EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H μεγάλη ζήτηση της γκάμας Recharge ενισχύει το όραμα της Volvo Car Hellas για την ηλεκτροκίνηση

h-megali-zitisi-tis-gkamas-recharge-enischyei-to-orama-tis-volvo-car-hellas-gia-tin-ilektrokinisi-632193

Με αιχμή του δόρατος τα μοντέλα σειράς Recharge, η Volvo έκλεισε το 2021 με συνολικές ταξινομήσεις 1.715 αυτοκινήτων, αυξημένες κατά 16,5% σε σύγκριση με το 2020, παρά τους περιορισμούς που εμφανίστηκαν στον εφοδιασμό εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών, γεγονός που επηρέασε το σύνολο της βιομηχανίας. Το επίπεδο της ζήτησης για μοντέλα Volvo παραμένει σταθερά υψηλό, με τις παραγγελίες να σημειώνουν περαιτέρω αύξηση, ιδιαίτερα όσον αφορά τα μοντέλα Recharge, με plug-in υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Στο ενισχυμένο ενδιαφέρον του κοινού για τα ηλεκτροκίνητα Volvo Recharge συμβάλλουν το νέο, πιο ισχυρό σύστημα κίνησης και η μεγαλύτερη μπαταρία που διαθέτουν πλέον τα plug-in υβριδικά μοντέλα των σειρών 60 και 90, αλλά και η έναρξη της διάθεσης του αμιγώς ηλεκτρικού XC40 Recharge στην Ελλάδα. Η Volvo Car Hellas θα παρουσιάσει σύντομα στη χώρα μας και το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volvo, το αμιγώς ηλεκτρικό crossover C40 Recharge, που είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες στο volvocars.gr.

Για το σύνολο του 2021, οι πωλήσεις των Volvo σειράς Recharge, αυξήθηκαν κατά 87% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σχεδόν 1 στα 2 Volvo που ταξινομήθηκαν το 2021 ήταν μοντέλο Recharge, στοιχείο που υποδηλώνει τη μεγάλη απήχηση που έχει η εξηλεκτρισμένη γκάμα της Volvo στους πελάτες. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η διείσδυση της σειράς Recharge στην Ελλάδα, ως ποσοστό των συνολικών πωλήσεων της Volvo, υπερβαίνει κατά πολύ το αντίστοιχο μέσο μερίδιό της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η προτίμηση του ελληνικού κοινού στα μοντέλα Recharge αντανακλάται εμφατικά στην πρώτη θέση που κατέκτησε το Volvo XC40 Recharge ανάμεσα στα premium SUV της κατηγορίας C με ηλεκτρικό και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, αποσπώντας μερίδιο 31% επί των συνολικών πωλήσεων για το 2021.

Το 2021 ήταν για τη Volvo μία επιτυχημένη χρονιά και στις εταιρικές πωλήσεις, που σημείωσαν αύξηση κατά 23%, με τα μοντέλα της σειράς Recharge να αυξάνουν τις ταξινομήσεις τους κατά σχεδόν 90% σε σύγκριση με το 2020, αποτελώντας το 61% του συνόλου των εταιρικών πωλήσεων. Όπως προκύπτει από το ιδιαίτερα αυξημένο μερίδιό τους, χάρη και στον μηδενικό ή χαμηλό φόρο χρήσης τους, τα αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά Volvo Recharge αποτελούν ιδανική επιλογή για τους εταιρικούς πελάτες.

Εκτός από την εκπλήρωση των στόχων που αφορούν την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, το 2021 η Volvo Car Hellas υλοποίησε με τη συνδρομή της μητρικής της, Volvo Cars, μια σειρά από συστήματα και υπηρεσίες που υποστηρίζουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, με άξονα τη στρατηγική της για συνεχή βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη.

Volvo C40 Recharge

Λειτουργώντας σταθερά με γνώμονα την εμπειρία του πελάτη, η εταιρεία αναβάθμισε τις δυνατότητες επαφής με τους υφιστάμενους και υποψήφιους πελάτες της, μέσω ψηφιοποίησης της εξυπηρέτησης σε όλο το φάσμα των σημείων επαφής με τη μάρκα, από την ιστοσελίδα της έως την έκθεση και το συνεργείο. Με την αναβάθμιση των υπηρεσιών Εξυπηρέτησης Πελατών, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τη Volvo οποιαδήποτε στιγμή, μέσω του καναλιού που θα επιλέξουν -τηλεφωνικά, με email ή web chat- και να λάβουν άμεση υποστήριξη υψηλής ποιότητας, ενώ μπορούν να αξιολογήσουν την εμπειρία τους και να δώσουν πολύτιμο feedback.

Η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης που απολαμβάνουν οι πελάτες Volvo, σε συνδυασμό με το λανσάρισμα του μοναδικού προγράμματος Εφ’όρου Ζωής Εγγύηση Ανταλλακτικών για τον Πελάτη, μεγιστοποιεί την εμπιστοσύνη τους στη μάρκα, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που αφορούν τη διάθεση Γνήσιων Ανταλλακτικών και Αξεσουάρ Volvo για το περασμένο έτος. Όσον αφορά τα Γνήσια Ανταλλακτικά, το 2021 σημειώθηκε αύξηση εσόδων κατά 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ αύξηση κατά 5,4% σε σχέση με το 2020 παρουσίασαν και οι διελεύσεις των πελατών στους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Volvo.

Αξιοσημείωτη ήταν η αύξηση της ζήτησης και στον τομέα των Γνήσιων Αξεσουάρ Volvo, με τα έσοδα για το 2021 να ενισχύονται κατά 32% σε σχέση με το 2020. Η πλούσια συλλογή Γνήσιων Αξεσουάρ Volvo βοηθά τους πελάτες να αξιοποιήσουν στο μέγιστο το Volvo τους, με χρηστικά και καλαίσθητα προϊόντα που πληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.

Η πελατοκεντρική φυσιογνωμία της μάρκας και η συνεχής προσπάθεια που καταβάλλει για τη βελτίωση των υπηρεσιών της αποτυπώνονται για ακόμη μία χρονιά στα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιεί η Volvo Cars σε πελάτες της για την πρόθεση σύσταση της μάρκας. Όσον αφορά την εμπειρία απόκτησης ενός νέου Volvo, οι Έλληνες πελάτες θα σύστηναν τη μάρκα σε ποσοστό 94,1%, επίδοση που είναι κορυφαία ανάμεσα στις 100 και πλέον αγορές ανά τον κόσμο όπου έχει παρουσία η Volvo Cars. Το αντίστοιχο ποσοστό για την εμπειρία του service στους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Volvo είναι 83,1% (πέμπτη θέση).

«Είμαστε χαρούμενοι για όσα πετύχαμε τη χρονιά που έκλεισε», δηλώνει ο Νίκος Γιαννουσάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas. «Προσηλωμένοι στο όραμα της Volvo Cars για το μέλλον της αυτοκίνησης, μετασχηματίζουμε τη λειτουργία μας και προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε την εμπειρία του πελάτη, παρέχοντάς του σύγχρονες υπηρεσίες και προϊόντα που συντελούν σε βιώσιμες μετακινήσεις και εν γένει σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής, με περισσότερο ελεύθερο χρόνο και ηρεμία.

Φιλοδοξία μας για το 2022 είναι να ενισχύσουμε κι άλλο τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης με κορυφαία προϊόντα, αλλά και την εξοικείωση των καταναλωτών με την έννοια της βιωσιμότητας, που είναι βασικός πυλώνας της λειτουργίας μας, το ίδιο σημαντικός με την ασφάλεια. Θα αναλάβουμε επιπλέον δράσεις για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού και για την ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης με την οποία μας περιβάλλουν οι πελάτες. Στη Volvo Car Hellas, εκτιμούμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας ακόμη συναρπαστικής χρονιάς.»

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο