ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το πρώτο αφγανικό supercar είναι εδώ και λέγεται Entop Simurgh

to-proto-afganiko-supercar-einai-edo-kai-legetai-entop-simurgh-687645

Μπορεί εμείς ακόμα να περιμένουμε το Chaos, ωστόσο, οι αφγανική Entop παρουσίασε το Simurgh στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο που είχαμε πρωτοδεί στις αρχές του 2023, το οποίο τότε ονομαζόταν Mada9. Το αυτοκίνητο ονομάζεται πια Simurgh, και ο CEO της Entop, ο οποίος εκτελεί επίσης χρέη σχεδιαστή και αρχιμηχανικού, Mohammad Reza Ahmadi, το παρουσίασε στο κοινό κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης στη Doha. Ο διευθύνων σύμβουλος της αφγανικής μάρκας δεν προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις προδιαγραφές και τις επιδόσεις του, αλλά η Entop λέει πως σκοπεύει να συμμετάσχει με το Simurgh στο Λε Μαν πριν το νέο supercar κυκλοφορήσει στις αγορές.

Η πρώτη εμφάνιση της startup εταιρείας είχε γίνει viral στις αρχές του 2023, με τα πρώτα πλάνα του supercar να κάνουν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο. Ο Ahmadi είχε δηλώσει τότε πως το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο σε… 2 βδομάδες. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, το μόνο που γνωρίζουμε όσον αφορά το κινητήριο σύνολο του Simurgh είναι πως πρόκειται για έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1,8 λίτρων από… Toyota Corolla του 2004, αλλά σε βελτιωμένη μορφή.

Μπορεί τα 2 αυτοκίνητα να έχουν διαφορετικό όνομα και ο Ahmadi να μην κάνει καμία αναφορά στο Mada9, ωστόσο, οι ομοιότητες μεταξύ των 2 είναι εμφανέστατες. «Θέλω να φτιάξω κάτι για να βάλω ξανά τη χώρα μου στον χάρτη», είπε σε συνέντευξή του ο CEO της Entop, «το Simurgh αντιπροσωπεύει τους ήρωες και την τέχνη του Αφγανιστάν».

Η παρουσία του Entop Simurgh στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης δε σημαίνει πως το αυτοκίνητο πλησιάζει στην τελική του μορφή ωστόσο, αφού, σύμφωνα με το Bloomberg, η αφγανική μάρκα πλήρωσε 130.000 δολάρια για μια θέση στη δημοφιλή έκθεση. Στόχος της Entop είναι να συγκεντρωθούν 43,2 εκ. δολάρια για την ολοκλήρωση του Simurgh, πριν αυτό αγωνιστεί στον ιστορικό αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν. «Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε τις πωλήσεις αφού το Simurgh περάσει από το Λε Μαν, όπου μπορεί να δοκιμαστεί και να αποδείξει την αξία του», είπε ο κ. Ahmadi.

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο