EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Ford κατοχύρωσε ένα home cinema κάτω από καπό ηλεκτρικών οχημάτων

h-ford-katochyrose-ena-home-cinema-kato-apo-kapo-ilektrikon-ochimaton-715351

Η εταιρεία εξετάζει διάφορες διαμορφώσεις και ιδέες για την εκμετάλλευση του κενού που αφήνει ο κινητήρας και όχι μόνο

Με μια άπλα χώρου προς εκμετάλλευση βρέθηκαν ξαφνικά οι κατασκευαστές. Η φύση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, από τα οποία απουσιάζουν οι θερμικοί κινητήρες, οι παραδοσιακές μεταδόσεις και το ογκώδη υποσυστήματα υποστήριξης τους, αφήνουν το χωροταξικό πεδίο ελεύθερο για νέες διαμορφώσεις και εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού.

H Ford φαίνεται ιδιαίτερα δραστήρια τους τελευταίους μήνες σε ότι αφορά στην νέα αυτή προοπτική, έχοντας καταθέσει μια πληθώρα από ιδέες προς κατοχύρωση στο αρμόδιο γραφείο των ΗΠΑ. Τελευταία εξ αυτών, είναι η εγκατάσταση μιας πτυσσόμενης μεγάλης ψηφιακής οθόνης στο frunk ενός ηλεκτροκίνητου pick up.

Μια παρένθεση εδώ, μιας και ο όρος “frunk: είναι καινούργιος και θα τον ακούμε όλο και πιο συχνά, όσο τα ηλεκτρικά καταλαμβάνουν μεγαλύτερα μερίδια της αγοράς. Προέρχεται από την σύντμηση και ένωση των λέξεων front trunk, που σημαίνουν “μπροστινό πορτπαγκάζ”, περιγράφοντας τον κενό χώρο, που άλλοτε καταλάμβανε ο θερμικός κινητήρας.

Όπως περιγράφεται από τα σχέδια της Ford, λοιπόν, ανοίγοντας το frunk του αυτοκινήτου, θα υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης μια μεγάλης ψηφιακής οθόνης με την χρήση ενός μηχανισμού ή ακόμα και το άνοιγμα ενός πανιού κατάλληλου για την προβολή προτζέκτορα. Αμφότερες αυτές οι δύο ιδέες είναι πτυσσόμενες και ως εκ τούτου όταν δεν χρησιμοποιούνται, αφήνουν ελεύθερο το frunk να λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος.

Αν σας φαίνεται κάπως περίεργη και χωρίς ιδιαίτερο νόημα αυτή η ιδέα, δεν έχετε άδικο, από την άλλη θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι το αγοραστικό κοινό των αυτοκινήτων αυτών, ανήκει ηλικιακά σε ομάδες, με νέες και διαφορετικές συνήθειες. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η εταιρεία ανιχνεύει τις προοπτικές εκμετάλλευσης των χώρων στα ηλεκτρικά και έχει κατοχυρώσεις αρκετές ιδέες όπως:

Πτυσσόμενο γραφείο

Περιλαμβάνει την ανάπτυξη μια μεγάλης επιφάνειας για να υποστηρίξει φορητούς υπολογιστές και gagdets, προφέροντας επίσης παροχές ρεύματος και διασυνδεσιμότητα. Ότι πρέπει για ψηφιακούς νομάδες!

Πολυμορφικό σαλόνι

Με την δυνατότητα περιστροφής και ανάκλησης των καθισμάτων αλλά και με πτυσσόμενες επιφάνειες που λειτουργούν ως τραπέζια / γραφεία, επιτρέπεται η διαμόρφωση του εσωτερικού ενός αυτοκινήτου με πολλούς τρόπους, εξυπηρετώντας πληθώρα αναγκών

Πολυμορφικό frunk

Ψυγείο, πάγκος εργασίας, διαχωρισμένος αποθηκευτικός χώρος. Όλα αυτά μαζί περιγράφονται σε αυτή την ιδέα, όπου το τμήμα που αναπτύσσεται περιλαμβάνει τον μπροστινό προφυλακτήρα, για μια ποιο χαμηλή σε πρόσβαση επιφάνεια.

Modular σασί

Η πιο ενδιαφέρουσα ιδέα της Ford, αφορά σε ένα πλαίσιο το οποίο θα μπορεί με προεκτάσεις και χρήση διαφορετικών συστοιχιών μπαταριών, να προσαρμοστεί ως δομικό στοιχείο σε αυτοκίνητα διαφόρων κατηγοριών. Ουσιαστικά πρόκειται για μια προσέγγιση ανάλογη των… Lego και εδικά της σειράς Τechnic, όπου μπορούν να δημιουργηθούν πολλοί συνδυασμοί με τα κομμάτια ενός kit, η να κουμπώσουν εύκολα διάφορα μοτέρ κίνησης, αρθρώσεις, μηχανισμοί, προεκτάσεις, τροχοί, κ.ο.κ.

Όλες οι ειδήσεις

Νέο Jeep Avenger 4xe: Αλλαγές εντός, εκτός, και επί τα αυτά

Γιατί τα αμερικάνικα φορτηγά έχουν “μουτσούνα” και τα ευρωπαϊκά είναι flat;

10 μύθοι σχετικά με την χρήση και την συντήρηση του αυτοκινήτου

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο