EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

F1 Grand Prix Γαλλίας: Επική επικράτηση του Verstappen στο Paul Ricard

f1-grand-prix-gallias-epiki-epikratisi-tou-verstappen-sto-paul-ricard-619975

Του Σπύρου Πέττα

Επιβάλλοντας το ρυθμό του και με ένα πιτ στοπ παραπάνω ο Max Verstappen προσπέρασε τον Hamilton ένα γύρο πριν το τέλος για να θριαμβεύσει στη Γαλλία.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα κορυφαία στιγμιότυπα του αγώνα

Με ένα μάλλον αχρείαστο πιτ στοπ παραπάνω για να περάσει σε μεσαία (κίτρινα δηλαδή) ελαστικά, ο Max Verstappen θριάμβευσε στο Paul Ricard για να επεκτείνει το βαθμολογικό του προβάδισμα έναντι του Hamilton από τους τέσσερις στους δώδεκα βαθμούς, καθώς κέρδισε έναν επιπλέον βαθμό επειδή σημείωσε τον ταχύτερο γύρο.

Και λέμε μάλλον αχρείαστο επιπλέον πιτ στοπ καθώς όταν το έκανε, είκοσι γύρους πριν το τέλος, είχε αντέξει την ασφυκτική πίεση που του ασκούσε ο Hamilton και με σκληρά (άσπρα) ελαστικά είχε ανοίξει τη διαφορά στα δυόμιση δευτερόλεπτα και ήλεγχε τον αγώνα από το προβάδισμα.

Ο αγώνας ξεκίνησε άσχημα για τον Verstappen καθώς ξεκινούσε μεν από την pole position αλλά στην προσπάθειά του να κρατήσει πίσω του τον δεύτερο Hamilton έπεσε αργά στα φρένα για την πρώτη στροφή και είχε μια έξοδο στο τελείωμά της, που τον υποβίβασε προσωρινά δεύτερο επιτρέποντας στον Hamilton να προηγηθεί για το πρώτο τρίτο του αγώνα.

Αυτό έως τα πρώτα πιτ στοπ, με τον Verstappen να μπαίνει ένα γύρο νωρίτερα στα πιτς και να περνά τον Hamilton για λίγα μέτρα όταν ο Άγγλος έκανε το δικό του πιτ στοπ. Η συνέχεια έγινε γνωστή με την πολύ τολμηρή στρατηγική, σχεδόν… αυτοκτονίας, της Red Bull Honda.

Πιο πίσω με καλύτερη διαχείριση ελαστικών και ένα πιτ στοπ, ο Perez με τη δεύτερη Red Bull Honda, προσπέρασε προς το τέλος την έτερη Mercedes του Bottas για την τρίτη θέση.

Η McLaren Mercedes σημείωσε το 5-6 με τους Norris και Ricciardo αντίστοιχα, προσπερνώντας στην πορεία τις Ferrari, ενώ ο Gasly με την Alpha Tauri Honda ήταν έβδομος. Αξιοσημείωτη η όγδοη θέση του Alonso με την ανανεωμένη αεροδυναμικά Alpine και η ένατη θέση του αναγεννημένου Vettel με την Aston Martin.

Στη Mercedes δοκίμασαν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα του Bottas, παραχωρώντας του το σασί του Hamilton, και ο Φινλανδός δήλωνε πιο σίγουρος για τα πατήματά του, αλλά τα αποτελέσματα δεν άλλαξαν θεαματικά. Την καλύτερη κατακλείδα για τους φίλους της Red Bull Honda την έδινε ο επικεφαλής της ομάδας Christian Horner πριν τον αγώνα: “αν τους κερδίσουμε εδώ, μπορούμε να τους κερδίσουμε παντού”.

  1. Max Verstappen, Red Bull: Leader
  2. Lewis Hamilton, Mercedes: +2.904
  3. Sergio Perez, Red Bull: +8.811
  4. Valtteri Bottas, Mercedes: +14.618
  5. Lando Norris, McLaren: +64.032
  6. Daniel Ricciardo, McLaren: +75.857
  7. Pierre Gasly, AlphaTauri: +76.596
  8. Fernando Alonso, Alpine: +77.695
  9. Sebastian Vettel, Aston Martin: +79.666
  10. Lance Stroll, Aston Martin: +91.946
  11. Carlos Sainz, Ferrari: +99.337
  12. George Russell, Williams: 1L
  13. Yuki Tsunoda, AlphaTauri: 1L
  14. Esteban Ocon, Alpine: 1L
  15. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo: 1L
  16. Charles Leclerc, Ferrari: 1L
  17. Kimi Raikkonen, Alfa Romeo: 1L
  18. Nicholas Latifi, Williams: 1L
  19. Mick Schumacher, Haas: 1L
  20. Nikita Mazepin, Haas: 1L
car-prices
google-news
Tags
#F1

Περισσότερα Βίντεο