EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Κούγιας: Το σοβαρό τροχαίο με την Porsche 911

alexis-kougias-to-sovaro-trochaio-me-tin-porsche-911-625842

Τροχαίο ατύχημα είχε την περασμένη Παρασκευή (15/10), καθώς πήγαινε στη Λάρισα, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Ο πρόεδρος της ΑΕΛ δεν τραυματίστηκε, ωστόσο το αυτοκίνητό του υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Ο γνωστός ποινικολόγος κατευθύνονταν προς τη Λάρισα για την παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας Ηλία Φυντάνη και στον δρόμο συνέβη το τροχαίο, που είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να γίνει… παλιοσίδερα. Φωτογραφίες από το Ι.Χ. του Αλέξη Κούγια προβλήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο Πρωινό. «Να πάει στο δι@ολο το αυτοκίνητο. Είναι από τις περιπτώσεις που πρέπει να κάνει αγωγή και στην Εθνική οδό. Και στην κατασκευάστρια εταιρεία», είπε στον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά ο Αλέξης Κούγιας.

«Στην ευθεία βρήκε λίμνη νερού και απογειώθηκε. Άρχισε να περιστρέφεται στον δρόμο, πρώτα βρήκε στο πίσω μέρος και ακολούθως έκανε μετωπική σύγκρουση με το διαχωριστικό» είπε στη συνέχεια.

Όπως καταλαβαίνουμε, λέγοντας «απογειώθηκε», ο Αλέξης Κούγιας εννοεί ότι περνώντας πάνω από τη «λίμνη του νερού», προκλήθηκε υδρολίσθηση (aquaplaning). Η υδρολίσθηση είναι ένα φαινόμενο που συβαίνει όταν το νερό στους μπροστινούς τροχούς συγκεντρώνεται κι αποκτά μεγαλύτερο όγκο από το νερό που μπορούν να εκκενώσουν τα ελαστικά με την πίεση του βάρους του αυτοκινήτου. Η πίεση του νερού αναγκάζει το αυτοκίνητό να ανασηκωθεί κα να γλιστρήσει πάνω σε ένα λεπτό στρώμα νερού μεταξύ των ελαστικών και του δρόμου. Όταν συμβαίνει η αυτό, η πρόσφυση χάνεται πλήρως και το αυτοκίνητο είναι εκτός ελέγχου.

Φωτογραφίες από το Ι.Χ. του Αλέξη Κούγια προβλήθηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά. «Το αυτοκίνητο είναι ακριβώς το ίδιο με του Mad Clip. Αν είχε δέντρο ή κολώνα και χτύπαγε πλάγια εκεί δεν έχεις ασφάλεια από αερόσακους και μπορείς να χάσεις τη ζωή σου».

Πρόκεται για την Porsche 911 Carrera 4S, της γενιάς με κωδική ονομασία 997, η οποία βρισκόταν σε παραγωγή από το 2005 έως το 2013. Η συγκεκριμένη έκδοση χρησιμοποιεί έναν ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο κινητήρα 3.8 λίτρων, με απόδοση 360 ίππων.

 

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο