EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της BYD από την Πετρόπουλος ΑΕΒΕ

ta-ilektrika-epangelmatika-ochimata-tis-byd-apo-tin-petropoulos-aeve-644135

Ο όμιλος επιχειρήσεων Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, όπου εφέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια επιχειρηματικής δράσης στην Ελλάδα, είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας των επαγγελματικών ηλεκτρικών οχημάτων της BYD στην χώρα μας.

Αντιστοίχως, εξουσιοδοτημένος έμπορος και επισκευαστής στο Νομό Αττικής για τα επαγγελματικά οχήματα της BYD είναι η εταιρεία PNT CARS – PANTOPIKOS με 50 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά.

O κ. Isbrand Ho, γενικός διευθυντής επαγγελματικών οχημάτων της BYD Europe

Η κινέζικη εταιρεία BYD (Build Your Dreams) αποτελεί έναν παγκόσμιο επιχειρηματικό κολοσσό ο οποίος δραστηριοποιείται στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (τεχνολογίες συσσωρευτών), σε ηλεκτρονικά, σε υπέργειους ηλεκτρικούς σιδηρόδρομους μονής τροχιάς αλλά και στην αυτοκινητοβιομηχανία. Διαθέτει πλήρη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων (επιβατικών και επαγγελματικών) και αποτελεί το κορυφαίο brand ηλεκτρικών λεωφορείων σε 23 χώρες στην Ευρώπη.

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην πόλη Σενζέν (Shenzhen) της Κίνας. Ο όμιλος διαθέτει 11 ερευνητικά κέντρα σε περισσότερα από 30 βιομηχανικά πάρκα, σε 6 ηπείρους και απασχολεί περί τους 290.000 εργαζόμενους. Είναι εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο του Χονγκ-Κονγκ με δεκάδες επενδύσεις στην Κίνα και εκτός αυτής.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους, δραστηριοποιείται από το 1998 με την ίδρυση της θυγατρικής BYD Europe στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Διαθέτει εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ουγγαρία, ενώ παράλληλα έχει συνάψει συνεργασίες με πολλούς κατά τόπους κατασκευαστές. Σήμερα, τα ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD κυκλοφορούν σε περισσότερες από 100 μεγαλουπόλεις σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ τα μοντέλα της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες και 400 μεγαλουπόλεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πέρα από τα επαγγελματικά οχήματα, η BYD ξεκίνησε προσφάτως στην Ευρώπη την διάθεση και ηλεκτρικών επιβατικών μοντέλων στη Νορβηγία και στην Ολλανδία. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις σε Γερμανία, Σουηδία, Δανία και Ισραήλ, ενώ εντός του επόμενου χρόνου θα ακολουθήσουν σταδιακά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

O κ. Πέτρος Πλακάκης, διευθυντής μονάδας Φορτηγών και Λεωφορείων της BYD

Κλάδος μπαταριών

Η BYD εξειδικεύεται στην εξέλιξη και κατασκευή κάθε είδους μπαταριών που χρησιμοποιούνται από τα smartphones και τα οχήματα μέχρι τα λιμάνια και τα ορυχεία μέσω μιας καθετοποιημένης δομής (εξόρυξη πρώτων υλών, έρευνα και εξέλιξη, κατασκευή, διανομή). Στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει πατεντάρει την τεχνολογία BLADE, για μπαταρίες με κορυφαία ασφάλεια, επιδόσεις σε αυτονομία, αξιοπιστία και διάρκεια ζωής.

Ηλεκτρικό Van BYD ETP3

To ηλεκτρικό panel van ETP3 της BYD είναι ένα επαγγελματικό όχημα με αμάξωμα μήκους 4,46 μ. και ωφέλιμο φορτίο 780 κιλών. Διαθέτει χώρος φόρτωσης 3,5 κυβικών μέτρων και μπορεί να καλύψει μεγάλο εύρος αναγκών μετακίνησης και μεταφοράς προϊόντων και αγαθών.

Διαθέτει συρόμενες πόρτες και από τις δύο πλευρές, ανακλινόμενη πίσω πόρτα και πάτωμα από κράμα αλουμινίου στο χώρο φόρτωσης που είναι ανθεκτικό στην φθορά και περιλαμβάνει διάφορα άγκιστρα πρόσδεσης φορτίου. Εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα μόνμου μαγνήτη υψηλής ενεργειακής απόδοσης, με μέγιστη ισχύ 136 ίππων και μέγιστη ροπή 180 Nm. Η μπαταρία είναι λιθίου – φωσφορικού άλατος σιδήρου (LiFePO4) χωρητικότητας 44,9 kWh.

Η συστοιχία συσσωρευτών είναι τεχνολογίας BLADE, που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα λόγω μειωμένου όγκου των στοιχείων που την αποτελούν και εξαιρετική συμπεριφορά στη θερμοκρασία. Η φόρτιση του οχήματος γίνεται τόσο με φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) όσο και με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC), με ισχύ 50 kW. Η φόρτιση από το 20% έως το 100% της χωρητικότητας της μπαταρίας γίνεται σε μόλις μισή ώρα σε ταχυφορτιστή και σε 5,5 ώρες, σε απλό φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στο εσωτερικό του BYD ETP3. Υπάρχει ψηφιακή οθόνη λειτουργιών στον πίνακα οργάνων και οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα μαζί με εξοπλισμό που περιλαμβάνει εκτός των άλλων, δύο αερόσακους, σύστημα ABS και ESP, σύστημα αυτόματων προβολέων, κλιματισμό, ηχοσύστημα με 4 ηχεία κ.ά.

Hλεκτρικό φορτηγό αστικών μεταφορών BYD ETM6

Το ETM6 είναι το ηλεκτρικό φορτηγό της BYD για αστικές μεταφορές ή διανομές με μικρό βάρος 7.490 κιλών που διατίθεται σε δύο εκδόσεις, σε ότι αφορά στο μήκος του μεταξόνιου: Η πρώτη βασίζεται σε μία πλατφόρμα με μεταξόνιο 3,36 μ. όπου το συνολικό μήκος της καρότσας φθάνει στα 5,95 μ. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει ωφέλιμο φορτίο 3.810 κιλά. Η δεύτερη έκδοση έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο (4,2 μ.) σε ένα όχημα συνολικού μήκους 7,645 μ. όπου το ωφέλιμο φορτίο βρίσκεται στα 3.740 κιλά.

Το όχημα διαθέτει αεροδυναμική καμπίνα, εξοπλισμένη με πλήθος στοιχείων για τον οδηγό όπως πολυλειτουργικό τιμόνι, TFT ψηφιακή οθόνη λειτουργιών στον πίνακα οργάνων και LED οθόνη αφής ελέγχου στην κεντρική κονσόλα, εκκίνηση/παύση λειτουργίας κινητήρα με κουμπί και αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους για εναπόθεση μικροαντικειμένων. Παράλληλα διαθέτει και πολλά συστήματα ασφάλειας όπως προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας (Lane Deaprture Warning – LDW) και ειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης (Forward Collision Warning – FCW), έως προσαρμοζόμενο cruise control (ACC) και πέδηση έκτακτης ανάγκης (Advanced Emergency Braking System).

Το BYD ETM6 εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 204 ίππων με μέγιστη ροπή 550 Nm. Διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση ενώ η μπαταρία του είναι λιθίου – φωσφορικού άλατος σιδήρου (LiFePO4), χωρητικότητας 126 kWh. Η φόρτιση του οχήματος γίνεται αποκλειστικά με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC). Η ισχύς φόρτισης είναι ρυθμισμένη στα 120 kW. Σύμφωνα με την εταιρεία, η πλήρωση της μπαταρίας από το 20% έως το 100% ολοκληρώνεται σε μία ώρα.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο