EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H CUPRA ξεκινά την παραγωγή του νέου Formentor

h-cupra-xekina-tin-paragogi-tou-neou-formentor-613225

Το πρώτο όχημα που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την CUPRA είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά από την επόμενη εβδομάδα στην κορυφαία του έκδοση των 310PS, ενώ θα διαθέτει συνολικά μία γκάμα επτά κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων plug-in υβριδικών εκδόσεων από το επόμενο έτος.

Το CUPRA Formentor γίνεται το έκτο μοντέλο που παράγεται στο Martorell και θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από 10% πρόσθετου όγκου παραγωγής για το εργοστάσιο. Ο επόμενος Πρόεδρος της SEAT και CUPRA CEO, Wayne Griffiths, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης, πληροφόρησε ότι το εργοστάσιο λειτουργεί ήδη ξανά με πλήρη χωρητικότητα για την παραγωγή του Formentor και των άλλων μοντέλων της εταιρείας.

Από το Martorell, στον κόσμο

Συνολικά, η παραγωγή του πρώτου αποκλειστικού μοντέλου CUPRA απαιτεί τη συμμετοχή 3.000 εργαζομένων στη γραμμή παραγωγής 2 του εργοστασίου, χωρισμένη σε τρεις βάρδιες. Η αρχική παραγωγή του Formentor θα ξεκινήσει με 160 αυτοκίνητα την ημέρα. «Το νέο Formentor είναι ένα μεγάλο βήμα για την CUPRA. Ως το πρώτο μοναδικά ανεπτυγμένο μοντέλο, θα κάνει τη μάρκα να εξελιχθεί, να είναι πιο αναγνωρίσιμη και πιο επιθυμητή. Σκοπός μας είναι να υπερβούμε τον αρχικό μας στόχο, να διπλασιάσουμε τον όγκο πωλήσεων της CUPRA με το λανσάρισμα αυτού του μοντέλου και να εισέλθουμε σε νέες διεθνείς αγορές, χάρη στην ευρεία γκάμα επτά κινητήρων. Επιπλέον, αυτό το αυτοκίνητο θα αντιπροσωπεύει επίσης περισσότερο από 10% πρόσθετο όγκο παραγωγής για το εργοστάσιο στο Martorell και θα κάνει τη γραμμή παραγωγής του να λειτουργεί με πλήρη χωρητικότητα. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το μοντέλο θα αλλάξει το μέλλον της μάρκας CUPRA», τόνισε ο Wayne Griffiths.

Ένας πυλώνας για τη CUPRA

Το Formentor αποτελεί βασικό πυλώνα στη στρατηγική παγκοσμιοποίησης της CUPRA. Με αυτό το νέο μοντέλο, η μάρκα σχεδιάζει να εδραιωθεί σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές και να εισέλθει σε πιο εξηλεκτρισμένες χώρες, όπως η Νορβηγία. Η CUPRA θα επεκτείνει επίσης το διηπειρωτικό της αποτύπωμα και σε νέες λατινοαμερικάνικες αγορές, όπως δήλωσε ο Griffiths.

Το πρώτο μοντέλο με έγκριση τύπου μάρκας CUPRA, ενώνεται με το CUPRA Ateca και το CUPRA Leon, των οποίων οι νέες εκδόσεις λανσάρονται επίσης στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Έτσι, η μάρκα ξεκινά την προϊοντική της επίθεση, με την επίτευξη 55.000 πωλήσεων από τη δημιουργία της το 2018 μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας όλες τις αρχικές προσδοκίες. Επιπλέον, η CUPRA θα ξεκινήσει το ταξίδι της προς τον εξηλεκτρισμό με την άφιξη των πρώτων plug-in υβριδικών εκδόσεων του CUPRA Leon, πριν από το τέλος του έτους και του CUPRA Formentor, στις αρχές του 2021. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το CUPRA el -Born, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα λανσαριστεί στην αγορά το επόμενο έτος. Η μάρκα αναμένεται να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ του συνολικού κύκλου εργασιών της SEAT, όταν θα είναι διαθέσιμη όλη η γκάμα της.

Μετά τα εγκαίνια του πρώτου CUPRA Garage στην Ευρώπη στην πόλη του Αμβούργου, ο Griffiths ανακοίνωσε επίσης ότι για το λανσάρισμα του Formentor η μάρκα δημιουργεί ένα αποκλειστικό δίκτυο CUPRA με νέες και ευέλικτες μορφές που ξεπερνούν τον παραδοσιακό αντιπρόσωπο. Η μάρκα επεκτείνει το δίκτυό της με 520 περίπου CUPRA Specialists σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του έτους και βρίσκεται στη διαδικασία πρόσληψης περισσότερων CUPRA Masters, για να φτάσει συνολικά σε 600 παγκοσμίως έως τα τέλη του 2020.

Ένα Formentor για τον ter Stegen

Το νέο μοντέλο της CUPRA, που πρόσφατα ορίστηκε ως το επίσημο αυτοκίνητο της FC Barcelona, παραδόθηκε στον τερματοφύλακα της ομάδας και παγκόσμιο πρεσβευτή της CUPRA, Marc ter Stegen. Ο Γερμανός παίκτης παρέλαβε τα κλειδιά του Formentor στα πλαίσια της διαδικτυακής εκδήλωσης για τον εορτασμό της έναρξης παραγωγής του νέου μοντέλου, που πραγματοποιήθηκε στο CUPRA Garage στο Martorell.

Ο Ter Stegen, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που κάθισε πίσω από το τιμόνι του Formentor όταν συμμετείχε στην καμπάνια προ-παραγγελιών για το νέο μοντέλο, τόνισε: «Από τότε που είδα το Formentor για πρώτη φορά, ήμουν πεπεισμένος να ξεκινήσω μια  συνεργασία με τη CUPRA, καθώς ταυτίζομαι έντονα με το σπορτίφ πνεύμα και την εκλεπτυσμένη σχεδίαση του. Εκτιμώ την προσοχή στη λεπτομέρεια και το Formentor συνδυάζει όλα τα στοιχεία που αναζητώ σε ένα όχημα. Ανυπομονώ να το οδηγήσω στους δρόμους της Βαρκελώνης».

Είσοδος σε νέα κατηγορία αυτοκινήτου

Το CUPRA Formentor σηματοδοτεί την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία CUV, η οποία αναμένεται να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό το crossover υψηλής απόδοσης, το οποίο πήρε το όνομά του από το εμβληματικό ακρωτήριο του νησιού της Μαγιόρκα, συνδυάζει το DNA της μάρκας με τεχνολογία αιχμής, συναρπαστική εξωτερική σχεδίαση, λειτουργικό εσωτερικό, υπερσύγχρονους και υψηλής απόδοσης κινητήρες. Το Formentor θα διατίθεται με μια ευρεία γκάμα επτά κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων του κορυφάιου βενζινοκινητήρα 310PS 4Drive DSG, και από το 2021 μεταξύ άλλων, ενός PHEV υβριδικού plug-in με συνδυασμένη συνολική ισχύ 245PS και εύρος περίπου 50 χιλιομέτρων σε ηλεκτρική μόνο λειτουργία.

Οι πρώτες αφίξεις του νέου μοντέου στην χώρα μας αναμένοται πολύ σύντομα, ενώ θα ακολουθήσει σε λίγες ημέρες η ανακοίνωση των τιμών διάθεσης αρχικά για τις ειδικές εκδόσεις λανσαρίσματος που φέρουν όλες τον κορυφαίο βενζινοκινήτηρα της γκάμας του Formentor.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο