ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Jeep Avenger τώρα και υβριδικό

to-jeep-avenger-tora-kai-yvridiko-691004

Μετά τις ηλεκτρικές και τις θερμικές εκδόσεις, το Jeep Avenger έρχεται και σε έκδοση e-Hybrid στα τέλη Νοεμβρίου.

Το υβριδικό Jeep Avenger τροφοδοτείται από ένα νέο κινητήριο σύνολο που αποτελείται από τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.2 turbo 100 ίππων, που λειτουργεί σε συνδυασμό με 2 ηλεκτροκινητήρες. Ο ένας χρησιμοποιείται ως γεννήτρια ενέργειας και κινητήρας εκκίνησης, ενώ ο δεύτερος είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο 6 σχέσεων διπλού συμπλέκτη και μπορεί να αποδώσει 29 ίππους. Αυτό επιτρέπει στο υβριδικό Avenger να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά σε χαμηλές ταχύτητες (έως 30 χλμ./ώρα), διανύοντας μέχρι και ένα χιλιόμετρο.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 48 V επαναφορτίζεται αυτόνομα κατά το φρενάρισμα και στην κατηφόρα, ενώ η λειτουργία του υβριδικού συστήματος του Jeep Avenger είναι παρόμοια με αυτή ενός πλήρους υβριδικού, αλλά η αμερικανική εταιρεία προτιμά να το αποκαλεί ήπιο, λόγω της μειωμένης ισχύος του ηλεκτροκινητήρα. Σε σύγκριση με το βενζινοκίνητο Avenger, για το e-Hybrid η Jeep δηλώνει μείωση εκπομπών της τάξης του 15%, ενώ η δηλωμένη κατανάλωση είναι 19,6 χλμ./λίτρο. Όσον αφορά τις επιδόσεις, η συνδυαστική λειτουργία του θερμικού κινητήρα με τους ηλεκτροκινητήρες επιτρέπει στο Jeep Avenger να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 11 δευτερόλεπτα.

Το νέο Jeep Avenger e-Hybrid είναι εμπλουτισμένο με πολλές καινοτομίες, όλες συγκεντρωμένες στο εσωτερικό. Τα ψηφιακά όργανα έχουν ένα τμήμα αφιερωμένο στο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, όπου υποδεικνύονται οι τρόποι οδήγησης και λειτουργίας. Ο οδηγός μπορεί να βασιστεί στα pads του τιμονιού για τον έλεγχο του κιβωτίου DCT στη χειροκίνητη λειτουργία και στο -προαιρετικό- ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα με λειτουργία μασάζ. Τελευταία, αλλά όχι ασήμαντη λεπτομέρεια για να απολαύσετε τα ταξίδια με το υβριδικό Jeep Avenger είναι η νέα πανοραμική οροφή.

Μετά το Fiat 600 Hybrid, 2 νέα πακέτα υπηρεσιών κάνουν το ντεμπούτο τους και στο υβριδικό Avenger. Το πρώτο ονομάζεται Connect One, είναι στάνταρ σε όλη τη γκάμα και παρέχει υπηρεσίες κλήσης έκτακτης ανάγκης και βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης. Παράλληλα, το πακέτο Connect Plus προσθέτει συνδεδεμένες υπηρεσίες πλοήγησης, με over-the-air ενημερώσεις χαρτών και συνθηκών κυκλοφορίας, πρατήρια καυσίμων (με σχετικές τιμές) και θέσεις στάθμευσης στην περιοχή που βρίσκεστε.

Το νέο Jeep Avenger e-Hybrid θα είναι διαθέσιμο στα 7 χρώματα που υπάρχουν ήδη στη σειρά: Snow, Volcano, Ruby και τα μεταλλικά χρώματα Stone, Sun, Lake και Granite. Οι τιμές για το νέο Avenger e-Hybrid δεν έχουν ακόμη κοινοποιηθεί, αλλά η αναμονή θα είναι ελάχιστη, με τα βιβλία παραγγελιών να ανοίγουν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο