EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα ψηφιακά χαρακτηριστικά και βελτιωμένη τεχνολογία στο Ford Transit

nea-psifiaka-charaktiristika-kai-veltiomeni-technologia-sto-ford-transit-677580

Η Ford Pro ανακοινώνει στην Ευρώπη σημαντικές αναβαθμίσεις στις ψηφιακές δυνατότητες των επαγγελματικών οχημάτων Transit και E-Transit που θα διατίθενται στους πελάτες το 2024.

Οι βελτιώσεις προσθέτουν συνδεσιμότητα 5G, ασύρματες ενημερώσεις Ford Power-Up, οθόνη αφής 12 ιντσών, τη νέα τεχνολογία Delivery Assist καθώς και το Upfit Integration System στο οικοσύστημα λογισμικού και υπηρεσιών της Ford Pro προς όφελος της παραγωγικότητας

Ο αναβαθμισμένος εμπρός άξονας, το νέο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και το ελαφρύτερο πλαίσιο συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων φόρτωσης καθώς και στη βελτίωση του χειρισμού του οχήματος, των επιδόσεων και της αποδοτικότητας.

Η Ford Pro στην Ευρώπη ανακοίνωσε σήμερα σημαντικές αναβαθμίσεις στην απόδοση και την παραγωγικότητα που έρχονται το 2024 στο Transit – το cargo van με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως –  και στόχο έχουν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τη δυναμική αλλά και να βελτιστοποιήσουν τις δραστηριότητές τους.

Τα μοντέλα Ford Transit και E-Transit αποκτούν ένα ολοκληρωμένο πακέτο αναβάθμισης που αφορά τόσο τις στάνταρ δυνατότητες συνδεσιμότητας, όσο και την ικανότητα ασύρματης ενημέρωσης Ford Power Up. Το νέο λογισμικό απλοποιεί τις aftermarket μετατροπές, ενώ ταυτόχρονα αυτοματοποιεί επαναλαμβανόμενες εργασίες για οδηγούς παράδοσης εμπορευμάτων και αγαθών που συχνά μπορούν να κάνουν ακόμα και 150 παραδόσεις την ημέρα. Οι βελτιώσεις στο πλαίσιο και η επιλογή ενός οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου αυξάνουν το ωφέλιμο φορτίο και βελτιώνουν τις επιδόσεις, το χειρισμό και την αποδοτικότητα του οχήματος.

 «Αποτελώντας τον ηγέτη στις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη επί οκτώ συναπτά έτη, δεν σταματάμε ποτέ να αναζητούμε νέες ευκαιρίες για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους», δήλωσε ο Hans Schep, general manager, Ford Pro, Europe. «Συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας για να κατανοήσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και να δημιουργήσουμε μαζί νέες λύσεις. Αυτές οι νέες καινοτομίες βελτιώνουν τα ψηφιακά χαρακτηριστικά, το hardware και το υποστηρικτικό οικοσύστημα της Ford Pro για την επίτευξη ενός νέου επιπέδου παραγωγικότητας».

Βελτιωμένη τεχνολογία ως στάνταρ εξοπλισμός

Για να βοηθήσει τους πελάτες από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων να επιτύχουν τα οφέλη παραγωγικότητας των συνδεδεμένων επαγγελματικών οχημάτων, η Ford Pro συνεχίζει να επεκτείνει τις ψηφιακές δυνατότητες του χαρτοφυλακίου των οχημάτων Transit και E-Transit. Τα νέα χαρακτηριστικά για το 2024 στην Ευρώπη περιλαμβάνουν:

 

  • Σύστημα επικοινωνίας και πληροφοριών SYNC 4,  που υποστηρίζεται από μια κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής 12” και ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 8”, για μία διαισθητική καμπίνα με εστίαση στον οδηγό, με Connected Navigation  για πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, η οποία βοηθά τους οδηγούς να σχεδιάζουν διαδρομές και να τηρούν το πρόγραμμα

 

  • Το πιο πρόσφατο 5G modem της Ford, που παρέχει εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα με τις έξυπνες τεχνολογίες του Transit, με ασύρματες ενημερώσεις Ford Power-Up για βελτιώσεις στην παραγωγικότητα του οχήματος χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα του εμπόρου

 

  • Νέα τεχνολογία Delivery Assist  – διαθέσιμη στα panel van μοντέλα των E-Transit και Transit με μακρύ μεταξόνιο και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων – η οποία αυτοματοποιεί επαναλαμβανόμενες εργασίες ασφαλείας για τους οδηγούς παράδοσης εμπορευμάτων και αγαθών που συχνά πραγματοποιούν έως και 150 παραδόσεις την ημέρα, εξοικονομώντας έως και 20 δευτερόλεπτα από κάθε παράδοση. Τοποθετώντας τον επιλογέα στο Park, ο κινητήρας σταματά, τα αλάρμ και ο συναγερμός ενεργοποιούνται, ενώ κλειδώνουν όλες οι πόρτες που δεν χρησιμοποιεί ο οδηγός προκειμένου να εξέλθει από την καμπίνα ή να έχει πρόσβαση σε δέματα. Κατόπιν, πατώντας το πεντάλ του φρένου, ο κινητήρας τίθεται ξανά σε λειτουργία και τα αλάρμ απενεργοποιούνται

 

  • Το Upfit Integration System της Ford Pro, τα οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν τον εξοπλισμό που έχει εγκατασταθεί μετά την αγορά μέσω ψηφιακών μπουτόν στη στάνταρ οθόνη αφής της καμπίνας. Το σύστημα συνδέεται επίσης με πακέτα λογισμικού της Ford Pro για απομακρυσμένη παρακολούθηση – όπως για παράδειγμα, για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας σε οχήματα-ψυγεία που μεταφέρουν φαρμακευτικά προϊόντα ή τρόφιμα και ποτά, όπου η αδιάλειπτη ψύξη είναι απαραίτητη.

 

Σχεδιασμένα για μεγαλύτερες επιδόσεις, αποδοτικότητα και ικανότητες

 

Μια ολοκληρωμένη σουίτα προηγμένων συστημάτων υποστήριξης για την ασφάλεια του οδηγού και του φορτίου θα είναι στάνταρ το 2024 στο Transit, συμπεριλαμβανομένων των Pre-Collision Assist με αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, Lane Keeping Alert & Aid και Intelligent Speed Assist.  Τα πακέτα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνουν Blind Spot Information System με Cross Traffic Alert, Intelligent Adaptive Cruise Control με Lane Centring και Stop & Go, καθώς και Auto Park Assist με κάμερα 360 μοιρών που παρέχουν πρόσθετη σιγουριά στους οδηγούς και μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας, των επισκευών και του κόστους ασφάλισης για τους διαχειριστές.

Το μοντέλο του 2024 εισάγει μια νέα επιλογή αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων για τα προσθιοκίνητα Transit για τη βελτίωση των επιδόσεων, της αποδοτικότητας και της ικανότητας μεταφοράς φορτίου.  Το νέο κιβώτιο ταχυτήτων μεγιστοποιεί τις δυνατότητες με έως και 4.250 kg GVM και 6.000 kg GTM – αύξηση 700 kg και 1.750 kg αντίστοιχα.

Τα νέα συστήματα πλήμνης τροχών και φρένων μειώνουν το βάρος έως και 27 kg ανάλογα με τη διαμόρφωση του οχήματος. Ο σχεδιασμός επιτρέπει επίσης την ευκολότερη αλλαγή των φρένων, μειώνοντας το χρόνο συντήρησης έως και δύο ώρες κατά την αντικατάσταση και των τεσσάρων δίσκων. Οι νέοι τροχοί 16 ιντσών είναι στάνταρ στο μοντέλο του 2024.

Ένα νέο πακέτο βαρέως τύπου Gross Axle Weight Rating είναι τώρα διαθέσιμο και για τα μοντέλα με κίνηση στους εμπρός τροχούς, αυξάνοντας το μέγιστο βάρος του εμπρός άξονα σε 2.000 kg από 1.850 kg. Αυτό αυξάνει τις δυνατότητες μετατροπών και εξοικονομήσει χρόνο και κόπο για τους χειριστές, μειώνοντας τις απαιτήσεις κατανομής φορτίου. Η Ford Pro αναμένει ότι αυτό θα ωφελήσει ιδιαίτερα εφαρμογές όπως τα τρέιλερ μεταφοράς αλόγων ή οι χαμηλοί φορτωτές, που απαιτούν εύκολη πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης και υψηλά ωφέλιμα φορτία.

Η παραγωγή τους να ξεκινά το επόμενο έτος, ενώ οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από το καλοκαίρι του 2024. Από τότε που λανσαρίστηκε το 2022, το Ford E-Transit είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην EV δύο τόνων, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 50% όλων των ηλεκτρικών οχημάτων που πωλούνται στην Ευρώπη στην κατηγορία του. 

Όλες οι ειδήσεις

 

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο