EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Aprilia παρουσιάζει τις RSV4 1100

h-aprilia-parousiazei-tis-rsv4-1100-616728

Η ιστορία της Aprilia RSV4 είναι μια από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες στον κόσμο.

Κατασκευασμένη με στόχο την κυριαρχία στις αγωνιστικές πίστες και σε κάθε συγκριτικό τεστ, κυριαρχεί για μια ολόκληρη δεκαετία, έχοντας κερδίσει την αποδοχή των ειδικών, αλλά και πολλούς τίτλους, σε κάθε κατηγορία αγώνων που έχει συμμετάσχει. Με την πιο ακραία αναβάθμισή της, έχει αγωνιστεί ακόμη και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP.

Αυτή η μοτοσυκλέτα είναι το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά διορατικής σχεδίασης, σε μια κατηγορία που οι μοτοσυκλέτες εφοδιάζονται με τις καλύτερες τεχνολογίες που διαθέτει ο κάθε κατασκευαστής. Η Aprilia RSV4 έχει δεχτεί συνεχείς αναβαθμίσεις και βελτιώσεις στο πέρασμα του χρόνου, παραμένοντας το σημείο αναφοράς σε ό,τι αφορά τις σπορ δυνατότητες και τις επιδόσεις. Είναι το καλύτερο παράδειγμα του τί μπορούμε να πετύχουμε, αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία ενός νικηφόρου αγωνιστικού τμήματος, όπως αυτό που διαθέτει η Aprilia, το οποίο έχει κατακτήσει 54 παγκόσμια πρωταθλήματα, επτά από τα οποία έχει κατακτήσει η RSV4.

Η νέα RSV4 εμφανίζεται σημαντικά αναβαθμισμένη, ξεκινώντας από την εμφάνιση. Η νέα σχεδίαση είναι το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας και λεπτομερούς κατασκευής στον τομέα της αεροδυναμικής. Επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Aprilia στην εξεύρεση όλο και πιο καινοτόμων και σύνθετων λύσεων. Το στυλ είναι εμπνευσμένο από την υπερσύγχρονη RS 660 και η σχεδίαση έχει μοντελοποιηθεί μέσω πολυάριθμων δοκιμών σε αεροδυναμική σήραγγα, επιτρέποντας εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης, με σημαντικό όφελος σε ό,τι αφορά την απόδοση σε υψηλές ταχύτητες. Αυτή η σχεδίαση, αυξάνει επίσης, την πίεση του αέρα που εισέρχεται στο φιλτροκούτι και την κάθετη δύναμη που ασκείται από τον αέρα στο όχημα.

Τα αεροδυναμικά φτερά δεν είναι πλέον πρόσθετα στοιχεία στα πλευρικά πάνελ, αλλά έχουν ενσωματωθεί πλήρως, στο διπλό τοίχωμα του φέρινγκ. Αποτελούν μια λύση που αυξάνει τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες και ταυτόχρονα βελτιώνει την ψύξη του κινητήρα, εκτρέποντας τη ροή καυτού αέρα από τον αναβάτη. Συνθέτουν όμως και ένα υψηλής αισθητικής χαρακτηριστικό που συμβάλει στην εντυπωσιακή εμφάνιση της μοτοσυκλέτας.

Ο τριπλός προβολέας LED διαθέτει τα περιμετρικά φώτα ημέρας DRL που φέρουν την υπογραφή των σπορ μοντέλων Aprilia και περιλαμβάνει τη λειτουργία “bending lights”, που αφορά σε ένα ζεύγος βοηθητικών φώτων που ανάβουν στο εσωτερικό κάθε στροφής, αυξάνοντας την ορατότητα κατά τη διάρκεια του στριψίματος.

Τα εργονομικά στοιχεία είναι εντελώς νέα και βελτιωμένα, χάρη στο νέο ρεζερβουάρ καυσίμου και τη νέα σέλα που επιτρέπουν στον αναβάτη να πάρει ιδανική θέση πίσω από το φέρινγκ και παρέχουν μεγαλύτερο χώρο ώστε να επιτευχθεί μια πιο φυσική και ξεκούραστη θέση οδήγησης. Τα χειριστήρια των ηλεκτρονικών συστημάτων είναι πιο λειτουργικά και διαισθητικά, ενώ και η νέα οθόνη οργάνων TFT είναι μεγαλύτερη και πληρέστερη. Χάρη στη νέα πιο ισχυρή μονάδα ελέγχου Marelli 11MP ECU και τη νέα αδρανειακή μονάδα 6 αξόνων, η ηλεκτρονική διαχείριση έχει βελτιωθεί, με έλεγχο του γκαζιού Ride-by-Wire και του APRC, όπου η λογική χειρισμού έχει επίσης βελτιωθεί. Η αποκλειστική πλατφόρμα ηλεκτρονικών ελέγχων της Aprilia ολοκληρώνεται με την προσθήκη του πολλαπλών επιπέδων ελέγχου φρένου του κινητήρα. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει έξι προγράμματα οδήγησης (Riding Modes), τρία για την πίστα (περιλαμβάνονται δύο προγράμματα που προσαρμόζονται από τον αναβάτη) και τρία για τον δρόμο (περιλαμβάνεται ένα πρόγραμμα που προσαρμόζεται από τον αναβάτη). Ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το πρόγραμμα οδήγησης που του ταιριάζει καλύτερα και να επωφεληθεί αυτόματα, από τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις για τον έλεγχο πρόσφυσης, τον έλεγχο ανύψωσης του μπροστινού τροχού (σούζας), του φρένου του κινητήρα, του ABS και άλλων ρυθμιζόμενων παραμέτρων.

Η εξαιρετικής ακρίβειας αρχιτεκτονική του πλαισίου φέρει την υπογραφή μιας νικηφόρας δυναστείας που έχει κατακτήσει 18 παγκόσμιους τίτλους και 143 αγώνες Grand Prix στην κατηγορία 250 κ.εκ. Έχει δεχτεί δραστικές αλλαγές, με νέο ελαφρύτερο ψαλίδι με ενισχυμένη κάτω βάση, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το ψαλίδι της Aprilia RS-GP που συμμετέχει στο πρωτάθλημα MotoGP. Το ψαλίδι έχει σχεδιαστεί για μεταφορά των μαζών πιο χαμηλά και βελτίωση της σταθερότητας του πίσω μέρους της μοτοσυκλέτας κατά την επιτάχυνση.

Ο πρώτος στον κόσμο μαζικής παραγωγής και υψηλής απόδοσης κινητήρας V4 με στενό προφίλ, είναι ο πιο επαναστατικός και ισχυρός κινητήρας που έχει κατασκευάσει η Aprilia, παρά την απόλυτη προσαρμογή του στις προδιαγραφές Euro 5. Χαρακτηρίζεται από την μεγαλύτερη ροπή και την εκπληκτική μέγιστη ισχύ που έφτασε στα 217 HP. Αυτές οι βελτιώσεις έχουν επιτευχθεί με στοχευμένες ενέργειες που περιλαμβάνουν νέα εξάτμιση και αύξηση του κυβισμού, από τα 1.077 κ.εκ. στα 1.099 κ.εκ.

Δύο εκδόσεις είναι διαθέσιμες: Η RSV4 (μόνο σε χρώμα Dark Losail) και η RSV4 Factory (στα χρώματα Aprilia Black και Lava Red). Και οι δύο εκδόσεις είναι εφοδιασμένες με τον αναβαθμισμένο κινητήρα V4 1,099 κ.εκ., αλλά ξεχωρίζουν από τον βασικό εξοπλισμό τους. Η έκδοση Factory διαθέτει τροχούς σφυρήλατους αλουμινίου, ημι-ενεργητικό σύστημα ανάρτησης Öhlins Smart EC 2.0 και δαγκάνες φρένων Brembo Stylema.

Τιμές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας

Η νέα σειρά RSV4 αναμένεται να είναι σύντομα διαθέσιμη στα σημεία πώλησης Aprilia. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής 19.700€ για την RSV4 1100 και 24.750€ για την RSV4 1100 FACTORY, ενώ και για τις δύο εκδόσεις περιλαμβάνεται στην τιμή ένα ολοκληρωμένο πακέτο προνομίων.

Για τις νέες RSV4, όπως και για όλες τις μοτοσυκλέτες Aprila, προσφέρεται δωρεάν ένα σημαντικό πακέτο υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας υψηλή αξία μεταπώλησης και ξέγνοιαστα χιλιόμετρα:

  • 2 χρόνια επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης
  • 4 χρόνια οδική βοήθεια
car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο