AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Πρεμιέρα: DS 7 Crossback E-Τense [PHEV]

premiera-ds-7-crossback-e-tense-phev-608463

Με έως και 58 χιλιόμετρα αυτονομίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων, 30 γρ./χλμ. CO2 και 1,3 λτ./100 χλμ. καυσίμου (WLTP), με 300 ίππους και τετρακίνηση, το DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 Plug-In Hybrid τοποθετείται στην κορυφή της κατηγορίας των C-SUV, αλλά και της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Παραμένοντας πιστή στις αξίες της, η DS Automobiles προσφέρει υψηλότατου επιπέδου φινέτσα και άνεση, με διάφορες εκδοχές επεξεργασίας της επιφάνειας των επενδύσεων από δέρμα Nappa ή Alcantara, καθώς επίσης και προηγμένη τεχνολογία όπως είναι το DS CONNECTED PILOT, η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, αλλά και η ενεργητική ανάρτηση DS ACTIVE SCAN SUSPENSION.

To DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 έχει σχεδιαστεί για να είναι «μπροστά» από την εποχή του και να καλύπτει τις νόρμες περί εκπομπών ρύπων που θα ισχύσουν τα επόμενα χρόνια. Είναι ήδη διαθέσιμο και προσφέρει τη δυνατότητα στους οδηγούς που θα το επιλέξουν, να επωφεληθούν από τη μεγάλη ποικιλία των εκδόσεων και των λύσεων για τις μετακινήσεις τους.

Με τη νέας γενιάς επαναφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία E-TENSE 4×4, θα αλλάξει τα δεδομένα των πολυτελών SUV. Πιο συγκεκριμένα, η νέα έκδοση του DS 7 Crossback E-TENSE 4X4 διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες 80kW (εμπρός/πίσω), έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης 200 ίππων και μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,2 kW.

Αποδίδει συνδυαστικά 300 ίππους με μέγιστη ροπή 520 Nm, ενώ παράλληλα διαθέτει τετρακίνηση και ένα drive-by-wire αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (ΕΑΤ8). Συνολικά επιτυγχάνει μέση αυτονομία της τάξεως των 58 χλμ. (κατά WLTP) σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών, δηλαδή κινούμενο αποκλειστικά με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, καλύπτοντας πλήρως τις καθημερινές ανάγκες αστικής μετακίνησης με μόλις μία φόρτιση (σε 1 ώρα και 45 λεπτά, με τη χρήση wall box 7,4 kW), ενώ εκπέμπει μόλις 31 γρ./χλμ. CO2 σε υβριδική χρήση με μέση κατανάλωση 1,3 λτ./χλμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν επηρεάζει τόσο τους χώρους στο εσωτερικό της καμπίνας, όσο και το χώρο αποσκευών που παραμένουν οι κορυφαίοι στην κατηγορία, απόρροια της ειδικής σχεδίασης της πλατφόρμας EMP2.

Η ειδίκευση και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τους μηχανικούς της DS Automobiles με τη πολύχρονη συμμετοχή τους και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος στη Formula E (Οδηγών & Ομάδων) μεταβιβάστηκε και στην plug-in υβριδική έκδοση του DS 7 Crossback.

Οι μηχανικοί της DS Automobiles δημιούργησαν ένα εξαιρετικά ευφυές μοντέλο με μοναδική σχεδιαστική αρχιτεκτονική, καθώς το DS 7 Crossback E-Tense 4×4 Plug-In Hybrid, με την προηγμένη τεχνολογία στην αποδοτικότητα και τη διαχείριση της ενέργειας, χαράζει νέα πρότυπα στην πολυτελή κατηγορία των μοντέλων SUV με τα best-in-class χαρακτηριστικά όπως η ηλεκτρική αυτονομία.

E-TENSE REMOTE CONTROL

To DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 Plug-In Hybrid παρέχεται με υπηρεσίες τηλεματικής, χωρίς καμία απολύτως χρέωση και εφ’ όρου ζωής, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να ελέγχουν και να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως το αυτοκίνητό τους. Πιο συγκεκριμένα, με την υπηρεσία E-TENSE Remote Control, η οποία προσφέρεται μέσω της εφαρμογής MyDS, ο κάτοχος έχει πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία φόρτισης του αυτοκινήτου του: το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, την αυτονομία και το χρόνο που χρειάζεται έως ότου το DS 7 CROSSBACK E-Tense 4×4 Plug-In Hybrid φορτιστεί πλήρως. Παράλληλα μπορεί να ρυθμίσει την επιθυμητή θερμοκρασία στο εσωτερικό της καμπίνας κατά τη διάρκεια της φόρτισής του (λαμβάνοντας ενέργεια από την πηγή και όχι από την μπαταρία, ώστε να μην επηρεαστεί η αυτονομία) ή να προγραμματίσει τη φόρτιση στο σπίτι του, ώστε να επωφεληθεί από τα χαμηλότερα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Οι ίδιες δυνατότητες παρέχονται μέσω της οθόνης του αυτοκινήτου.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ – ΤΙΜΕΣ

Το Plug-in Υβριδικό DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 διατίθεται σε 3 εκδόσεις:

Be Chic, So Chic & Performance Line.

Λαμβάνοντας υπόψη τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και το πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, η τιμολογιακή πολιτική τοποθετεί το αυτοκίνητο ως την κορυφαία πρόταση στα Premium Μεσαία SUV.

Οι ανώτατες προτεινόμενες λιανικές τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 Be Chic: 53.890 €

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 So Chic: 54.890 €

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 Performance Line: 55.650 €

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βασικές τιμές προ φόρων και των 3 εκδόσεων απαλλάσσονται από το φόρο εταιρικής χρήσης.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο