EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η DHL Express παρήγγειλε 12 αμιγώς ηλεκτρικά αεροσκάφη Eviation Alice eCargo

i-dhl-express-paringeile-12-amigos-ilektrika-aeroskafi-eviation-alice-ecargo-621942

Η παραπάνω είδηση μπορεί να μην έχει σχέση με την αυτοκίνηση, αλλά δείχνει την ραγδαία εξέλιξη του κόσμου της ηλεκτροκίνησης.Η αυτονομία των συγκεκριμένων αεροσκαφών είναι πάνω από 800 χιλιόμετρα.

Η Eviation Aircraft, θέλει να πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι του ηλεκτρικού αεροσκάφους της αργότερα μέσα στο έτος. Το Alice έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει αντικείμενα αλλά και επιβάτες (μέχρι 9 επιβάτες). Η DHL Express αναμένει να λάβει το πρώτο της ηλεκτρικό αεροσκάφος το 2024.

Eviation Alice cargo version for DHL Express
Eviation Alice cargo version for DHL Express

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το Alice μπορεί να πετάξει με μόνο έναν πιλότο και μπορεί να μεταφέρει 1.200 κιλά. Η μέγιστη αυτονομία του είναι 815 χιλιόμετρα.

Ο χρόνος φόρτισης του ορίστηκε στα «30 λεπτά φόρτισης για κάθε μία ώρα πτήσης». Με άλλα λόγια, χρειάζεται να φορτίσει 1 ώρα, για να πραγματοποιήσει μία πτήση δύο ωρών.

Ο κατασκευαστής υπόσχεται ότι το Alice χρησιμοποιεί ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα προώθησης, με ελάχιστα κινούμενα μέρη. Αποτέλεσμα αυτού είναι η αυξημένη αξιοπιστία και τα χαμηλότερα κόστη συντήρησης, σε σχέση με ένα συμβατικό αεροσκάφος. Οι ηλεκτροκινητήρες παρέχονται από την magniX.

Eviation Alice cargo version for DHL Express
Eviation Alice cargo version for DHL Express
car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο