ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Zenvo Aurora: Ένα διαστημικό hypercar με 1.850 ίππους και τελική 450 χλμ./ώρα

zenvo-aurora-ena-diastimiko-hypercar-me-1-850-ippous-kai-teliki-450-chlm-ora-681438

Ο μαγικός κόσμος των hypercars είναι γεμάτος με εντυπωσιακούς αριθμούς και το νέο Zenvo Aurora δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η δανέζικη αυτοκινητοβιομηχανία λέει πως οι σχεδιαστές της δεν επικεντρώθηκαν στην επίτευξη συγκεκριμένων εντυπωσιακών αριθμών, αλλά αντίθετα, προσπάθησαν να δημιουργήσουν το καλύτερο αυτοκίνητο που μπορούσαν. Αποτέλεσμα είναι το Aurora, το οποίο αποκαλύφθηκε και διατίθεται σε 2 εκδόσεις: Agil και Tur. Η πρώτη έκδοση είναι και η πιο σκληροπυρηνική, με ξεκάθαρη εστίαση στην πίστα. Παράλληλα, η έκδοση Tur είναι κάπως πιο… χαλαρή, εστιάζοντας στον δρόμο.

Και οι 2 εκδόσεις του Zenvo Aurora έχουν βασιστεί στο πλαίσιο μονοκόκ ZM1 της Zenvo, το οποίο η εταιρεία λέει πως πληροί τις προδιαγραφές ασφάλειας της F1, με ακαμψία 63.000 Nm/deg και βάρος μόλις 120 κιλών.

Το Zenvo Aurora τροφοδοτείται από έναν αλουμινένιο V12 κινητήρα 6,6 λίτρων με 4 turbo, ο οποίος στροφάρει μέχρι τις 9.800 σ.α.λ. και παράγει 1.250 ίππους. Ο εν λόγω κινητήρας δουλεύει σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα στo Agil ανεβάζοντας την συνδυαστική ισχύ στους 1.450 ίππους. Η Zenvo λέει ότι επέλεξε να τοποθετήσει μόνο έναν ηλεκτροκινητήρα στο Aurora Agil για να κρατήσει χαμηλά το βάρος. Για να βοηθήσει στην απόδοση στην πίστα, διαθέτει ένα πακέτο αεροδυναμικής που αποδίδει 880 κιλά κάθετης δύναμης στα 250 χλμ./ώρα. Η επιτάχυνση 0-100 έρχεται σε 2,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 365 χλμ./ώρα.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η Zenvo επέλεξε να κάνει ισχυρότερο το μοντέλο δρόμου, Tur, από το –εστιασμένο στην πίστα- Agil. Το Aurora Tur διαθέτει 2 έξτρα ηλεκτροκινητήρες και έχει μεγαλύτερη ισχύ και τελική ταχύτητα από το Agil, με 1,850 ίππους και 450 χλμ./ώρα!

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε το καλύτερο αυτοκίνητο για τον οδηγό, χωρίς κανέναν περιορισμό», δήλωσε ο Jens Sverdrup, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Zenvo. Η παραγωγή του Zenvo Aurora θα περιοριστεί στις 50 μονάδες και θα ξεκινήσει το 2025, ενώ η δανέζικη εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει προς το παρόν την τιμή του.

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο