EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έτοιμη για το μέλλον: Η ŠKODA AUTO αποκαλύπτει τη νέα της ταυτότητα

etoimi-gia-to-mellon-i-skoda-auto-apokalyptei-ti-nea-tis-taftotita-641410

Η Skoda παρουσίασε τη νέα της εταιρική ταυτότητα που αποτελεί μέρος της γενικότερης στρατηγικής "Next Level - Skoda Strategy 2030" .

Το ενδιαφέρον της εταιρείας εστιάζεται σε μία νέα σχεδιαστική γλώσσα, ένα καινούργιο λογότυπο και πλήρη ανανέωση της εταιρικής της ταυτότητας.

Επιπλέον, η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία, επιταχύνει τη στρατηγική της για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, ενώ σκοπεύει να λανσάρει στην αγορά τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2026. Το VISION 7S concept παρέχει μία πρώτη εικόνα ενός από αυτά τα νέα μοντέλα. Το μερίδιο αγοράς των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Skoda στις ευρωπαϊκές αγορές θα αυξηθεί πάνω από 70% έως το 2030. Για να υποστηρίξει αυτή τη νέα στρατηγική, η εταιρεία θα επενδύσει επιπλέον 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα και 700 εκατομμύρια ευρώ στην ψηφιοποίηση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Martin Jahn, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ŠKODA AUTO για Πωλήσεις και Μάρκετινγκ,δήλωσε: «Με τη νέα μας εταιρική ταυτότητα ανεβάζουμε τη συνολική παρουσία της μάρκας σε ένα νέο επίπεδο. Δεν είναι μόνο το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας που εξελίσσεται αλλά και οι ίδιοι οι πελάτες μας. Και θεωρούμε ότι αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να κάνουμε τη μάρκα μας πιο ελκυστική για τη δεκαετία του μετασχηματισμού προς την ηλεκτροκίνηση. Και να προσαρμόσουμε την εμφάνιση και τη γενικότερη αίσθηση των αυτοκινήτων μας στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών μας. Η νέα εταιρική μας ταυτότητα υπογραμμίζει τη μοντέρνα και ξεχωριστή σχεδίαση. Και δείχνει ξεκάθαρα την προτεραιότητα που δίνουμε στην ψηφιοποίηση της μάρκας».

Υπό την καθοδήγηση του τμήματος μάρκετινγκ, εργαζόμενοι από ολόκληρη την εταιρεία συμμετείχαν στην ανάπτυξη της νέας εταιρικής ταυτότητας. Επιπλέον 2.200 άτομα από έξι βασικές αγορές για τη μάρκα - τη Τσεχία, τη Γερμανία, την Ινδία, το Ισραήλ, την Ιταλία και τη Νορβηγία – ερωτήθηκαν για επιλεγμένες εκδόσεις λογότυπων από συνολικά 165 σχέδια, προκειμένου να προσδιοριστεί το μελλοντικό λογότυπο.

Το νέο λεκτικό σήμα ŠKODA θα χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο από το λογότυπο με το σήμα εικόνας: Το λεκτικό σήμα της ŠKODA θα εμφανίζεται πλέον πολύ περισσότερο από το κλασικό σήμα της εταιρείας στις επικοινωνίες του τμήματος μάρκετινγκ. Το νέο στιλ γραφής του ονόματος χρησιμοποιεί διαφορετική γραμματοσειρά, με βάση τη συμμετρία και έναν συνδυασμό στρογγυλεμένων γραμμών με περιγράμματα. Το πιο δύσκολο έργο ήταν η ενσωμάτωση του συμβόλου πάνω από το «S», το οποίο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέρος της τσέχικης κληρονομιάς της ŠKODA. Το λεγόμενο háček είναι πλέον ενσωματωμένο πάνω στο πρώτο γράμμα. Η έρευνα που έκανε η εταιρεία έφθασε στο συμπέρασμα ότι το λεκτικό σήμα αναγνωρίζεται και ταυτοποιείται πολύ πιο εύκολα.

Το νέο λογότυπο: Δίνοντας έμφαση στην ψηφιακή επικοινωνία. Το σύμβολο του φτερωτού βέλους έχει επίσης αλλάξει, αν και όχι τόσο ριζικά όσο το λεκτικό σήμα. Ο απλούστερος σχεδιασμός του είναι εμφανής με την πρώτη ματιά. Το νέο σήμα της ŠKODA θα παρουσιάζεται πλέον χωρίς τα πλαστικά τρισδιάστατα γραφικά. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία θέλει να ανταποκριθεί στη στροφή προς την ψηφιοποιημένη επικοινωνία. Το απλούστερο, δισδιάστατο λογότυπο έχει πολύ μεγαλύτερη επίδραση, ειδικά σε κινητές συσκευές, ενώ είναι πολύ πιο ευέλικτο στο να λάβει διάφορες μορφές και να ενσωματωθεί σε νέα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας.

Νέα εταιρική ταυτότητα: Χρώματα που συμβολίζουν την ηλεκτροκίνηση και τη βιωσιμότητα. Η ŠKODA AUTO θα χρησιμοποιήσει δύο διαφορετικές πράσινες αποχρώσεις στη νέα χρωματική της παλέτα: Emerald και Electric Green. Σε έρευνες που πραγματοποίησε η εταιρεία, πολλοί ερωτηθέντες συσχέτισαν αυτά τα χρώματα με την οικολογία, τη βιωσιμότητα και την ηλεκτροκίνηση.

Η νέα εταιρική ταυτότητα θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλες τις πλατφόρμες της μάρκας, πρώτα στο υλικό επικοινωνίας και από το 2024 και στα νέα μοντέλα που θα λανσαριστούν. Η νέα σχεδιαστική προσέγγιση θα αντικατοπτρίζεται επίσης στο σύστημα infotainment, αλλά και σε άλλα στοιχεία των αυτοκινήτων της ŠKODA. Στα πλαίσια της γενικότερης ανανέωσης εντάσσονται και αλλαγές στο σχεδιασμό στις εγκαταστάσεις των εξουσιοδοτημένων συνεργατών της εταιρείας.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο