EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Huracan Tecninca χρησιμοποιεί ελαστικά Bridgestone

i-huracan-tecninca-chrisimopoiei-elastika-bridgestone-634781

Τα ελαστικά Bridgestone Potenza Sport έχουν ασύμμετρο σχεδιασμό πέλματος, που ενισχύει την απόκριση του τιμονιού και την σταθερότητα στις στροφές καθώς και μία εσωτερική δομή στεφάνης που κατανέμει ομοιόμορφα την πίεση στις στροφές.

Στις αρχές του 2022, η Lamborghini παρουσίασε τη Huracán Tecnica. Η νέα έκδοση του πισωκίνητου supercar με κινητήρα V10 αναπτύχθηκε για οδηγούς που αναζητούν την οδηγική απόλαυση τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα, ανακοίνωσε η ιταλική μάρκα.

Η ονομασία Tecnica, επισημαίνει την αναβάθμιση και την ενίσχυση της τεχνολογικής υποδομής της Huracan.

Αξιοποιήθηκε ο κινητήρας της Huracán STO, αλλά για την περίσταση η ισχύς αυξήθηκε κατά 30 ίππους. Η Lamborghini Huracan Tecnica, παίρνει ισχύ από το μοτέρ 5.200 κ.εκ.. Η μέγιστη απόδοσή του είναι 640 ίπποι. Όσο για την ροπή το μέγεθός της είναι επίσης αξιοσημείωτο, προσφέρονται 565 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ. Η ενέργεια που παρέχει ο κινητήρας εκτοξεύει το αυτοκίνητο. Αποστολή των μηχανικών ήταν η λειτουργία του μοτέρ να ικανοποιήσει τον οδηγό ακόμη και στις καθημερινές συνθήκες οδήγησης.

Αποτέλεσμα της ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας ισχύος και ροπής είναι η ολοκλήρωση του τυπικού τεστ επιτάχυνσης σε εξαιρετικό χρόνο. Όπως ανακοινώθηκε το αυτοκίνητο που θα αποκτήσουν ελάχιστοι οδηγοί λόγω της υψηλής τιμής του, πιάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2΄΄. Μια επίδοση που συναρπάζει τους φίλους της ταχύτητας και επιβεβαιώνει την ικανότητα της μάρκας να δημιουργεί ξεχωριστά αυτοκίνητα αγωνιστικών προδιαγραφών.

Με ξηρό βάρος 1.379 κιλά, η Lamborghini Huracan Tecnica, προσφέρει αναλογία βάρους προς ισχύ 2,15 κιλά/ίππο. Η αναβαθμισμένη ισχύς συνδυάζεται με έναν βελτιωμένο, πιο ευκρινή ήχο κινητήρα στις υψηλότερες στροφές, ενώ μέσα στο πιλοτήριο η ηχητική πανδαισία από την λειτουργία του κινητήρα έχει βελτιωθεί για να μην καταπονούνται οι επιβάτες.

Εξοπλίζεται με το σύστημα LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata), το οποίο ελέγχει κάθε πτυχή της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου. Ενσωματώνει συστήματα και ρυθμίσεις για να αποδοθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η ενέργεια του μοτέρ και να ενισχυθεί η οδηγική απόλαυση.

Ανάλογα με τον επιλεγμένο τρόπο οδήγησης – STRADA, SPORT ή CORSA – κάθε δυναμικό σύστημα βαθμονομείται για να παρέχει διαφοροποιημένη απόκριση. Αυτά τα χαρακτηριστικά συνδυάζονται με τη νέα σύνθεση γόμας, που βελτιώνει την πρόσφυση.

Ως ελαστικό υπέρ υψηλών επιδόσεων επόμενης γενιάς, το Bridgestone Potenza Sport θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία των premium σπορ ελαστικών, παρέχοντας την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία του σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των δοκιμών που διεξήγαγε ο ανεξάρτητος οργανισμός TÜV SÜD1).

Το Bridgestone Potenza Race, ένα ημί slick ελαστικό που εξελίχθηκε για τις πίστες, με πιστοποίηση για χρήση και σε δρόμο, εγγυάται εξαιρετική πρόσφυση σε στεγνό οδόστρωμα χάρη στη βελτιστοποιημένη σύνθεση γόμας, τον καινοτόμο σχεδιασμό πέλματος και το σπορ προφίλ που αυξάνει τον έλεγχο της οδικής συμπεριφοράς.

Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στον καλύτερο χρόνο γύρου, το καλύτερο φρενάρισμα σε στεγνό και η εξαιρετική διάρκεια ζωής μέσα στην πίστα, από τον πρώτο έως τον τελευταίο γύρο, όπως αποδεικνύεται από τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τον ανεξάρτητο οργανισμό TÜV SÜD2).

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο