EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μοναδικά ηχοτοπία για τη νέα, αμιγώς ηλεκτρική γκάμα της MINI

monadika-ichotopia-gia-ti-nea-amigos-ilektriki-gkama-tis-mini-678743

Τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας MINI αποκτούν ηχητικούς κόσμους χαρακτηριστικούς για τη μάρκα για μια ακόμα πιο εμβυθιστική εμπειρία οδήγησης.

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει εντελώς νέους ήχους στο εσωτερικό, έναν αντιπροσωπευτικό εξωτερικό ήχο που δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για MINI, jingles για τα νέα MINI Experience Modes καθώς και νέα εικονίδια ήχου για λειτουργίες πληροφοριών και προειδοποιήσεων.

«Οι νέοι ήχοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ψηφιακής εμπειρίας και προσαρμόζονται ξεχωριστά στον χαρακτήρα κάθε νέου μοντέλου. Δημιουργούν μία συναισθηματική απήχηση στους επιβάτες στο εσωτερικό, διαμορφώνοντας παράλληλα την ηχητική ταυτότητα του οχήματος στον έξω κόσμο. Επίσης, το κάνουν να ακούγεται σαν MINI, ακριβώς όπως συμβαίνει και με την εμφάνισή του», σχολιάζει ο Oliver Heilmer, επικεφαλής της MINI Design. Μπορείτε να τους γνωρίσετε για πρώτη φορά στο νέο MINI Cooper Electric.

Το νέο ηχητικό DNA της MINI βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της μάρκας και αποπνέει μια θετική, χαρισματική αύρα. Τα MINI Experience Modes αναδεικνύουν τους εντελώς νέους ηχητικούς κόσμους που δημιουργούνται. Αναλογικά όργανα, ψηφιακή τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη συνδυάζονται για τη δημιουργία ήχων που ταυτόχρονα το ταυτοποιούν ως MINI, μεταφέρουν πληροφορίες και ξυπνούν συναισθήματα.

Τέσσερα ηχοτοπία για μία εξατομικευμένη οδηγική εμπειρία

Τα Experience Modes MINI, “Core”, “Go Kart”, “Timeless” και “Balance”, υιοθετούν διαφορετικούς ήχους που ανατροφοδοτούν ακουστικά τον οδηγό κατά την επιτάχυνση. Αυτοί οι ήχοι ακούγονται στο εσωτερικό των μελλοντικών μοντέλων MINI, προσδίδοντας συναίσθημα στην οδηγική εμπειρία και μεταφέροντας επίσης μια αυθεντική εικόνα της κατάστασης οδήγησης που ταυτόχρονα ενημερώνει τον οδηγό.

Ο προεπιλεγμένος ήχος για τη νέα οικογένεια μοντέλων MINI ονομάζεται “Core”. Είναι η μοναδική λειτουργία ήχου που δεν ακούγεται μόνο μέσα στο όχημα, αλλά και έξω από αυτό, παρέχοντας έτσι στους πεζούς την απαραίτητη προστασία. Ως ήχος της μάρκας MINI, είναι ελκυστικός, ενεργητικός και εμπνευσμένος.

«Η νέα σχεδίαση ήχου για το MINI είναι εμπνευσμένη από τον Νικόλαο Κοπέρνικο, ο οποίος απεικονίζει την ηλιοκεντρική θεώρηση του κόσμου, σύμφωνα με την οποία οι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο», σχολιάζει ο Renzo Vitale, Δημιουργικός Διευθυντής Ήχου στο BMW Group. «Εμπνευστήκαμε από το στρογγυλό σχήμα της κεντρικής οθόνης OLED για τον ήχο “Core”. Μας θυμίζει τον ήλιο που εκπέμπει ζεστασιά. Σε αναλογία με τους πλανήτες, που ο καθένας αντανακλά το φως του ήλιου με τον δικό του τρόπο, σχεδιάσαμε διαφορετικά στοιχεία ήχου που διαφέρουν ανάλογα με την κατάσταση οδήγησης».

Το MINI “Go Kart” δημιουργήθηκε για μια ιδιαίτερα σπορ εμπειρία οδήγησης. Διαθέτει έντονες καμπύλες τονικότητας και έντασης, διαμορφώνοντας το κατάλληλο ηχητικό σκηνικό για ευέλικτη και δυναμική οδήγηση.

Η παράδοση και η πρόοδος συναντιούνται στο MINI “Timeless”. Οι ήχοι κινητήρων των συμβατικών μοντέλων της μάρκας – από το κλασικό Mini μέχρι το MINI John Cooper Works GP – συλλέχθηκαν και συνδυάστηκαν με μια φουτουριστική ερμηνεία του MINI “Core” για να δημιουργήσουν ένα ακουστικό ταξίδι στο χρόνο. Όσο πιο έντονα επιταχύνει το όχημα, τόσο περισσότερο ο ήχος μεταμορφώνεται από τον αντίστοιχο ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης του παρελθόντος στον αμιγώς ηλεκτρικό του παρόντος.

Ένα τέταρτο ηχοτοπίο ανοίγει με MINI “Balance”. Σχεδιάστηκε αρχικά για το MINI Vision Urbanaut και βασίζεται στους ήχους που μπορεί να ακούσει κάποιος σε ένα δάσος σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και της νύχτας: από το βουητό ενός ρυακιού μέχρι το κελάηδισμα των γρύλων και το θρόισμα του ανέμου στις κορυφές των δέντρων. Έτσι δημιουργείται ένα περιβάλλον χαλάρωσης και ευεξίας στο εσωτερικό των μελλοντικών μοντέλων MINI.

Χαρακτηριστικά jingles και εντυπωσιακά earcons

Οι ήχοι οδήγησης της μελλοντικής οικογένειας MINI αντιστοιχίζονται με τα επίσης νέα Experience Modes. Η ενεργοποίησή τους υποδηλώνεται με ένα χαρακτηριστικό κουδούνισμα. Αυτή η σύντομη ηχητική ακολουθία δημιουργεί στους επιβάτες την επιθυμία για αλλαγή σε μια νέα ρύθμιση του οχήματος.

Ένα άλλο στοιχείο των νέων ηχητικών κόσμων που προορίζονται για τη νέα οικογένεια MINI είναι τα λεγόμενα earcons. Παρόμοια με τα οπτικά εικονίδια, χρησιμεύουν ως διακριτικά ηχητικά σύμβολα για να προειδοποιούν για συγκεκριμένα γεγονότα ή πληροφορίες. Περίπου 30 από αυτά τα ηχητικά σήματα είναι νέας σχεδίασης: από την ηχητική συνοδεία του φλας μέχρι το σύστημα προειδοποίησης πρόσδεσης ζωνών ασφαλείας και τους ήχους του συστήματος Park Distance Control (PDC). Στο μέλλον, θα λειτουργούν ως ξεκάθαρα αναγνωρίσιμα σήματα με χαρακτηριστικό και αντιπροσωπευτικό για τη μάρκα ήχο, που θα προσελκύουν την προσοχή των επιβατών ή θα προειδοποιούν για τυχόν κινδύνους με τα διαφορετικά ηχητικά χαρακτηριστικά και τις εντάσεις τους.

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο