Q-ELECTRIC

Φιλόδοξο το πρόγραμμα επενδύσεων της ΔΕΗ για την ηλεκτροκίνηση

filodoxo-to-programma-ependyseon-tis-dei-gia-tin-ilektrokinisi-621883

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων της ΔΕΗ για την ηλεκτροκίνηση που έχει ως μεσοπρόθεσμο στόχο την δημιουργία περίπου 18.000 δημόσιων σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια μέχρι το τέλος του 2025.

Την επίσημη έναρξη του προγράμματος ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Καλωσορίζουμε την ΔΕΗ, η οποία έχει συνδέσει την λειτουργία της με την κοινωνική προσφορά και την τεχνολογική πρόοδο, στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με οδηγό το νέο επιχειρησιακό πλάνο της και την εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού της».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης δήλωσε: «Στη ΔΕΗ γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή πως δεν θα χάσουμε το στοίχημα της ηλεκτροκίνησης. Ως ηγέτιδα δύναμη στο χώρο της ενέργειας, η ΔΕΗ αναγνώρισε τον ρόλο της, που είναι να φέρει την ηλεκτροκίνηση στη χώρα, δημιουργώντας με πολύ γοργούς ρυθμούς το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών».

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Αλέξανδρος Πατεράκης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού της ΔΕΗ που σημείωσε ότι η Ελλάδα μοιράζεται τον φιλόδοξο ευρωπαϊκό στόχο, να μετατρέψει το 30% των νέων οχημάτων σε ηλεκτρικά έως το τέλος του 2030: «Σήμερα διαθέτουμε 930 δημόσιους φορτιστές και η πρόβλεψη είναι να φτάσουμε περίπου τους 18.000 δημόσιους φορτιστές στο τέλος του 2025 και περίπου 44.000 σε ιδιωτικούς χώρους – σπίτια και επιχειρήσεις. Οι φορτιστές είναι όμως η υποδομή. Το σημαντικό με την ηλεκτροκίνηση είναι ότι ως κομμάτι της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης, πυροδοτεί ολόκληρα τμήματα της οικονομίας κι αυτό σημαίνει επενδύσεις, θέσεις εργασίας, καινοτομία».

Τέλος, ο γενικός διευθυντής ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ Κυριάκος Κοφινάς ανέφερε: «Στόχος μας για τα επόμενα χρόνια είναι να υπερδιπλασιάζουμε την εγκατεστημένη βάση μας και ευελπιστούμε ότι η επίτευξη του επόμενου στόχου των 1.000 δημόσιων φορτιστών, θα αποτελέσει ορόσημο για την περαιτέρω επιτάχυνση της προσβασιμότητας και διαθεσιμότητας της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Η πρόβλεψη για την ελληνική αγορά είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες φορτιστές μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, και δεσμευόμαστε ότι οι 10.000 από αυτούς θα είναι ΔΕΗ blue».

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο