EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Grand Prix Ιταλίας: Σύγκρουση Verstappen Hamilton – 1-2 της McLaren Mercedes!

grand-prix-italias-sygkrousi-verstappen-hamilton-1-2-tis-mclaren-mercedes-623911

Του Σπύρου Πέττα

Στη Monza, στην οποία την εξωτερική της Parabolica κοσμούσε μια τεράστια ζωγραφιά του εντόπιου Michele Alboreto στο τιμόνι της Ferrari F187/88C με το νούμερο 27, ο Bottas κέρδισε άνετα το qualifying sprint με δεύτερο τον Verstappen και τρίτο τον Ricciardo. Ο Hamilton δεν έκανε καλή εκκίνηση και ήταν μόλις πέμπτος πίσω από τον Norris και μπροστά από τους Leclerc και Sainz.

Δείτε τις κορυφαίες στιγμές του αγώνα πατώντας εδώ

Στον κυρίως αγώνα ο Bottas ήταν υποχρεωμένος να ξεκινήσει προτελευταίος επειδή άλλαξε κινητήρα. Ο Ricciardo πέρασε τον Verstappen στην εκκίνηση και κατόπιν ο Ολλανδός “τζάρτζαρε” πολύ ωραία τον Hamilton στο δεύτερο σικέιν, το Roggia, με αποτέλεσμα ο Άγγλος να βγει και να τον περάσει ο Norris. Πιο πίσω ο Sainz χτυπούσε από πίσω τον Giovinazzi στέλνοντάς τον έξω.

Μετά τα πιτ στοπ ο Hamilton έκλεισε τον Verstappen και ακούμπησαν τραγελαφικά με αποτέλεσμα και για τους δύο άσπονδους μονομάχους την εγκατάλειψη!

Μετά την αποχώρηση του Safety Car από την πίστα, ο Ricciardo ήταν επικεφαλής και ο Norris πέρασε με τσαμπουκά τον Leclerc για τη δεύτερη θέση. Κατόπιν ο Μονεγάσκος της Ferrari, περάστηκε από Perez και Bottas δείγμα της υψηλής οπισθέλκουσας (drag) που έχει απομείνει στη Ferrari SF21 από το 2020 εξαιτίας των περιορισμών στους κανονισμούς.

Ο Ricciardo διατήρησε την ψυχραιμία του και νίκησε με τον δεύτερο Norris να ολοκληρώνει το θρίαμβο της McLaren Mercedes, που νικούσε για πρώτη φορά μετά το μακρινό 2012. Επίσης ήταν η 8η νίκη του Ricciardo. Τρίτος ήταν ο Bottas, τέταρτος ο Leclerc, πέμπτος ο Perez που τιμωρήθηκε με ποινή πέντε επιπλέον δευτερολέπτων επειδή έκοψε ένα σικέιν, και έκτος ο Sainz.

Στο πρωτάθλημα Οδηγών ο Verstappen διατηρεί βραχεία κεφαλή έναντι του Hamilton πέντε βαθμών!

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο