ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

 Νέο Hyundai i10: Μια ιστορία επιτυχίας για τη Hyundai

neo-hyundai-i10-mia-istoria-epitychias-gia-ti-hyundai-687685

Με το πιο ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων ασφάλειας και συνδεσιμότητας της κατηγορίας του, το Hyundai i10 προσφέρει ένα πλήρες πακέτο.

Το Hyundai i10 αναπτύσσεται και κατασκευάζεται στην Ευρώπη και είναι ένα αυτοκίνητο του οποίου η εξωτερική σχεδίαση αντικατοπτρίζει το νεανικό του πνεύμα. Παράλληλα, το i10 εξασφαλίζει κορυφαία προσβασημότητα και άνεση ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει τον οδηγό σε όλες του τις καθημερινές δραστηριότητες.

“Η αφοσίωση της Hyundai στους πελάτες μας στην Ευρώπη φαίνεται στην πρόσφατη αναβάθμιση του i10. Διατηρώντας την αξιοπιστία και την πρακτικότητα για την οποία είναι γνωστό, το εξοπλίσαμε με μια ακόμη μεγαλύτερη γκάμα χαρακτηριστικών άνεσης και ευκολίας. Με το i10, θέλουμε όχι μόνο να απευθυνθούμε στους πραγματιστές πελάτες μας, αλλά να προσελκύσουμε και ένα νεανικό και μοντέρνο κοινό. Αυτό το επιτυγχάνουμε μέσω της ανανεωμένης σχεδίασης του i10, της διευρυμένης χρωματικής παλέτας, των βελτιώσεων στην έκδοση N Line και των ενσωματωμένων τεχνολογιών που τις συναντάμε συνήθως σε μεγαλύτερες κατηγορίες” δήλωσε ο κ. Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product & PR της Hyundai Motor Europe.

 

Μια τολμηρή και μοναδική σχεδίαση

Το i10 διαθέτει μια νεανική και δυναμική σχεδίαση που προσφέρει μια αντίθεση μεταξύ των απαλών επιφανειών και των αιχμηρών γραμμών του. Η εικόνα γίνεται πιο τολμηρή χάρη στη χαμηλωμένη οροφή και το μεγάλο μεταξόνιο, ενώ η φαρδιά εμπρός μάσκα εκφράζει τον σπορ χαρακτήρα του και ενσωματώνει εμπρός φώτα ημέρας LED (DRL). Ένα “H” που δημιουργείται με την οριζόντια γραμμή της πίσω πόρτας έχει ενσωματωθεί στα πίσω φώτα ED. Το μοντέλο διαθέτει νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού προσφέρει άνεση χωρίς να περιορίζει την πρακτικότητα. Κάτω από το ταμπλό, μπλε λαμπτήρες προσφέρουν επιπλέον φωτισμό.

 

Μεγαλύτερη άνεση και ευκολία

Το μεγάλο μεταξόνιο ενισχύει την άνεση για στους επιβάτες και η μεταβαλλόμενη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών των 252 λίτρων είναι από στους καλύτερες στην κατηγορία. Παράλληλα, η κάμερα οπισθοπορείας βοηθά στους οδηγούς κατά το παρκάρισμα. Επιπλέον, έχουν προστεθεί οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέφτες, οι οποίοι είναι πρωτοποριακοί για την κατηγορία A.

Τα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των ασύρματων Apple CarPlay και Android Auto, καθιστούν το i10 πρωτοπόρο στην κατηγορία του. Αυτά είναι ενσωματωμένα σε μια έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, τη μεγαλύτερη στην κατηγορία, ενώ διατίθεται και ασύρματη φόρτιση. Εν τω μεταξύ, η τελευταία αναβάθμιση τηλεματικής Bluelink® παρέχει σημαντικά οφέλη στους οδηγούς όσον αφορά την ασφάλεια και την προστασία, τον έλεγχο και τη συνδεσιμότητα μέσω μιας εφαρμογής.

 

Oλοκληρωμένο πακέτο ασφάλειας

Το νέο i10 είναι εξοπλισμένο με προηγμένα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης Hyundai Smart Sense – το πιο ολοκληρωμένο πακέτο ασφάλειας στην κατηγορία του. Αυτό περιλαμβάνει το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA) για  “πεζό” και “ποδηλάτη”, το σύστημα υποβοήθησης παρακολούθησης λωρίδας (LFA) και το σύστημα προειδοποίησης πίσω επιβάτη (ROA).

 

Fun to Drive επιδόσεις και έκδοση N Line

Το i10 διατίθεται με δύο κινητήρες βενζίνης: έναν 3κύλινδρο MPi 1,0 λίτρων και έναν 4κύλινδρο MPi 1,2 λίτρων. Και οι δύο διατίθενται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων ή με αυτοματοποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Η Hyundai έχει επίσης ανανεώσει το i10 N Line, το οποίο διαθέτει έναν αποκλειστικό κινητήρα 1,0 λίτρων Turbo GDi με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων για πολύ καλές επιδόσεις, καθώς και μια σειρά από σχεδιαστικές βελτιώσεις.

 

Τολμηρός και μοναδικός σχεδιασμός

Με την αντίθεση μεταξύ των απαλών επιφανειών και των αιχμηρών γραμμών του, το i10 έχει μια νεανική, δυναμική και μοναδική σχεδίαση που ξεχωρίζει στην κατηγορία A.

 

Εξωτερική σχεδίαση

Η μοναδική εξωτερική σχεδίαση του νέου i10 προσφέρει μια αντίθεση ανάμεσα στις απαλές επιφάνειες και τις αιχμηρές γραμμές του. Το i10 έχει μια τολμηρή εμφάνιση και ένα σπορ αμάξωμα με καθαρές γραμμές, το οποίο έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να προσφέρει το μέγιστο εσωτερικό χώρο. Αυτές οι βελτιώσεις συμπληρώνονται από τις ατσάλινες ζάντες των 14 ιντσών και τις ζάντες αλουμινίου των 16 ιντσών – και οι δύο παρουσιάστηκαν στην τελευταία αναβάθμιση- καθώς και από τις καινούργιες ζάντες αλουμινίου των 15 ιντσών, που έχουν σαν αποτέλεσμα μια ξεχωριστή εμφάνιση.

Το i10 έχει μια νεανική και δυναμική σχεδίαση που ξεχωρίζει στην κατηγορία A. Το μοντέλο διαθέτει το νέο λογότυπο “Hyundai”, το οποίο έχει επίπεδο σχεδιασμό και φινίρισμα από βουρτσισμένο αλουμίνιο. Η φαρδιά μάσκα του εκφράζει το σπορ χαρακτήρα και ενσωματώνει τα εμπρός φώτα ημέρας LED (DRL) που παρουσιάζουν ένα νέο σχέδιο με κυψελοειδές πλέγμα. Τα πίσω φώτα LED δημιουργούν ένα “H” με την οριζόντια γραμμή της πίσω πόρτας. Βάθος και πολυπλοκότητα στην εμπρόσθια όψη προσθέτει η γυαλιστερή μαύρη γραμμή στους προβολείς αλογόνου. Στο πίσω μέρος, δύο οριζόντιες γραμμές «σπάνε» τις απαλές επιφάνειες του χώρου αποσκευών και καταλήγουν στα γραφικά των πίσω φώτων.

Το προφίλ του i10 χαρακτηρίζεται από το καθαρό, ομαλά μυώδες κύριο αμάξωμα, το οποίο έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να προσφέρει τους καλύτερους δυνατούς χώρους στο εσωτερικό. Μοναδικοί τριγωνικοί όγκοι τονίζουν οπτικά το πλάτος του αυτοκινήτου και αναδεικνύουν τη θέση των τροχών στις τέσσερις γωνίες. Η κολόνα C σε σχήμα Χ, που είναι ορατή από μακριά, είναι σαφώς στοιχείο αναγνώρισης του αυτοκινήτου και έλκει το βλέμμα στο λογότυπο i10 που βρίσκεται στην κολόνα.

Εκτός από τα εννέα βασικά εξωτερικά χρώματα, οι επιλογές εξατομίκευσης των πελατών αυξάνονται περαιτέρω με την επιλογή διχρωμίας, με οροφή σε μαύρο χρώμα – που αναδεικνύει την παιχνιδιάρικη πλευρά του i10. Συνολικά υπάρχουν τέσσερα νέα χρώματα αμαξώματος: δύο διαθέσιμα κατά το λανσάρισμα – Lumen Grey και Meta Blue – και δύο αργότερα: Vibrant Blue Pearl και Lucid Lime Metallic.

Χρώματα αμαξώματος:

 • [New] Lumen Grey
 • [New] Meta Blue Pearl
 • Atlas White
 • Phantom Black Pearl
 • Aurora Grey Pearl
 • Dragon Red Pearl
 • Mangrove Green Pearl
 • [New] Vibrant Blue Pearl
 • [New] Lucid Lime Metallic

 

Εσωτερική σχεδίαση

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού προσφέρει μια νεανική αίσθηση χωρίς να μειώνει τη χρηστικότητα. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι το επιπλέον πλάτος που δημιουργείται από τους αεραγωγούς που προεξέχουν στο τέλος της πόρτας για να υποστηρίξουν την οριζόντια λογική της αρχιτεκτονικής.

Το μεγάλο διακοσμητικό πάνελ στο ταμπλό έχει το τρισδιάστατο μοτίβο “κηρήθρας” που επεκτείνεται και στα πάνελ των θυρών. Αυτό προσδίδει οπτική αξία σε ολόκληρο το εσωτερικό.

Ο χαρακτήρας του i10 που παραπέμπει άμεσα σε μοντέλο μεγαλύτερης κατηγορίας συνεχίζεται με το νεανικό στιλ και τις πρακτικές λύσεις του εσωτερικού – χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση για τους οδηγούς ή τους επιβάτες. Η επένδυση των θυρών έχει σχεδιαστεί για να επεκτείνει οπτικά το ταμπλό, ενώ παράλληλα οδηγεί το μάτι προς τις μεγάλες θήκες αποθήκευσης στις πόρτες. Εκτός από το χώρο αποθήκευσης στο ντουλαπάκι του ταμπλό οι σχεδιαστές του i10 ενσωμάτωσαν έναν επιπλέον ανοιχτό αποθηκευτικό χώρο πάνω από το ντουλαπάκι στην πλευρά του συνοδηγού.

Ένα νέο χρωματικό πακέτο, το Purple Package, προσδίδει έναν παιχνιδιάρικο χαρακτήρα στη σπορτίφ εξωτερική σχεδίαση του αυτοκινήτου. Διαθέτει καθίσματα με επένδυση από ύφασμα ταρτάν με κάθετες μοβ γραμμές, καθώς και μοβ πινελιές στις ραφές και τους αεραγωγούς. Τα γκρι σημεία επαφής με τη μοβ γυαλάδα, όπως φαίνεται στο προστατευτικό κάλυμμα και στην κάτω κεντρική κονσόλα, προσθέτουν επιπλέον στυλ.

Χρώματα εσωτερικού:

 • Obsidian Black
 • Shale Grey
 • Purple

 

i10 N Line

Η Hyundai συνεχίζει την διάθεση του i10 N Line, το τέταρτο μοντέλο της Hyundai με αυτό το δυναμικό επίπεδο εξοπλισμού που συνδυάζει τη σχεδίαση του i10 με τις σπορτίφ πινελιές και τα δυναμικά N Line χαρακτηριστικά. Συνεχίζει το επιτυχημένο λανσάρισμα του N Line από το 2018 με το i30 και το i30 Fastback και στη συνέχεια με το Tucson, το i20 και το Kona. Το πιο πρόσφατο i10 N Line της Hyundai συμπληρώνεται από έναν αποκλειστικό κινητήρα 1.0 T-GDi για συναρπαστική οδηγικά εμπειρία και επιδόσεις.

 

Πιο σπορ σχεδιασμός

Όπως και το i10, η δυναμική και κομψή σχεδίαση του i10 N Line προσφέρει μια αντίθεση μεταξύ των μαλακών επιφανειών και των αιχμηρών γραμμών του αμαξώματος. Οι εξωτερικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν ειδικά σχεδιασμένους προφυλακτήρες, ένθετα και κόκκινες πινελιές, προσδίδοντάς μια δυναμική εμφάνιση που είναι εμπνευσμένη από την συμμετοχή της Hyundai στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι νέες, αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και τα μπροστινά φώτα ημέρας LED (DRL) τονίζουν τη χαρακτηριστική σχεδίαση του i10 N Line και τη σπορ συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Τα άλλα αποκλειστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του i10 N Line περιλαμβάνουν τα λογότυπα N Line, το σήμα i10 σε κόκκινη γραμματοσειρά, καθώς και την προστατευτική «ποδιά» και τον διαχύτη. Κατά το λανσάρισμα οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε έξι συνολικά χρώματα αμαξώματος – οκτώ κατά τη διάρκεια του έτους – τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με δίχρωμη οροφή.

 

Εσωτερικές λεπτομέρειες εμπνευσμένες από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο εσωτερικός σχεδιασμός έχει στοιχεία από αγωνιστικά αυτοκίνητα όπως το σπορ τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων με το λογότυπο N, καθώς και τα κόκκινα περιγράμματα στους αεραγωγούς ή τα μεταλλικά πεντάλ. Παράλληλα, τα σπορ καθίσματα, με ράχες που έχουν επενδύσεις με τριπλή κόκκινη γραμμή, προσφέρουν μεγαλύτερη στήριξη για ακρίβεια στην οδήγηση και επικέντρωση στις επιδόσεις. Όπως και το i10 στη στάνταρ έκδοση , προσφέρει νεανικό στυλ και πρακτικές λύσεις χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση.

 

Αποκλειστικός κινητήρας 1.0 Turbo GDi για συναρπαστικές επιδόσεις

Το i10 N Line προσφέρεται με έναν αποκλειστικό 3-κύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρων Turbo GDi με 100 PS και 172 Nm ροπής. Η έκδοση αυτή τοποθετείται πάνω από την 4-κύλινδρη έκδοση MPi των 1,2 λίτρων με 84 PS και 117,6 Nm ροπής. Και οι δύο κινητήρες διατίθενται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων.

 

Ευρυχωρία και πρακτικότητα

Το νέο i10 προσφέρει πληθώρα χαρακτηριστικών ευκολίας για τους πελάτες. Το μακρύ μεταξόνιο ενισχύει την ευρυχωρία για τους επιβάτες.

Με χώρο αποσκευών 252 λίτρων με τα καθίσματα ανασηκωμένα και 1.050 λίτρων με τα καθίσματα αναδιπλωμένα, το πορτμπαγκάζ είναι από τα καλύτερα και πιο πρακτικά στην κατηγορία.  Το διαχωριστικό δύο επιπέδων και η αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων με το ένα χέρι είναι πρόσθετα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην πρακτικότητα του i10.

Tο i10 είναι πλέον εξοπλισμένο με ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες. Επίσης, διατίθεται κάμερα οπισθοπορείας και αισθητήρες παρκαρίσματος. Όταν επιλέγεται η όπισθεν, οι οδηγοί μπορούν να δουν τον περιβάλλοντα χώρο στην κεντρική οθόνη του ταμπλό.

 

Κορυφαία συνδεσιμότητα στην κατηγορία

Το i10 διαθέτει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, καθιστώντας το πρωτοπόρο στην κατηγορία του. Προσφέρει τη μεγαλύτερη οθόνη στην κατηγορία, την πιο προηγμένη συνδεσιμότητα smartphone και ασύρματη φόρτιση.

 

Εκδημοκρατισμός της τεχνολογίας

Οι προηγμένες τεχνολογικές λειτουργίες του i10 είναι ενσωματωμένες στην έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία A. Το Bluelink® προσφέρει στους οδηγούς πολλά πλεονεκτήματα, εμφανίζοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, όπως πληροφορίες για τον καιρό και την κυκλοφορία, ενημερώσεις για τη στάθμευση, πληροφορίες για πρατήρια καυσίμων και σταθμούς φόρτισης, καθώς και σημεία ενδιαφέροντος (POI). Τα Apple CarPlay και Android Auto εγγυώνται ασύρματη, απρόσκοπτη συνδεσιμότητα, ασφαλή λειτουργία και αναπαραγωγή του περιεχομένου της οθόνης των κινητών συσκευών που βασίζονται στα λειτουργικά συστήματα iOS ή Android. Η ασύρματη φόρτιση σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης καλωδίου για τη φόρτιση ενός smartphone.

Διαθέσιμος εξοπλισμός συνδεσιμότητας

 • [Νέο] Στάνταρ οθόνη LCD 4,2 ιντσών
 • [Νέο] USB-C εμπρός και πίσω
 • [Νέο] eCall 2ης γενιάς βασισμένο στο δίκτυο 4G
 • [Νέο] Ενημερώσεις χαρτών Over-the-Air (OTA)
 • Οθόνη Display Audio 8 ιντσών
 • Πλοήγηση
 • Ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto
 • Τηλεματική Bluelink®
 • Ασύρματη φόρτιση

 

Τηλεματική Bluelink®

Η Hyundai προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες διασύνδεσης αυτοκινήτου μέσω της δυναμικής τεχνολογίας Bluelink®, η οποία παρέχει σημαντικά οφέλη για τους πελάτες όσον αφορά την ασφάλεια και την προστασία, τον έλεγχο και τη συνδεσιμότητα. Το Bluelink® χρησιμοποιεί την τηλεματική για τη μεταφορά δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, όπως πληροφορίες για τον καιρό και την κυκλοφορία, καθώς και ενημερώσεις για τη στάθμευση σε πραγματικό χρόνο και τοπικές πληροφορίες για τα καύσιμα και τους σταθμούς φόρτισης, συμπεριλαμβανομένων των τιμών.

Με τη συνδεσιμότητα να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη σύγχρονη κινητικότητα, το Bluelink® παρέχει σημαντικά οφέλη στους οδηγούς μέσω ενός ενσωματωμένου μόντεμ και μέσω μιας συνοδευτικής εφαρμογής. Επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν σημεία ενδιαφέροντος (POI) και να στέλνουν τα αποτελέσματα της αναζήτησης απευθείας στη δορυφορική πλοήγηση του αυτοκινήτου, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ρυθμιστεί ακόμη και πριν μπουν στο αυτοκίνητο.

 

Οι πελάτες που επιλέγουν την πλοήγηση λαμβάνουν μια συνδρομή στις υπηρεσίες Hyundai LIVE Services, οι οποίες προσφέρουν ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, καθώς και τη θέση των καμερών ελέγχου ταχύτητας στις χώρες όπου αυτό επιτρέπεται από το νόμο.

 

Χαρακτηριστικά Bluelink και LIVE Services:

 • OTA για τους χάρτες και το Infotainment
 • Εφαρμογή Bluelink με απομακρυσμένες υπηρεσίες: οι οδηγοί μπορούν να κλειδώνουν/ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητό τους και να βλέπουν την κατάσταση του οχήματος
 • Συνδεδεμένη δρομολόγηση, συμπεριλαμβανομένων ζωντανών πληροφοριών κυκλοφορίας
 • LIVE Services: σταθμοί καυσίμων/χώροι στάθμευσης (με τιμές), καιρός, κάμερες ταχύτητας, ενημέρωση για σπορ
 • Find My Car: οι οδηγοί μπορούν να εντοπίζουν εύκολα το όχημά τους σε άγνωστο περιβάλλον
 • Αποστολή στο αυτοκίνητο (POI): αναζήτηση τοπικών POI και αποστολή αποτελεσμάτων στη δορυφορική πλοήγηση του αυτοκινήτου
 • Online αναγνώριση φωνής: Σύστημα αναγνώρισης φωνής, συμπεριλαμβανομένης της κατανόησης φυσικής γλώσσας
 • Ασφάλεια: Ειδοποίηση συναγερμού οχήματος

 

 

Ένα ολοκληρωμένο πακέτο ασφάλειας

Το νέο i10 είναι εξοπλισμένο με τα τελευταία χαρακτηριστικά ασφαλείας Hyundai Smart Sense. Με μια ευρεία γκάμα χαρακτηριστικών ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, το i10 διαθέτει το πιο ολοκληρωμένο πακέτο ασφάλειας στην κατηγορία του και συμμορφώνεται με τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

 

Κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας στην κατηγορία

Το σύστημα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) χρησιμοποιεί μια κάμερα πολλαπλών λειτουργιών για να ανιχνεύει όχι μόνο τα αυτοκίνητα, αλλά και τους πεζούς και τους ποδηλάτες μπροστά από το όχημα. Εν τω μεταξύ, το High Beam Assist (HBA) έχει σχεδιαστεί για να εναλλάσσει αυτόματα μεταξύ υψηλής και χαμηλής δέσμης και παρέχει βέλτιστο φωτισμό του δρόμου μπροστά, ανιχνεύοντας τα φώτα των επερχόμενων και των προπορευόμενων οχημάτων τη νύχτα.

Άλλα χαρακτηριστικά ασφάλειας που είναι διαθέσιμα στο i10 περιλαμβάνουν το Lane Following Assist (LFA), το Driver Attention Warning (DAW) και το Intelligent Speed Limit Assist (ISLA).

 

Στάνταρ λειτουργίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης:

 • [Νέο] Υποβοήθηση αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA), Αστική / Υπεραστική / Πεζό / Ποδηλάτη: Χρησιμοποιώντας την κάμερα πολλαπλών λειτουργιών, το FCA βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων με άλλα οχήματα σε αστικές περιοχές, ανιχνεύοντας ένα όχημα που είναι σταματημένο ή επιβραδύνει στην πορεία σας και φρενάρει αυτόματα όταν είναι απαραίτητο. Παράλληλα, η κάμερα πολλαπλών λειτουργιών ανιχνεύει πεζούς και ποδηλάτες στην πορεία του αυτοκινήτου, ενεργοποιεί μια προειδοποίηση και – αν χρειαστεί – αυτόματο φρενάρισμα
 • [Νέο] Η υποβοήθηση παρακολούθησης λωρίδας (LFA) χρησιμοποιεί τον έλεγχο του τιμονιού για να βοηθήσει το αυτοκίνητο να παραμείνει στην τρέχουσα λωρίδα κυκλοφορίας
 • [Νέο] Rear Occupant Alert (ROA): υπενθυμίζει στον οδηγό με ένα μήνυμα στο πίνακα οργάνων, εάν η πίσω πόρτα είχε ανοίξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής
 • Υποβοήθηση μεγάλης δέσμης φωτός (HBA): Το HBA παρέχει βέλτιστο φωτισμό του δρόμου μπροστά του για την ανίχνευση των φώτων που προέρχονται από τα επερχόμενα και τα προπορευόμενα οχήματα τη νύχτα, αφήνοντας τον οδηγό να επικεντρωθεί στην οδήγησή του
 • Έξυπνη υποβοήθηση ορίου ταχύτητας (ISLA): Το ISLA αναγνωρίζει τα σήματα κυκλοφορίας και παρέχει οπτική και ηχητική προειδοποίηση εάν το αυτοκίνητο υπερβεί το όριο ταχύτητας. Όταν είναι ενεργοποιημένο το Έξυπνο Cruise Control (SCC) ή το Manual Speed Limit Assist (MSLA), το ISLA προσφέρει τη δυνατότητα εύκολης προσαρμογής της ταχύτητάς σας στο όριο ταχύτητας
 • Προειδοποίηση προσοχής του οδηγού (DAW): Το DAW παρακολουθεί τα πρότυπα οδήγησης για να ανιχνεύσει εάν ο οδηγός είναι αφηρημένος ή νυσταγμένος. Μόλις εντοπιστεί, ειδοποιεί τον οδηγό με ένα ηχητικό σήμα σε συνδυασμό με ένα προειδοποιητικό μήνυμα στον πίνακα οργάνων

Το i10 είναι επίσης εξοπλισμένο με την υπηρεσία eCall δεύτερης γενιάς, η οποία, εκτός από τη χειροκίνητη επιλογή με το διακόπτη eCall, επικοινωνεί αυτόματα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σοβαρότερου οδικού συμβάντος με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των αισθητήρων του αερόσακου.

 

Διασκεδαστική οδήγηση και αποδοτικοί κινητήρες

Το i10 προσφέρει μια επιλογή από τρεις κινητήρες με δύο επιλογές κιβωτίων ταχυτήτων για διασκεδαστική οδήγηση. Επιπλέον, χαρακτηριστικά όπως το Idle Stop and Go και η επιλογή ECO Pack καταδεικνύουν την περιβαλλοντική του συνείδηση.

 

Γκάμα κινητήρων

Το i10 διατίθεται με τρεις κινητήρες βενζίνης. Ο 3-κύλινδρος MPi 1,0 λίτρων αποδίδει 67 PS και 96,1 Nm ροπής και προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 156 km/h. Ο 4-κύλινδρος κινητήρας MPi 1,2 λίτρων αποδίδει 84 PS και 117,6 Nm ροπής και προσφέρει τελική ταχύτητα 171 km/h. Ο 3-κύλινδρος κινητήρας 1,0 λίτρων Turbo T-GDi, ο οποίος είναι στάνταρ στην έκδοση N Line, αποδίδει 100 PS και 172 Nm ροπής και διασφαλίζει τελική έως τα 185 km/h.

Οι κινητήρες 1.0 MPi και 1.2 MPi διατίθενται με δύο επιλογές κιβωτίων ταχυτήτων, με χειροκίνητο πέντε σχέσεων ή ένα αυτοματοποιημένο επίσης πέντε σχέσεων (AMT). Ο κινητήρας 1.0 T-GDi διατίθεται αποκλειστικά με το χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το AMT αυξάνει την αποδοτικότητα χάρη στο μικρότερο βάρος του και τις μειωμένες τριβές.

 

Διαθέσιμοι κινητήρες:

  1.0 MPi 3-κύλινδρος 1.2 MPi 4-κύλινδρος 1.0 T-GDi 3-κύλινδρος
Ισχύς (PS) 67 84 100
Ροπή (Nm) 96.1 117.6 172
Μετάδοση 5MT / 5AMT 5MT / 5AMT 5MT
Τελική ταχύτητα (km/h) 156 171 185

 

Αυξημένη αποδοτικότητα και δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης

Το σύστημα Idle Stop and Go (ISG) είναι στάνταρ για όλα τα συστήματα μετάδοσης κίνησης, και συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, στις χαμηλότερες εκπομπές CO2 και στην υψηλότερη αποδοτικότητα. Η εξοικονόμηση καυσίμου από τη χρήση του ISG είναι ιδιαίτερα εμφανής κατά την οδήγηση σε αστικές περιοχές, καθώς το ISG απενεργοποιεί αυτόματα τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιείται.

Επίσης, το i10 διατίθεται με ένα πακέτο ECO Pack, το οποίο περιλαμβάνει διαφορετική σχέση μετάδοσης, τέσσερα καθίσματα και τροχούς 14 ιντσών για βελτιστοποιημένη απόδοση.

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο