EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάνος Καμμένος: Τέλος το εμπόριο αυτοκινήτων – Μπήκε λουκέτο στην επιχείρηση

panos-kammenos-telos-to-eborio-aftokiniton-bike-louketo-stin-epicheirisi-656183

Ηταν Ιανουάριος του 2020, όταν ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας και επικεφαλής των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος, στρεφόταν στην οικογενειακή παράδοση βαδίζοντας στα επαγγελματικά μονοπάτια του πατέρα του, Ηλία, ο οποίος υπήρξε ο σημαντικότερος έμπορος αυτοκινήτων στις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Η έκθεση αυτοκινήτων με την επωνυμία «Η. ΚΑΜΜΕΝΟΣ Α.Ε.» στεγάστηκε στο ισόγειο του κτιρίου όπου παλαιότερα βρίσκονταν τα γραφεία του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. στη Λεωφόρο Συγγρού. Κατά τη διάρκεια των λαμπρών εγκαινίων πριν από δύο χρόνια δίπλα στον Πάνο Καμμένο ήταν και ο γιος του, Ηλίας, ο οποίος θα «έτρεχε» την επιχείρηση με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Τότε σε δηλώσεις του ο Πάνος Καμμένος είχε αναφέρει: «Για εμένα άλλαξε μια ολόκληρη ζωή, έφυγα από την πολιτική και μπορώ πλέον να στηρίξω τα παιδιά μου στη νέα τους προσπάθεια. Να συνεχίσουν την παράδοση του παππού τους και να συνεχίσουν με την αγάπη του κόσμου. Γιατί αυτή εδώ η επιχείρηση στηρίχτηκε στους παλιούς συνεργάτες της, αλλά κυρίως στην αγάπη του κόσμου. Η αγάπη μου προς την πατρίδα παραμένει, αλλά κάποια στιγμή και οι πολιτικοί αλλά και οι πολίτες πρέπει να παραδίδουμε τη σκυτάλη στη νεότερη γενιά. Χαίρομαι πια που η νεότερη γενιά ανέλαβε και την πολιτική αλλά και τη ζωή».

Πυλώνας

Από την πλευρά του, ο γιος του Πάνου Καμμένου, Ηλίας, ανέφερε ότι ο πατέρας του είναι ο πυλώνας αυτού του ξεκινήματος, αλλά «όλα οφείλονται στον παππού μου. Εγώ είμαι τίμιος, όπως είχα πει στον παππού μου, και ξεκινάμε αυτό που είχαμε πει και με την εργατικότητα ελπίζουμε να φθάσουμε έστω και στο μισό από αυτό που είχε δημιουργήσει αυτός για εμάς».

Ο παππούς Ηλίας Καμμένος είχε ξεκινήσει να οδηγεί ταξί και σύντομα απέκτησε έναν δικό του μικρό στόλο ταξί. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Εχοντας κατανοήσει τη δυναμική του αυτοκινήτου, ανοίγει ένα πρατήριο βενζίνης κοντά στο ιστορικό κτίριο της Ολυμπιακής Αεροπορίας του Αριστοτέλη Ωνάση, στη Λεωφόρο Συγγρού. Λόγω των εξαιρετικών σχέσεών του με την εταιρία Shell, που τότε ήταν σχεδόν μονοπώλιο στη χώρα μας, θα αγοράσει το οικόπεδο όπου σήμερα στεγάζεται η επιχείρηση και υπήρξε και η έδρα των ΑΝ.ΕΛ. Ανοίγοντας ένα μικρό -αρχικά- μαγαζί πώλησης και ανταλλαγής αυτοκινήτων στις αρχές του 1960, ο Ηλίας Καμμένος κάνει επανάσταση.

Για πρώτη φορά υιοθετεί πλάνο δόσεων στην αγορά αυτοκινήτου και με την εντατική διαφήμιση γίνεται πρώτο όνομα στην αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων. Εχοντας εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του, θα ξεκινήσει καμπάνια στο κρατικό ραδιόφωνο του ΕΙΡ, σε εφημερίδες και περιοδικά και κάπως έτσι η μάντρα αυτοκινήτων της Λεωφόρου Συγγρού θα γίνει διάσημη. «Φέρτε το παλιό σας αυτοκίνητο και ελάτε να πάρετε ένα μεταχειρισμένο από εμάς. Εξι μήνες μετά θα σας το αγοράσουμε ξανά στην ίδια τιμή και επαναγοράζετε ένα ακόμα καινούργιο», έλεγε η μακροσκελής και επεξηγηματική διαφήμιση, προκαλώντας εμπορικό ντελίριο.

Η εμπλοκή του Πάνου Καμμένου με την πολιτική αλλά και το γεγονός ότι η Αλεξία Καμμένου, αδελφή του Πάνου και κόρη του Ηλία, δεν συνέχισε την οικογενειακή επιχείρηση στα αυτοκίνητα οδήγησαν τον Ηλία Καμμένο να αποχωρήσει, ειδικά μετά την απώλεια της DAIHATSU τη δεκαετία του ’90.

Το lockdownοι αναδουλειές και το λουκέτο

Αν και η επιστροφή της οικογένειας Καμμένου ξεκίνησε δυναμικά στις πωλήσεις αυτοκινήτων, μέσα σε λίγους μήνες άρχισαν τα προβλήματα. Στις αρχές του 2020, όταν άνοιξε η επιχείρηση και προ των lockdowns για την πανδημία του κορονοϊού, αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων επισκέφθηκαν την έκθεση στη Λεωφόρο Συγγρού, με πολλούς να φεύγουν από εκεί έχοντας αγοράσει το αυτοκίνητο της αρεσκείας τους.

Ωστόσο, τόσο το lockdown, που κλόνισε οικονομικά μια νέα επιχείρηση με αρκετά ανοίγματα, όσο και η στροφή των υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων από τα μεταχειρισμένα στα καινούργια δημιούργησαν προβλήματα και στη συγκεκριμένη επιχείρηση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Αλλωστε, η εμπορία μεταχειρισμένων «Η. ΚΑΜΜΕΝΟΣ Α.Ε.» ξεκίνησε τη δραστηριότητά της σε μια περίοδο που ο κόσμος είχε αρχίσει να κοιτάει την αγορά καινούργιων αυτοκινήτων απ’ ό,τι μεταχειρισμένων.

Ελκυστικές τιμές

Ο γιος του Πάνου Καμμένου, Ηλίας, που «έτρεχε» την επιχείρηση, προσπάθησε και με τις γνωριμίες του πατέρα του να έρχεται σε επαφή με εισαγωγείς που θα του παρείχαν καλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και σε καλές τιμές, ώστε να έχει εμπόρευμα προς πώληση. Οι τιμές των αυτοκινήτων που λάνσαρε η εν λόγω επιχείρηση ξεκινούσαν από τα 1.900 ευρώ έως και 39.000 ευρώ για τα πρώτα αυτοκίνητα που είχε.

Εδώ και κάποιους μήνες όμως η επιχείρηση στη Λεωφόρο Συγγρού έχει κατεβάσει ρολά, ενώ και στη σελίδα της στο facebook δεν υπάρχει διαφήμιση που να αφορά κάποιο νέο μεταχειρισμένο προς πώληση. Αλλά και στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, εκεί όπου κάποιος μπορούσε να δει για να επιλέξει μεταξύ των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων πριν πάει στην έκθεση, πλέον δεν υπάρχει κάτι. Ολα δείχνουν ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια για την επάνοδο της οικογένειας Καμμένου στον χώρο του αυτοκινήτου δεν στέφθηκε από επιτυχία.

Όλες οι ειδήσεις 

 

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο