EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη με τον διευθυντή πωλήσεων της Mercedes-Benz Hellas: «Ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την γκάμα EQ»

synentefxi-me-ton-diefthynti-poliseon-tis-mercedes-benz-hellas-olokliromenes-ypiresies-gia-tin-gkama-eq-618747

Η άφιξη της νέας EQA στην εγχώρια αγορά αλλά και η σταδιακή δημιουργία μίας εξηλεκτρισμένης γκάμας μοντέλων που θα έχει προτάσεις για κάθε κατηγορία είναι ένα σχέδιο που ήδη υλοποιείται στην Mercedes. Διερευνούμε τις εμπορικές της προεκτάσεις στην Ελλάδα συζητώντας με τον Στρατή Μπατσολάκη, στέλεχος της Mercedes-Benz Hellas.

Το portfolio της σειρά EQA περιλαμβάνει πλέον δύο νέες τετρακίνητες εκδόσεις με διευρυμένη αυτονομία. Μαζί με την βασική έκδοση EQA 250 αποτελούν μία από τις πιο ολοκληρωμένες γκάμες ηλεκτροκίνητου μοντέλου στην αγορά. Υπάρχει και στην Ελλάδα αυξημένο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο μοντέλο, δεδομένου ότι έχει δεχτεί περισσότερες από 20.000 παραγγελίες διεθνώς, το πρώτο δίμηνο του έτους;

Παρατηρούμε και εμείς με ιδιαίτερο ενθουσιασμό το ενδιαφέρον του κοινού για την EQA. Από την πρώτη μέρα που η EQA παρουσιάστηκε διαδικτυακά έως και σήμερα, με την άφιξη των πρώτων οχημάτων στη χώρα μας, οι πελάτες αντιλαμβάνονται τα άλματα τεχνολογικής εξέλιξης που έχουν μεταμορφώσει την EQA, το πρώτο premium μικρομεσαίο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

Η αυξημένη αυτονομία, η εξελιγμένη τεχνολογία, τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας, η ψηφιακή διαδραστική διασύνδεση του οχήματος με τον οδηγό και ο ιδιαίτερα πλούσιος εξοπλισμός ήδη από τη βασική του έκδοση, εξασφαλίζουν την εμπορική επιτυχία του μοντέλου. Για τους ιδιώτες πελάτες, όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα οφέλη του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» διαμορφώνουν μία πολύ ελκυστική πρόταση. Ιδιαίτερη ανταπόκριση παρουσιάζει και το κανάλι των εταιρικών πωλήσεων, καθώς η χρήση αυτής της τεχνολογίας συνεπάγεται χαμηλό, έως μηδενικό φόρο για τον χρήστη του, σε αντίθεση με τη βαριά φορολογία ενός αντίστοιχου αυτοκινήτου συμβατικής τεχνολογίας.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η MercedesBenz θα έχει διευρύνει την σειρά ηλεκτροκίνητων οχημάτων EQ με πέντε διαφορετικά μοντέλα. Λόγω της ιδιαιτερότητας αυτών των μοντέλων και των αγοραστών που τα επιλέγουν ποια θεωρείτε πως είναι η σωστή πολιτική προώθησής τους στην αγορά;

H ηλεκτροκίνηση είναι μία νέα πραγματικότητα την οποία έχει αγκαλιάσει η MercedesBenz, συνεχίζοντας να εμπλουτίζει σταθερά το στόλο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων EQ, ανεβάζοντάς τα στα οχτώ μέχρι το 2022. Είναι αλήθεια, ότι στη χώρα μας η διείσδυση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι περιορισμένη, κυρίως λόγω του μικρού αριθμού σταθμών φόρτισης στην επικράτεια. Αυτό το πρόβλημα έρχεται να καλύψει κατά το μεταβατικό στάδιο έως την πλήρη ανάπτυξη των υποδομών η plugin hybrid τεχνολογία, η οποία συνδυάζει τα οφέλη από τους δύο κόσμους – των κινητήρων εσωτερικής καύσης και της ηλεκτροκίνησης – παρέχοντας αυξημένη αυτονομία για τις καθημερινές μετακινήσεις εντός πόλης και λιγότερο άγχος για την εύρεση φορτιστή σε ένα μεγάλο ταξίδι. Επιπλέον, δίνει στον οδηγό την ευκαιρία να βιώσει ξέγνοιαστα τη μοναδική εμπειρία οδήγησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και να τον εξοικειώσει με τη διαδικασία της φόρτισης. Κατά τη γνώμη μου, σημαντικό ρόλο ως προς την προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων παίζουν οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες που προσφέρει η στρατηγική συνεργασία της MercedesBenz Ελλάς με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας Elpedison προσφέροντας τo πρωτοποριακό πρόγραμμα DriveGreen Welcome που έχουν αναπτύξει από κοινού. Το πρόγραμμα αυτό παρέχει πλήθος προνομίων στους καταναλωτές που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ηλεκτροκίνηση.

To πρόγραμμα συνεργασίας και κινήτρων με τον πάροχο ενέργειας Elpedison έχει την προσδοκώμενη ανταπόκριση σε πελάτες plugin υβριδικών και αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της MercedesBenz;

Για τη MercedesBenz Ελλάς, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση δεν περιορίζεται μόνο στην εμπορική διάθεση των νέων ηλεκτρικών και plugin αυτοκινήτων της μάρκας. Με γνώμονα την πελατοκεντρική μας φιλοσοφία, η στρατηγική μας συνεργασία με την Elpedison, μας επιτρέπει να προσφέρουμε μία σειρά ολοκληρωμένων και καινοτόμων υπηρεσιών με σημαντικά οφέλη για τους πελάτες μας.

Είτε πρόκειται για πελάτες ιδιώτες είτε πρόκειται για εταιρικούς πελάτες, μέσω του προγράμματος DriveGreen Welcome, επιδοτούμε την αγορά και εγκατάσταση φορτιστή στο χώρο του πελάτη, προσφέρουμε προνομιακές τιμές ενέργειας και παρέχουμε δωρεάν kWh, που μεταφράζονται σε δωρεάν χιλιόμετρα.

Οι πελάτες μας, λαμβάνοντας μία συνολικά premium εμπειρία, ανταποκρίνονται πολύ θετικά και η απόφασή τους για τη μετάβαση από τη συμβατική στην ηλεκτρική κινητικότητα γίνεται ακόμα πιο εύκολη.

Η εταιρεία προσφέρει την δυνατότητα ανεφοδιασμού ενέργειας των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της μέσω του προγράμματος «Mercedes me Charge» σε περισσότερους από 70 δημόσιους σταθμούς φόρτισης στην ελληνική επικράτεια. Τι ακριβώς προσφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ποιος είναι ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα;

Τα 70 σημεία φόρτισης που αναφέρετε στο ερώτημά σας, έχουν ήδη ξεπεράσει τα 120 και συνεχίζουν να αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό, ενώ από τη MercedesBenz Ελλάς προσφέρεται δωρεάν φόρτιση αξίας 150 ευρώ σε αυτά και στα περισσότερα από 200.000 σημεία φόρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Mercedes me Charge». Με αυτό, θέλω να πω ότι η υπηρεσία «Mercedes me Charge» εξελίσσεται διαρκώς, ώστε να είμαστε διαρκώς σε θέση να προσφέρουμε κάτι περισσότερο στους πελάτες μας που επιλέγουν την ηλεκτροκίνηση. Με τη χρήση κάρτας RFID και την εγγραφή στο «Mercedes me Charge», η πρόσβαση στα σημεία φόρτισης του δικτύου είναι εύκολη και πρακτική. Δεν υπάρχει ανάγκη για τη σύναψη διαφορετικών συμβολαίων με τους εκάστοτε παρόχους ή την επαναλαμβανόμενη ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη, έτσι οι πελάτες μας επωφελούνται από την ενσωματωμένη λειτουργία πληρωμής με σταθερή κάθε φορά χρέωση, ενώ λαμβάνουν μία μηνιαία, συγκεντρωτική και αναλυτική κατάσταση.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο