EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Elon Musk σκέφτεται να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla

o-elon-musk-skeftetai-na-poulisei-to-10-ton-metochon-tou-stin-tesla-626922

O Elon Musk, ο άνθρωπος πίσω από την Tesla, μοιράστηκε με το κοινό του -στο Twitter- τις σκέψεις του για την πώληση ενός μεριδίου μετοχών της εταιρείας του.

Μάλιστα, ζήτησε τη γνώμη των 63 εκατ. ακολούθων του, καθώς έκανε μία δημοσκόπηση με την επίμαχη ερώτηση.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 3,5 εκατ. χρήστες, με την πλειοψηφία να υποστηρίζει την απόφαση της πώλησης. O Musk δεσμεύθηκε πως θα ακολουθήσει την απόφαση της δημοσκόπησης, όποια και αν είναι αυτή.

 

«Πρόσφατα έγινε πολύς λόγος για μη ρευστοποιημένα κέρδη ως εργαλείο φοροδιαφυγής. Επομένως, προτείνω την πώληση του 10% των μετοχών μου στην Tesla», ανέφερε ο ίδιος στην ανάρτησή του.

«Δεν λαμβάνω μισθό σε μετρητά ή μπόνους από πουθενά. Έχω μόνο μετοχές. Επομένως ο μοναδικός τρόπος για μένα να πληρώσω φόρους είναι να πουλήσω μετοχές».

Η εν λόγω πρωτοβουλία του Musk αποτελεί απάντηση στην πρόταση των Δημοκρατικών σχετικά με την επιβολή ειδικής φορολόγησης στους δισεκατομμυριούχους, βάζοντας στο στόχαστρο μετοχές που φορολογούνται μόνο όταν πωλούνται.

Ο Musk άσκησε έντονη κριτική στην παραπάνω πρόταση, λέγοντας «τελικά, ξεμένουν από τα λεφτά που αντλούν από τον υπόλοιπο κόσμο και στην συνέχεια έρχονται σε μένα»

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο