EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη για το θάνατο του 19 χρόνου αναβάτη Jason Dupasquier

thlipsi-gia-to-thanato-tou-19-chronou-anavati-jason-dupasquier-619436

Μπάμπης Κελάφης

Ο αγώνας MotoGP στο Μουτζέλο της Ιταλίας είχε μια εξαιρετικά δυσάρεστη στιγμή, ο 19χρονος Ελβετός αναβάτης έχασε την ζωή του μετά από σοβαρό τραυματισμό που είχε κατά τις Κατατακτήριες Δοκιμές της κατηγορίας Moto3.

Ο Jason Dupasquier, είχε ένα τρομακτικό ατύχημα το μεσημέρι, του Σαββάτου όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε. Ένας από τους αναβάτες που ακολουθούσαν δεν κατάφερε να αποφύγει τον πεσμένο αναβάτη και τον κτύπησε στο κεφάλι. Ο 19χρονος Ελβετός μεταφέρθηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Φλωρεντίας όπου δυστυχώς και κατέληξε το μεσημέρι της επομένης.

Γιός του Ελβετού οδηγού Μοτοκρός Philippe Dupasquier, ο Jason ξεκίνησε στα 5 του να οδηγεί στο χώμα και πέρασε γρήγορα στην άσφαλτο. Το 2015 αγωνίστηκε στο Γερμανικό Πρωτάθλημα ADAC Junior Cup και το 2016 πήρε εκεί τον Τίτλο. Το 2017 κέρδισε το Πρωτάθλημα Βόρειας Ευρώπης και μετά πήγε στο Ισπανικό Πρωτάθλημα Moto 3 και το 2019 αγωνίστηκε στο MotoGP Red Bull Rookies Cup.

Το 2020 μπήκε στην Moto 3 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και φέτος άρχισε να κάνει καλές εμφανίσεις, με καλύτερη θέση μια 7η.

Έφυγε πρόωρα γεμίζοντας θλίψη, όλο το paddock του MotoGP.

H FIM, η IRTA, η MSMA, η Dorna Sports και όλοι στην πίστα του Μουτζέλο στέλνουν τα συλλυπητήρια και την αγάπη τους στην οικογένειά του, τους φίλους του, την ομάδα του και όλους τους αγαπημένους του.

Πριν από το ξεκίνημα του Αγώνα MotoGP, την Κυριακή, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο