EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ford: To Puma θα γίνει και ηλεκτρικό – Πότε το περιμένουμε;

ford-to-puma-tha-ginei-kai-ilektriko-pote-to-perimenoume-632301

To πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της γκάμας της Ford προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Η «μπλε οβάλ» ανακοίνωσε ότι μέσα στην επόμενη τετραετία θα κυκλοφορήσουν στους ευρωπαϊκούς δρόμους επτά καινούρια ηλεκτρικά οχήματα.

Επτά νέα ηλεκτρικά οχήματα, εκ των οποίων τρία επιβατικά, θα λανσάρει έως το 2024 στην Ευρώπη η Ford. Το πλάνο εξηλεκτρισμού της μάρκας περιλαμβάνει την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών στην Τουρκία, με στόχο η εταιρεία να πουλά ετησίως 600.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Γηραιά Ήπειρο από το 2026.

Σε αυτή τη φάση, η Ford δεν έχει δώσει αναλυτικές πληροφορίες για τα ηλεκτρικά της οχήματα, αλλά από την teaser φωτογραφία που έχει δώσει στη δημοσιότητα γίνεται γνωστό ότι μέχρι και το 2024, η Ford θα έχει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Puma μαζί με δύο μεσαίου μεγέθους crossovers και ένα σπορ crossover.

 

Το μεγάλο εργοστάσιο αυτή τη στιγμή έχει αναλάβει την παραγωγή του Fiesta, ωστόσο το τελευταίο supermini με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα περάσει από τον Κολωνία στο τέλος του 2023. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει να παράγεται το ηλεκτρικό Puma, για να ακολουθήσουν δύο ακόμη ηλεκτρικά μέσα στο 2024, την ταυτότητα των οποίων δεν έκανε γνωστή προς το παρόν το αφεντικό της Ford Europe (Stuart Rowley).

To βέβαιο πάντως είναι ότι θα βασίζονται και αυτά στην πετυχημένη συνταγή της MEB (1.200.000 Ford θα παραχθούν με αυτή την πλατφόρμα μέσα σε 6 χρόνια), με το σενάριο του Fiesta EV να φαντάζει λίγο πιο δύσκολο αλλά όχι απίθανο.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο