EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O CEO της Lamborghini δήλωσε πως ο αντικαταστάτης της Aventador θα έχει έναν ολοκαίνουργιο V12

o-ceo-tis-lamborghini-dilose-pos-o-antikatastatis-tis-aventador-tha-echei-enan-olokainourgio-v12-621179
O CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann, επιβεβαίωσε πως το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει την Aventador, θα εφοδιάζεται με έναν εντελώς νέο δωδεκακύλινδρο κινητήρα.

Εδώ και αρκετό καιρό, γνωρίζουμε πως η Aventador θα είναι το τελευταίο αυτοκίνητο της Lamborghini που χρησιμοποιούσε τον θρυλικό V12, χωρίς κάποια ηλεκτρική υποβοήθηση. Φήμες θέλουν το νέο αυτοκίνητο να χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύνολο, όμοιο με αυτό της συλλεκτικής Sian, αλλά σε μία πρόσφατη συνέντευξή του, ο Winkelmann διέψευσε αυτές τις θεωρίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Lamborghini έχει «ξεζουμίσει» όση περισσότερη δύναμη μπορούσε από τον τωρινό ατμοσφαιρικό V12 των 6.5 λίτρων, και ο αντικαταστάτης της Aventador θα έχει έναν νέο V12. Φυσικά, δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για την χωρητικότητα του κινητήρα, αλλά είπε ότι πρόκειται για κάιτ που δεν έχουμε ξαναδεί. Προσέθεσε ότι δεν θα μοιράζεται τις τεχνολογίες της Sian.

«Η τεχνολογία είναι διαφορετική, είναι ένας εντελώς νέος κινητήρας, ένα ολοκαίνουργιο σύστημα μετάδοσης, νέα μπαταρία, όλα είναι νέα. Δεν θα βρείτε κανένα στοιχείο της Sian ή της Aventador» δήλωσε.

Το επόμενο αυτοκίνητο θα έχει νέο σύστημα μετάδοσης, αλλά θα διατηρήσει κάποια χαρακτηριστικά της Aventador, όπως η τετρακίνηση και η τετραδιεύθυνση. Επίσης, θα γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων στην κατασκευή του, για να μειωθεί το βάρος. Τέλος, δεν θα χρησιμοποιηθούν turbo, που σημαίνει ότι θα μπορούμε να απολαύσουμε τον ήχο του ατμοσφαιρικού V12.

H Lamborghini αποχαιρετά την Aventador με την έκδοση Ultimae, η οποία θα παραχθεί μόλις σε 600 αντίτυπα παγκοσμίως.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο