EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες κλείνουν τα εργοστάσια τους και σταματούν τις εξαγωγές

rosia-poies-aftokinitoviomichanies-kleinoun-ta-ergostasia-tous-kai-stamatoun-tis-exagoges-622404

Η μια μετά την άλλη οι κολοσσοί των  αυτοκινητοβιομηχανιών σταματούν την παραγωγή τους  σε εργοστάσια που βρίσκονται στην  Ρωσία ενώ την ίδια ώρα μερικές από αυτές σταματάνε ακόμα και τις εξαγωγές τους προς την Ρωσία ως μέρος των κυρώσεων που ακολούθησαν την εισβολή της στην Ουκρανία.

Τελευτά εταιρεία που ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη λειτουργία των εργοστασίων της στη Ρωσία «μέχρι νεοτέρας», ενώ διακόπτει και τις πωλήσεις αυτοκινήτων της στη χώρα ήταν η Volkswagen. 

Σύμφωνα με την εταιρία, διακόπτεται άμεσα η παραγωγή στα εργοστάσια της Καλούγκα και του Νίζνι Νόβγκοροντ. «Με την αναστολή του συνόλου των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας στη Ρωσία, αντιδρούμε στη μεγάλη αβεβαιότητα και τις ανατροπές της γενικής κατάστασης», ανακοίνωσε η VW. Χθες, Τετάρτη, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε επίσης ότι διακόπτει τις πωλήσεις αυτοκινήτων της στη Ρωσία, καθώς και τη λειτουργία των εγκαταστάσεών της στη χώρα.

Νωρίτερα η  Toyota Motor είπε ότι οι εξαγωγές οχημάτων της στη Ρωσία σταμάτησαν επ’ αόριστον, μετά από παρόμοιες κινήσεις των τοπικών ανταγωνιστών της Honda Motor και Mazda Motor.

Πολλές δυτικές εταιρείες έχουν απορρίψει τη Ρωσία μετά την επίθεσή της, με κάποιες να λένε ότι θα εγκαταλείψουν τις επενδύσεις εκεί, αλλά ορισμένες ιαπωνικές εταιρείες έχουν υιοθετήσει μια πιο διφορούμενη στάση.

«Η Toyota παρακολουθεί τις συνεχιζόμενες εξελίξεις στην Ουκρανία με μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια του πληθυσμού της Ουκρανίας και ελπίζει για μια ασφαλή επιστροφή στην ειρήνη το συντομότερο δυνατό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η Toyota είναι η κορυφαία ιαπωνική μάρκα της Ρωσίας, η οποία παράγει περίπου 80.000 οχήματα στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο απασχολεί 2.000 άτομα προσωπικό.

Είχαν προηγηθεί οι παγκόσμιοί κολοσσοί όπως η Mercedes-Benz, η Ford (FN) και η BMW,  που σταμάτησαν επίσης να κατασκευάζουν και να εξάγουν αυτοκίνητα στη Ρωσία.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο