EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

BMW και UNICEF σε μια κοινή μακροχρόνια δράση για τα παιδιά

bmw-kai-unicef-se-mia-koini-makrochronia-drasi-gia-ta-paidia-692038

Στόχος της συνεργασίας είναι να καταρτιστούν τα παιδιά, στους στους τομείς των θετικών επιστήμων, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, ο όμιλος BMW και η UNICEF ανακοίνωσαν τη μακροχρόνια συνεργασία τους υπό το σλόγκαν “BRIDGE. Educating young people for tomorrow, today” (ΓΕΦΥΡΑ. Εκπαιδεύοντας τους νέους για το αύριο, σήμερα).

Υπό αυτή τη συνεργασία η UNICEF θα προσεγγίσει 10 εκατομμύρια παιδιά και νέους κάθε χρόνο μέσω της εκπαίδευσης. Η μακροπρόθεσμη υποστήριξη του BMW Group, που προβλέπει αρχική δέσμευση για επτά χρόνια, θα βοηθήσει στην παροχή κατάρτισης και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων STEM (στους τομείς των θετικών επιστήμων, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών) σε παιδιά και νέους στην Αφρική, την Ασία και την Κεντρική και Νότια Αμερική.

Οι θέσεις εργασίας που σχετίζονται με το STEM αποτελούν την κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, ωστόσο εκατομμύρια από αυτές τις θέσεις προβλέπεται να μείνουν κενές λόγω του ελλείμματος δεξιοτήτων. Το πρόβλημα είναι εντονότερο στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, όπου και παρατηρούνται διακρίσεις σε βάρος των νέων γυναικών και των κοριτσιών. Σήμερα, οι γυναίκες αποτελούν μειοψηφία στους περισσότερους κλάδους του STEM, τόσο μεταξύ των φοιτητών όσο και στον επαγγελματικό στίβο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αντιπροσωπεύουν μόνο το 28% των αποφοίτων μηχανικών, το 22% των εργαζομένων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και λιγότερο από το ένα τρίτο των εργαζομένων στον τεχνολογικό τομέα παγκοσμίως.

«Οι νέοι σε όλο τον κόσμο έχουν τη δύναμη και τη δημιουργικότητα να επηρεάσουν τις κοινωνίες προς το καλύτερο», σχολιάζει ο Georg Graf Waldersee, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της UNICEF Γερμανίας. «Πρέπει να τους δώσουμε δύναμη και να τους στηρίξουμε, ώστε να καινοτομήσουν και να γίνουν οι δημιουργοί της αλλαγής του αύριο. Επειδή ο βιώσιμος μετασχηματισμός και η πορεία προς έναν δικαιότερο και ασφαλέστερο κόσμο ξεκινούν εκεί όπου τα μυαλά των νέων ανθρώπων συναντιούνται και ανακαλύπτουν τις δυνατότητές τους – στις σχολικές αίθουσες ή στα επιστημονικά εργαστήρια. Είμαστε υπερήφανοι και ευγνώμονες που το BMW Group μας συνοδεύει και μας υποστηρίζει σε αυτό το ταξίδι ως ισχυρός εταίρος του ιδιωτικού τομέα».

«Στο BMW Group, πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση είναι ο κινητήριος μοχλός για την ανάπτυξη της κοινωνίας μας», δηλώνει η Ilka Horstmeier , Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG , People & Real Estate , Διευθύντρια Εργασιακών Σχέσεων. «Με τη UNICEF, έχουμε στο πλευρό μας έναν μακροχρόνιο συνεργάτη που συμμερίζεται αυτή την άποψη. Ως εκ τούτου, είμαι πέρα για πέρα ευτυχής που ενώνουμε τώρα τις δυνάμεις μας μέσω αυτής της παγκόσμιας συνεργασίας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Μαζί, θα γεφυρώσουμε το κενό μεταξύ της σχολικής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής ζωής καθιστώντας δυνατή τη διάδοση της γνώσης».

Και συνεχίζει: «Με το πολυεθνικό μας ανθρώπινο δυναμικό σε πέντε ηπείρους, θεωρούμε τους εαυτούς μας ως έναν πραγματικό εταιρικό πολίτη. Είναι σημαντικό για εμάς να δραστηριοποιούμαστε όχι μόνο σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και σε τοπικό. Γι’ αυτό, μαζί με τη UNICEF, συμμετέχουμε σε δράσεις, στις εγκαταστάσεις του BMW Group σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, είναι σπουδαίο που μπορούμε να δώσουμε στο ποικίλο δίκτυο ενδιαφερομένων μερών την ευκαιρία να εμπλακούν και να συμμετάσχουν στη συνεργασία για τη διασφάλιση της βασικής εκπαίδευσης για τα παιδιά σε καταστάσεις κρίσης».

Ξεκινώντας από τη Νότια Αφρική το 2023, η συνεργασία μεταξύ του BMW Group και της UNICEF θα επεκταθεί το 2024 στη Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία, το Μεξικό και την Ταϊλάνδη – όλες αυτές οι χώρες έχουν ανάγκες για προγράμματα και παρουσία στο BMW Group. Η συνεργασία θα υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, την παροχή εργαστηριακού εξοπλισμού, την ανάπτυξη ενός εξατομικευμένου προγράμματος κατάρτισης εκπαιδευτικών καθώς και προγράμματα καθοδήγησης (mentorship) και επιτόπιας παρακολούθησης εργασίας (job-shadowing). Στο πλαίσιο αυτό, εκτός του ότι θα παρέχει οικονομική υποστήριξη ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο μέχρι το 2030, το BMW Group θα συνεισφέρει επίσης με την τεχνογνωσία και το δίκτυό του.

Επιπλέον, το BMW Group θα ενώσει το 2024 τις δυνάμεις του με το παγκόσμιο δίκτυο των συνεργατών του και με τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων μερών θα συγκεντρώσει κεφάλαια για την υποστήριξη του έργου της UNICEF σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και παρατεταμένης κρίσης, διασφαλίζοντας έτσι τη συνέχιση της εκπαίδευσης των παιδιών σε ασφαλή περιβάλλοντα.

 

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο