s-ena-hyper-minivan-gia-grigores-oikogeneies-681191

Η ανεξάρτητα σχεδιασμένη Porsche Mission S μοιάζει με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με αρκετούς χώρους για hot laps με… παρέα.

Αν εξαιρέσουμε το WRC, τα περισσότερα αγωνιστικά αυτοκίνητα έχουν μονάχα μια θέση που προορίζεται για τον οδηγό και στο εσωτερικό τους δεν υπάρχει χώρος για επιβάτες. Ωστόσο, ο ταλαντούχος σχεδιαστής Zhe Huang αποφάσισε να κάνει τη διαφορά, δείχνοντάς μας πως θα ήταν μια αγωνιστική Porsche με αρκετό χώρο για τον οδηγό, αλλά και για 4 επιβάτες.

Το αποτέλεσμα είναι η Porsche Mission S, μια ανεξάρτητη δημιουργία που δεν εγκρίνεται ή δεν σχετίζεται με την Porsche. Το αυτοκίνητο «κάθεται» όσο χαμηλά στον δρόμο όσο μια Porsche 911, αλλά έχει μήκος 5,620 και πλάτος 2.100 χλστ., διαθέτοντας ένα μοναδικό προφίλ που την κάνει να ξεχωρίζει από οποιοδήποτε αγωνιστικό έχουμε δει στο παρελθόν.

 

Ο Huang σχεδίασε 2 παραλλαγές της Mission S, η πρώτη είναι φινιρισμένη σε λευκή απόχρωση και φαίνεται να στοχεύει στην τελική ταχύτητα και τους γρήγορους γύρους σε πίστες με μεγάλες ευθείες και ανοιχτές στροφές. Η δεύτερη είναι φινιρισμένη σε μαύρη απόχρωση και η παρουσία του τεράστιου πίσω φτερού μαρτυρά πως εστιάζει στην κάθετη δύναμη και την πρόσφυση, στοχεύοντας πιθανότατα σε γρήγορους χρόνους σε πίστες με κλειστές στροφές.

Το μακρύ μεταξόνιο της Porsche Mission S επέτρεψε στον Huang να σχεδιάσει ένα παρμπρίζ που εκτίνεται σχεδόν μέχρι την μάσκα, αυξάνοντας αισθητά τον χώρο της καμπίνας. Η θέση του οδηγού βρίσκεται μπροστά στη μέση, ενώ πίσω της βρίσκονται 2 καθίσματα επιβατών. Υπάρχει και μια 3η σειρά καθισμάτων, επιτρέποντας στον οδηγό να κάνει τη γρήγορη βόλτα του σε πίστα μαζί με 4 επιβάτες.

Η Porsche Mission S προφανώς δεν σχεδιάζεται για να συμμετάσχει σε κάποια τρέχουσα σειρά αγώνων, ωστόσο, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι της επιφυλάσσει το μέλλον.

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο