EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια ειδική έκδοση της Ferrari Testa Rossa J

mia-eidiki-ekdosi-tis-ferrari-testa-rossa-j-640184

Η Pebble Beach Edition Ferrari Testa Rossa J 2022 είναι ένα αντίγραφο της Testa Rossa 250 Le Mans του 1958, σε κλίμακα 75% και θα πουληθεί σε δημοπρασία.

Η Testa Rossa J τροφοδοτείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα και είναι πιστή αντιγραφή ενός από τα πιο εμβληματικά και επιτυχημένα αυτοκίνητα στην ιστορία της Ferrari στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυστηρά περιορισμένη σε 299 οχήματα, η Ferrari ηγήθηκε κάθε πτυχής του έργου, σε συνεργασία με την «The Little Car Company», μια εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή αυτοκινήτων σε κλίμακα με επίσημη άδεια από τον κατασκευαστή. Αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε χειροποίητα χρησιμοποιώντας τα αυθεντικά σχέδια της Ferrari, τα οποία έχουν σαρωθεί και αναδημιουργηθεί ψηφιακά, υπό την επίβλεψη του Centro Stile της Ferrari.

Ferrari 250 Testa Rossa

Πρωταγωνιστής σε αγώνες πίστας στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, η 250 Testa Rossa είναι μια από τις πιο σπουδαίες Ferrari όλων των εποχών, με μακρά λίστα διακρίσεων. Το αυτοκίνητο απέσπασε 18 νίκες και τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα Sportscar το 1958, το 1960 και το 1961. Είναι επίσης η μόνη Ferrari που κέρδισε τέσσερις φορές στις 24 Ώρες του Le Mans  (το 1958, το 1960, το 1961 και το 1962).

Pebble Beach Edition 2022 – «Lucybelle II»

Αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι μια μοναδική ειδική έκδοση που τιμά τη μνήμη της «Lucybelle II», του αγωνιστικού αυτοκινήτου των Ed Hugus και Ray «Ernie» Erickson στις 24 Ώρες του Le Mans το 1958 με τον αριθμό 22. Είναι βαμμένο στο ίδιο χρώμα Bianco Cervino με μπλε ρίγες και είναι η μόνη Ferrari Testa Rossa J παγκοσμίως που θα έχει αυτό το χρώμα. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης το «Lucybelle II» ζωγραφισμένο στο χέρι στη μία του πλευρά και τη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην άλλη πλευρά.

Η Ferrari και η The Little Car Company έχουν διασφαλίσει ότι το προϊόν είναι όσο το δυνατόν πιο πιστό στο αυθεντικό. Έχει ακόμα και την ίδια γεωμετρία διεύθυνσης και ανάρτησης για να έχει την ίδια οδική συμπεριφορά. Σε κάθε στοιχείο του αυτοκινήτου, η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι απαράμιλλη. Στο εσωτερικό υπάρχει μια επιγραφή με τον αύξοντα αριθμό και την ονομασία του μοντέλου. Κυριαρχεί το κόκκινο δέρμα, από τα ίδια βυρσοδεψεία που προμηθεύουν τη Ferrari για τα αυτοκίνητά της και τα καθίσματα μπορούν να φιλοξενήσουν έναν ενήλικα και ένα παιδί. Το τιμόνι της Nardi αφαιρείται για να διευκολύνει την είσοδο του οδηγού στο αυτοκίνητο. Τα όργανα του ταμπλό έχουν επανασχεδιαστεί για να εξυπηρετούν το ηλεκτροκίνητο όχημα, αλλά διατηρούν τον αρχικό σχεδιασμό και τις γραμματοσειρές. Τα όργανα του λαδιού και του νερού δείχνουν τη θερμοκρασία της μπαταρίας και του κινητήρα, ενώ ο δείκτης καυσίμου παρουσιάζει πλέον τη φόρτιση της μπαταρίας. Υπάρχει ακόμη και μετρητής που δείχνει το επίπεδο αναγεννητικής πέδησης.

Το αυτοκίνητο έχει  4 προγράμματα οδήγησης για να χρησιμοποιείται από οδηγούς όλων των ικανοτήτων και ηλικιών: Novice (έως 24 χλμ./ώρα), Comfort (έως 40 χλμ./ώρα), καθώς και Sport και Race (έως 80 χλμ./ώρα).

Τα πεντάλ προέρχονται από την F8 Tributo και τα ελαστικά της Pirelli τοποθετούνται στις χειροποίητες ζάντες 12 ιντσών. Η ανάρτηση έχει αμορτισέρ της Bilstein και προσαρμοσμένα ελατήρια, τα οποία ρυθμίστηκαν από τους οδηγούς δοκιμών της Ferrari στην πίστα Fiorano στο Maranello. Οι τρεις μπαταρίες που τροφοδοτούν τον ηλεκτροκινητήρα είναι τοποθετημένες στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και παρέχουν αυτονομία περίπου 90 χιλιομέτρων, ανάλογα με το στυλ οδήγησης.

Η δημοπρασία της Testa Rossa θα πραγματοποιηθεί στις 19 Αυγούστου και τα έσοδα θα διατεθούν από την The Little Car Company στο The Pebble Beach Company Foundation. Η τιμή αναμένεται να είναι μεταξύ 90.000 και 120.000 δολαρίων.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο