EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Samsung συνεργάζεται με το Hyundai Motor Group για να παρουσιάσει το lifestyle του μέλλοντος που συνδέει το έξυπνο σπίτι με τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα

i-samsung-synergazetai-me-to-hyundai-motor-group-gia-na-parousiasei-to-lifestyle-tou-mellontos-pou-syndeei-to-exypno-spiti-me-ta-syndedemena-aftokinita-698145

Η σύνδεση της πλατφόρμας SmartThings της Samsung με τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα του Hyundai Motor Group θα οδηγήσει στην ανάπτυξη λύσεων για τον τρόπο ζωής του μέλλοντος.

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον όμιλο Hyundai Motor Group με στόχο τη διεύρυνση της πλατφόρμας SmartThings για την υποστήριξη συνδεδεμένων αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Η ανακοίνωση ήρθε μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MOU) των δύο εταιρειών, στις 3 Ιανουαρίου, για την ανάπτυξη λύσεων που θα διαμορφώσουν τον τρόπο ζωής του μέλλοντος.

Οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το έξυπνο σπίτι επόμενης γενιάς, συνδέοντας το SmartThings της Samsung με τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα της Hyundai και της Kia, συμπεριλαμβανομένων των EVs, αναπτύσσοντας τις υπηρεσίες “Home-to-Car” και “Car-to-Home”, καθώς και μια ολοκληρωμένη υπηρεσία διαχείρισης ενέργειας για το σπίτι.

Οι υπηρεσίες Home-to-Car και Car-to-Home συνδέουν το έξυπνο σπίτι με τα συστήματα infotainment του οχήματος, επιτρέποντας τον τηλεχειρισμό και προς τις δύο κατευθύνσεις. Μέσω της πλατφόρμας SmartThings, οι χρήστες θα μπορούν να εκτελούν διάφορες ενέργειες που αφορούν τα αυτοκίνητά τους ενώ βρίσκονται στο σπίτι – να τα εκκινούν, να ελέγχουν τον έξυπνο κλιματισμό και την κατάσταση της φόρτισης και να ανοιγοκλείνουν τα παράθυρα. Παράλληλα, από τα αυτοκίνητα θα είναι, επίσης, δυνατός ο έλεγχος οικιακών συσκευών, όπως τηλεοράσεις, κλιματιστικά και φορτιστές EV.

«Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει την επικοινωνία σπιτιού και αυτοκινήτου και ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης της ενέργειας στο σπίτι, που είναι βελτιστοποιημένες για τον μελλοντικό τρόπο ζωής», σημείωσε ο Chanwoo Park, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Samsung Electronics. «Συνδέοντας την πλατφόρμα SmartThings με τα οχήματα, θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε σημαντικά την εμπειρία των χρηστών, τόσο στο σπίτι όσο και στο αυτοκίνητο».

Οι χρήστες θα μπορούν να ρυθμίζουν το περιβάλλον τους με το SmartThings, λειτουργώντας πολλές συσκευές, ταυτόχρονα – συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων – μέσω ρουτινών, όπως είναι η “ρουτίνα καλημέρας” και η “ρουτίνα άφιξης στο σπίτι”. Για παράδειγμα, όταν κλείσει το πρωινό ξυπνητήρι ενός Galaxy smartphone, οι κουρτίνες θα ανοίξουν αυτόματα και τα φώτα και η τηλεόραση θα ανάψουν. Όταν οι χρήστες είναι έτοιμοι να βγουν από το σπίτι για δουλειά, το αυτοκίνητο θα ρυθμιστεί στην ιδανική θερμοκρασία. Επίσης, οι οθόνες του smartphone και της τηλεόρασης θα εμφανίζουν πληροφορίες, όπως η υπολειπόμενη μπαταρία του ηλεκτρικού οχήματος και η αυτονομία οδήγησης.

«Πρόκειται για μια ευκαιρία να κάνουμε τις υπηρεσίες Car-to-Home και Home-to-Car του συνδεδεμένου αυτοκινήτου πιο άνετες σε διάφορους τομείς», δήλωσε ο Haeyoung Kwon, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ανάπτυξης Infotainment της Hyundai και της Kia. «Σκοπεύουμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της τεχνολογίας μας για να κάνουμε συνεχώς τις μετακινήσεις των παγκόσμιων πελατών της Hyundai και της Kia ουσιαστικές».

Η ολοκληρωμένη υπηρεσία οικιακής ενεργειακής διαχείρισης θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν πόση ενέργεια καταναλώνουν οι συνδεδεμένες συσκευές στα σπίτια τους. Θα είναι, επίσης, διαθέσιμες οι ενεργειακές πληροφορίες για τα ηλεκτρικά τους οχήματα και τους φορτιστές τους, επιτρέποντας στους χρήστες να ρυθμίζουν τον βέλτιστο χρόνο φόρτισης των οχημάτων τους. Τα ηλεκτρικά οχήματα, που συνδέονται με την ολοκληρωμένη υπηρεσία οικιακής ενεργειακής διαχείρισης, προσφέρουν τη δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης του βέλτιστου χρόνου φόρτισης, λαμβάνοντας υπόψη διαφορετικές τιμές ανάλογα με την ώρα της ημέρας , το πρόγραμμα απόκρισης ζήτησης ενέργειας (DR) τα δεδομένα των φωτοβολταϊκών (PV) και των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας (ESS) και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανάλογα με το χρόνο.

Για την περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών Car-to-Home, η Samsung συνεργάζεται στενά με τη HARMAN, μια θυγατρική που ανήκει εξ ολοκλήρου στη Samsung Electronics. Το “Ready Upgrade” της HARMAN είναι ένα προϊόν πακέτου ψηφιακού πίνακα οργάνων (cockpit) που επιτρέπει αναβαθμίσεις υλικού και λογισμικού. Με το Ready Upgrade, οι χρήστες θα μπορούν να εγκαθιστούν λειτουργίες SmartThings για να χρησιμοποιούν διάφορες υπηρεσίες Car-to-Home.

Όλες οι ειδήσεις

Γιατί οι ιδιοκτήτες των Porsche Carrera GT δεν μπορούν να οδηγήσουν τα αυτοκίνητα τους;

Αποκαλύφθηκε πλήρως η πολυαναμενόμενη Lancia Ypsilon

Γινόμαστε πιλότοι με τη Superior Air! Δείτε εντυπωσιακές εικόνες

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο