EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόρμουλα 1: Ο επικεφαλής μηχανικός της Mercedes «μετακομίζει» στην Red Bull

formoula-1-o-epikefalis-michanikos-tis-mercedes-metakomizei-stin-red-bull-625287

Η πρωταθλήτρια των κατασκευαστών της Formula 1, Mercedes, συμφώνησε ν΄ αφήσει τον ειδικό στους κινητήρες, Μπεν Χόντγκινσον, να «μετακομίσει» στην Red Bull τον Μάιο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (21/01) η γερμανική ομάδα.

Η συμφωνία ακοινώθηκε από την Red Bull τον περασμένο Απρίλιο χωρίς να έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία έναρξής της.

Ο επικεφαλής μηχανολογίας της Mercedes AMG High Performance Powertrains (HPP) θα γίνει τεχνικός διευθυντής της εταιρείας κινητήρων της Red Bull. Η αυστριακή ομάδα πανηγύρισε το πρωτάθλημα οδηγών με τον Μαξ Φερστάπεν, ενώ η Mercedes ήταν πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές από την αρχή της V6 turbo hybrid εποχής το 2014.

Η Red Bull ξεκίνησε τη δική της εταιρεία κινητήρων μετά την αποχώρηση στα τέλη του 2021 του βασικού προμηθευτή κινητήρων, Honda, της οποίας η πνευματική ιδιοκτησία έχει αποκτηθεί από την ομάδα.

«Mercedes και Red Bull κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία σχετικά με την πρόσληψη του Μπεν Χόντγκινσον» αναφέρει η ανακοίνωση των Γερμανών. «Σύμφωνα με τους όρους αυτής της συμφωνίας, ο Μπεν, ο οποίος εντάχθηκε στη Mercedes τον Αύγουστο του 2001, θα είναι ελεύθερος να ενταχθεί στην Red Bull από τις 24 Μαΐου 2022».

Η μετακίνηση αυτή έρχεται αφού οι Αυστριακοί συμφώνησαν να αφήσουν τον αρχιμηχανικό αεροδυναμικής, Νταν Φάλοους, να μετακομίσει στην Aston Martin (με κινητήρα Mercedes) τον Απρίλιο ως τεχνικός διευθυντής. Αυτή η υπογραφή ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο.»

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο