EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Κορωνoϊός κλείνει δεκάδες εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη

o-koronoios-kleinei-dekades-ergostasia-paragogis-aftokiniton-stin-evropi-542079

Πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ευρώπη έχουν κλείσει τα εργοστάσια παραγωγής τους τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Μαρτίου, λόγω της κρίσης του κορωνoϊού.

Πολλές από αυτές τις εταιρίες μεταφέρουν τα εμπορεύματα τους σε βαγόνια τρένων. Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε ήδη πληχτεί από το κλείσιμο των εργοστασίων στην Κίνα και τώρα αντιμετωπίζει το επόμενό της πρόβλημα, καθώς ο ιός έφτασε στην Ευρώπη.

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες παρέχουν εργασία σε περίπου 13 εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι PSA, Fiat Chrysler Automobiles, Renault, Michelin αλλά και η Volkswagen έχουν κλείσει τα εργοστάσια τους μέχρι το τέλος του μήνα. Στη Renault έχουν κλείσει μέχρι νεωτέρας. Στο εργοστάσιο της Audi στο Βέλγιο, οι εργάτες αποφάσισαν από μόνοι τους να μην εργαστούν. Σύμφωνα με αναφορές, το εργοστάσιο της Volvo στο Ghent συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του.

Κρίση

Ο Κορωνοϊός έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πολλές εταιρείες βασίζονται στην παραγωγή της Κίνας για εξαρτήματα των αυτοκινήτων τους, αλλά τα εργοστάσια εκεί έχουν κλείσει από τον Ιανουάριο. Πολλές εταιρείες προσπάθησαν να βρουν εναλλακτικούς προμηθευτές, από χώρες όπως η Κορέα και η Ιαπωνία, άλλα δυστυχώς δεν άργησαν να κλείσουν τα εργοστάσια και σε αυτές τις χώρες.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο