EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ford Pro αποκαλύπτει το ολοκαίνουργιο Transit Connect

i-ford-pro-apokalyptei-to-olokainourgio-transit-connect-700566

Η επιλογή τετρακίνησης, η επαναστατική, οι αναβαθμισμένες τεχνολογίες και το συνδεδεμένο ψηφιακό cockpit προσδίδουν ελκυστικές πινελιές.

Η Ford Pro αποκαλύπτει το ολοκαίνουργιο συμπαγές βαν Transit Connect, ολοκληρώνοντας τη νέα γενιά της γκάμας εξηλεκτρισμένων επαγγελματικών οχημάτων υψηλής παραγωγικότητας της οικογένειας Transit της μάρκας στην Ευρώπη.

Ford

Τα προηγμένα, αποδοτικά συστήματα κίνησης περιλαμβάνουν τώρα το πρώτο plug-in υβριδικό Transit Connect, το οποίο προσφέρει στους επαγγελματίες οδηγούς μια γενναιόδωρη ηλεκτρική αυτονομία 110 km, καθώς και δυνατότητα φόρτισης AC και DC.

Η ικανότητα μεταφοράς φορτίου έχει βελτιωθεί, ενώ η χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης έχει αυξηθεί φτάνοντας έως και τα 3,7 m3. Πρόσθετα premium χαρακτηριστικά στο νέο Ford Transit Connect είναι μεταξύ άλλων η νέα επιλογή έξυπνης τετρακίνησης, το συνδεδεμένο ψηφιακό cockpit και τα περισσότερα από ποτέ προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Είτε πρόκειται για μια μικρή επιχείρηση είτε για έναν αστικό στόλο οχημάτων, οι διαχειριστές του Transit Connect μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγικότητά τους μέσω της υποστήριξης που παρέχει η Ford Pro, η οποία περιλαμβάνει λογισμικό, σέρβις, αλλά και ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα, καθώς και μια ειδική λύση οχημάτων στόλου για τηλεματική.

«Τα τελευταία δύο χρόνια εξηλεκτρίσαμε την οικογένεια Transit προκειμένου να βοηθήσουμε κάθε είδους πελάτη να επιταχύνει την παραγωγικότητά του και να εξηλεκτρίσει την επιχείρησή του. Το ολοκαίνουργιο Transit Connect είναι ένα ακόμα κομβικό βήμα σε αυτή την αποστολή» δήλωσε ο Hans Schep, general manager, Ford Pro, Europe. «Οι νέες επιλογές PHEV και τετρακίνησης του Transit Connect, το υψηλής τεχνολογίας εσωτερικό και η υποστήριξη που παρέχει η Ford Pro συνδυάζουν τη σκληρή δουλειά σε ένα κομψό και συμπαγές αμάξωμα.»

Η ολοκαίνουργια, τρίτη γενιά του Transit Connect αποτελεί μέρος της πιο ισχυρής στην ιστορία σειράς συμπαγών βαν μοντέλων της Ford Pro, μαζί με το ολοκαίνουργιο Transit Courier και το επερχόμενο ηλεκτρικό E-Transit Courier.

Στα πλαίσια ενός σχεδίου για το σταδιακό λανσάρισμα του μοντέλου, η παραγωγή του Transit Connect ξεκινά την άνοιξη του 2024, με τις πρώτες παραδόσεις για την πετρελαιοκίνητη έκδοση βαν να έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους. Το Transit Connect PHEV θα ενταχθεί στη γκάμα πριν από το τέλος του έτους, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2025.

Ford

Η εξηλεκτρισμένη σειρά Transit της Ford Pro στην Ευρώπη

Με το νέο Transit Connect PHEV της Ford Pro ολοκληρώνεται το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της οικογένειας Transit στην Ευρώπη, μετά την εισαγωγή του κορυφαίου στην κατηγορία E-Transit, του ηλεκτρικού E-Transit Custom, το οποίο αποτελεί την πρώτη ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλέστερου βαν στην κατηγορία ενός τόνου στην Ευρώπη, και του E-Transit Courier.

Στην κορυφή της ολοκαίνουργιας σειράς κινητήριων συνόλων του Transit Connect βρίσκεται το πρώτο στην ιστορία του μοντέλου plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 1.5L EcoBoost με μια μπαταρία υψηλής τάσης και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν συνδυαστικά 150PS και 350 Nm ροπής Το σύστημα κίνησης πλαισιώνεται από ένα 6-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο είναι 770 kg και το μέγιστο βάρος ρυμουλκούμενου 1.400 kg.

Το Transit Connect PHEV στοχεύει σε ηλεκτρική αυτονομία έως και 110 km και στη λειτουργία EV μπορεί να αποδίδει ροπή έως και 330 Nm εξυπηρετώντας ιδανικά τα καθήκοντα αστικών διανομών.

Οι πελάτες μπορούν να αναπληρώσουν την ηλεκτρική ενέργεια της μπαταρίας υψηλής τάσης σε ταχυφορτιστή DC με μέγιστη ισχύ 50 kW, εφόσον χρειαστεί, ή να την φορτίσουν πλήρως χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο φορτιστή AC των 11 kW του αυτοκινήτου πριν από την επόμενη βάρδια.

Τρία είναι τα drive modes που βοηθούν στη βελτιστοποίηση της χρήσης της ενέργειας:

  • EV Now, για οδήγηση χρησιμοποιώντας τον ηλεκτροκινητήρα
  • EV Auto, που εξισορροπεί τη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα και του βενζινοκινητήρα ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης
  • EV Later, για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας για μετέπειτα χρήση – χρήσιμο κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους πριν από τη μετάβαση στην πόλη

Ford

Ικανότητα μεταφοράς φορτίου

Το νέο Ford Transit Connect έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων των πελατών. Γι’ αυτό και η Ford Pro προσφέρει το μοντέλο με κοντό ή μακρύ μεταξόνιο, σε αμάξωμα Van δύο θέσεων ή Kombi πέντε θέσεων.

Η νέα σχεδίαση του χώρου φόρτωσης της έκδοσης panel van του Transit Connect προσφέρει αυξημένη χωρητικότητα 3,1 m3 ή 3,7 m3 ανάλογα με την επιλογή του μήκους του μεταξονίου. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο είναι 820 kg, ενώ η ανταγωνιστική ικανότητα ρυμούλκησης των 1.500 kg επιτρέπει στους πελάτες να ρυμουλκούν μία μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού που υποστηρίζει τις επιχειρήσεις τους.

Ford

Παραγωγικότητα με την υποστήριξη της Ford Pro

Η υποστήριξη από τη Ford Pro μπορεί να βοηθήσει τους διαχειριστές του Transit Connect να επιταχύνουν την παραγωγικότητα μεγιστοποιώντας το χρόνο λειτουργίας και περιορίζοντας το κόστος ιδιοκτησίας.

Η Ford Pro έχει περισσότερους από 200 συνεργάτες σε όλη την Ευρώπη στο διαπιστευμένο δίκτυο Ford Pro Convertor. Αυτοί οι συνεργάτες είναι σε θέση να προσφέρουν μια σειρά από δημοφιλείς μετασκευές στα συμπαγές βαν (μεταξύ των οποίων οχήματα-ψυγεία και οχήματα με χώρο φόρτωσης διαμορφωμένο με ράφια), όλα με την τεχνική υποστήριξη και έγκριση της Ford Pro Special Vehicles, αλλά και με aftersales φροντίδα αντίστοιχη με εκείνη που συνοδεύει ένα εργοστασιακών προδιαγραφών όχημα της Ford Pro.

Ford

Αποδοτική, νέα γκάμα κινητήρων

Ως εναλλακτική λύση στο νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν τον τούρμπο πετρελαιοκινητήρα 2.0L EcoBlue της Ford, ο οποίος είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις ισχύος. Το νέο σύστημα τετρακίνησης προσφέρεται με τον κινητήρα που αποδίδει 122PS και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν τον ίδιο κινητήρα με 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για γρήγορες και ομαλές αλλαγές χωρίς απώλεια ροπής. Η έκδοση με απόδοση 102PS είναι εξοπλισμένη με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και είναι μόνο προσθιοκίνητη. Επίσης, η Ford Pro αναμένει ότι το μοντέλο θα επιτύχει μια εξαιρετικά ανταγωνιστική κατανάλωση καυσίμου, μόλις 4,8 l/100 km, προς όφελος της τσέπης των πελατών.

Η επιλογή της έξυπνης τετρακίνησης στο ολοκαίνουργιο Ford Transit Connect θα αυξήσει την απήχηση του μοντέλου ειδικότερα στους πελάτες στις σκανδιναβικές και αλπικές περιοχές, παρέχοντας αναβαθμισμένα επίπεδα πρόσφυσης και αυτοπεποίθηση σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ford

Προηγμένη τεχνολογία για μία premium εμπειρία

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10 ιντσών είναι στάνταρ σε όλη τη γκάμα του μοντέλου με μια διαμορφώσιμη κύρια οθόνη η οποία πλαισιώνεται από δευτερεύουσες πληροφορίες οχήματος. Συνδυάζεται με μια έγχρωμη κεντρική οθόνη αφής με διαγώνιο 10 ιντσών με προαιρετικό Connected Navigation για τη δημιουργία ενός κομψού αλλά και παραγωγικού ψηφιακού cockpit.

Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τη συσκευή του τηλεφώνου τους για πλοήγηση ή επικοινωνία με πελάτες επωφελούνται από τον ασύρματο κατοπτρισμό Apple Carplay και Android Auto, ενώ ασύρματη φόρτιση συσκευών παρέχεται στις εκδόσεις Limited και Active. Η φόρτιση άλλων στοιχείων εξοπλισμού όπως laptop ή εργαλεία εν κινήσει, είναι απλή υπόθεση, καθώς οι θύρες USB-C στην καμπίνα προσφέρουν ισχύ έως και 45 Watt.

Σε συνδυασμό με το θερμαινόμενο τιμόνι, οι πελάτες του νέου Ford Transit Connect μπορούν επίσης να επιλέξουν προαιρετικά θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα πιστοποιημένα από τον κορυφαίο όμιλο υγείας της σπονδυλικής στήλης Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR), την καμπάνια για πιο υγιή πλάτη. Τα συγκεκριμένα καθίσματα διαθέτουν επίσης ηλεκτρική οσφυϊκή ρύθμιση τεσσάρων κατευθύνσεων και ρυθμιζόμενα στηρίγματα ποδιών που εκτείνονται για βέλτιστη άνεση.

Τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού τα οποία ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό του νέου Transit Connect 10 περιλαμβάνουν Pre-Collision Assist με Auto Emergency Braking και Forward Collision Warning, Evasive Steer Assist, καθώς και Intersection Assist για την πρόληψη ή τον περιορισμό της σφοδρότητας των συγκρούσεων με άλλους χρήστες του δρόμου.

Ford

Η κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και το Blind Spot Information System με Cross-Traffic Alert, είναι στάνταρ στις πιο πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις, παρέχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον οδηγό κατά τη διάρκεια των ελιγμών, ενώ όπως και στο ολοκαίνουργιο Transit Custom, το σύστημα Exit Warning μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων κατά το άνοιγμα των θυρών με άλλους μη ορατούς χρήστες του δρόμου.

Περαιτέρω προαιρετικές τεχνολογίες περιλαμβάνουν το Pro Trailer Backup Assist που βοηθά τους οδηγούς να πραγματοποιούν ακριβείς ελιγμούς με ρυμουλκούμενο χωρίς το τελευταίο να «διπλώνει». Το σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες και κάμερα οπισθοπορείας προκειμένου να βοηθήσει τον οδηγό να καθοδηγήσει διαισθητικά το ρυμουλκούμενο με ένα κουμπί ελέγχου και την ψηφιακή οθόνη αντί για το τιμόνι.

Η γκάμα του νέου Transit Connect προσφέρει συναρπαστικές εκδόσεις σε πελάτες στόλων, τεχνίτες και ιδιώτες:

  • Trend – διατίθεται στα μοντέλα Van και Kombi και απευθύνεται σε αγοραστές στόλων και πελάτες που έχουν ως προτεραιότητα το κόστος
  • Limited – πολυτελές βαν με ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και επιφάνεια εργασίας στην πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού
  • Active – ένα ελκυστικό, στιβαρό Kombi με σχεδίαση εμπνευσμένη από SUV, φώτα LED και ράγες οροφής

Όλες οι ειδήσεις

Νέα BMW M4: Βελτιωμένη σε όλους τους τομείς

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Τί αλλάζει στις πληρωμές – Πότε εκπνέει η προθεσμία

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Αίρεται ο υποχρεωτικός εφοδιασμός των αυτοκινήτων στην Αττική

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο