EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλάζει χέρια η εισαγωγή και διάθεση των μοντέλων της FCA Greece

allazei-cheria-i-eisagogi-kai-diathesi-ton-montelon-tis-fca-greece-644516

Προς έγκριση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού βρίσκεται η σχεδιαζόμενη εξαγορά των δικαιωμάτων εισαγωγής και διανομής των μοντέλων της FCA Greece στην ελληνική αγορά από κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί μεταξύ των ομίλων Autohellas και Samelet. Αυτό σημαίνει πως τα μοντέλα των εταιρειών: Fiat, Fiat Professional, Jeep, Alfa Romeo και Abarth θα εισάγονται πλέον από κοινή εταιρεία των ομίλων Autohellas και Samelet.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται στον απόηχο της διεθνούς συγχώνευσης των κατασκευαστών αυτοκινήτων PSA και FCA – πέρυσι – η οποία δημιούργησε την Stellantis, μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο με εργοστάσια σε 30 χώρες και εμπορική παρουσία σε 130 αγορές παγκοσμίως. Έτσι στον εγχώριο χάρτη επιχειρηματικότητας, οι εταιρείες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του νεότευκτου ομίλου Stellantis έχουν μοιραστεί ως εξής: Oι εταιρείες του πρώην ομίλου PSA (Citroen, DS, Peugeot και Opel) αντιπροσωπεύονται από τον όμιλο επιχειρήσεων Συγγελίδη ενώ οι εταιρείες του ομίλου FCA, θα αντιπροσωπεύονται από το νέο επιχειρηματικό σχήμα των ομίλων Autohellas και Samelet.

Σε κοινό ανακοινωθέν τους οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ομίλων Autohellas και Samelet, κ.κ. Γιώργος Βασιλάκης και Omer Levi αναφέρουν: «Μας τιμά η απόφαση της Stellantis να επιλέξει τη νεοσύστατη εταιρεία των Ομίλων μας Autohellas και Samelet για την εισαγωγή και διάθεση των ιστορικών και εμβληματικών Μαρκών των Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep στην ελληνική αγορά. Η συνεργασία μας μοιράζεται το κοινό όραμα για μια πελατοκεντρική στρατηγική και βασίζεται στη συλλογική και συμπληρωματική παρουσία, στους πόρους και στην ηγετική μας θέση σε πολλούς τομείς υπηρεσιών κινητικότητας στην Ελλάδα. Κοινός μας στόχος είναι να μεταφράσουμε την νέα εκτεταμένη προιοντική στρατηγική της Stellantis για τις Μάρκες αυτές σε εμπορική επιτυχία στην ελληνική αγορά και να υπερέχουμε στην εξυπηρέτηση των υφιστάμενων και μελλοντικών αναγκών των πελατών μας  μέσα στον  ταχέως εξελισσόμενο κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Stellantis για 25 αγορές της Ευρώπης, κ. Philippe Narbeburu δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής στρατηγικής της Stellantis που θα καταστήσει την εμπορική μας παρουσία στην Ελλάδα ακόμα πιο ευέλικτη και αποδοτική, διατηρώντας πάντα τους πελάτες στο επίκεντρο. Με τη συμφωνία αυτή, οι Ομιλοι των  Autohellas και Samelet θα καταστούν  ισχυρός συνεργάτης της Stellantis στην αγορά. Είμαστε βέβαιοι ότι οι Μάρκες μας θα έχουν ακόμη καλύτερες επιδόσεις στην αγορά με τη νέα αυτή εκπροσώπηση».

Η Autohellas ιδρύθηκε το 1966 από τον Θεόδωρο Βασιλάκη και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1999. Από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο παραμένει κερδοφόρα. Δραστηριοποιείται σε βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις οχημάτων, διαχείριση στόλου, εισαγωγή και διανομή αυτοκινήτων καθώς και στη λιανική πώληση και τεχνική υποστήριξη τόσο καινούργιων όσο και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Ο όμιλος παρουσιάζει μια αναπτυσσόμενη διεθνή παρουσία κυρίως στον τομέα της ενοικίασης οχημάτων στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Ουκρανία, την Κροατία, την Κύπρο και  προσφάτως στην Πορτογαλία. Ο συνολικός στόλος ενοικιαζόμενων οχημάτων της Autohellas ξεπερνά τα 55.000 οχήματα, το ενεργητικό του ισολογισμού ξεπερνά τo 1 δις και τα έσοδα του 2022 θα ξεπεράσουν τα 700 εκατομμύρια ευρώ. O όμιλος απασχολεί 1.700 άτομα σε όλες τις θυγατρικές του ενώ δραστηριοποιείται και στην αεροπορική αγορά. Η οικογένεια του ιδρυτή της, Θ. Βασιλάκη, εξακολουθεί να ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας.

Από την άλλη, ο όμιλος Samelet ιδρύθηκε το 1946 στο Ισραήλ και σήμερα εισάγει και διανέμει τις μάρκες Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Iveco, Maserati και Ram. Πιστεύει στην ανάπτυξη καινοτομιών και εστιάζει σε προηγμένες λύσεις ψηφιακής κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών χρεώσεων φόρτισης, διαχείρισης δεδομένων, εμπειριών πελατών και μιας πλήρους σειράς επιλογών χρηματοδότησης πελατών, όπως: χρηματοδότηση, ασφάλιση, χρηματοδοτική μίσθωση και υπηρεσίες ανταλλαγής αυτοκινήτων. Ο Ομιλος Samelet επενδύει και αναπτύσσει την καινοτομία και τεχνολογία, έχει ιδρύσει επενδυτικά κεφάλαια στην Κίνα και στο Ισραήλ για επενδύσεις σε νεοφυείς εταιρείες αυτοκίνησης. Εκτός από την τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα αυτοκινήτων  στο Ισραήλ, δραστηριοποιείται επίσης στη Ρουμανία έχοντας εξαγοράσει τον πρώην εισαγωγέα Autoitalia της FCA. Ο Ομιλος Samelet ελέγχεται από την οικογένεια Levi.

Οι όμιλοι Autohellas και Samelet θα βασιστούν στην εκτεταμένη τεχνογνωσία, την εμπειρία, τους πόρους και την παρουσία τους στην αγορά αυτοκινήτου για να εξασφαλίσουν τη συνέχιση των υπηρεσιών αναπτύσσοντας μια ακόμα πετυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο