EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φλόριντα: Θύμα του τυφώνα Ian μια McLaren P1 (Βίντεο)

florinta-thyma-tou-tyfona-ian-mia-mclaren-p1-vinteo-643458

Πριν από λίγες ώρες ο τυφώνας Ίαν χτύπησε στη Φλόριντα, με τους ανέμους να ξεπερνούν τα 240 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον 5ο ισχυρότερο τυφώνα που έχει καταγραφεί. Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν γλύτωσε μια McLaren P1, με τα ορμητικά νερά να το παρασύρουν έξω από το γκαράζ στο οποίο ήταν σταθμευμένο.

Στο βίντεο που δημοσίευσε ο ιδιοκτήτης Earnie @lambo9286 δείχνει ένα πραγματικά καταστροφικό θέαμα, με το νερό να έχει ξεπεράσει το επίπεδο των τροχών του όμορφου εξωτικού αυτοκινήτου. Ο τυφώνας Ian σίγουρα θα κατέστρεψε και πολλά άλλα supercars στην περιοχή, αλλά πέρα ​​από τις υλικές ζημιές, η συγκεκριμένη είναι μια ιστορία προσωπικού δράματος, αφού ο ιδιοκτήτης ξεκάθαρα αγαπούσε αυτή την ιδιαίτερη και σπάνια McLaren.

Ακόμα χειρότερα, ο Earnie φέρεται να παρέλαβε το P1 πριν μόλις μια εβδομάδα. Η μοναδική McLaren κίτρινου χρώματος που κυκλοφόρησε πρόσφατα ήταν καταχωρημένη στο Bring A Trailer του Fort Myers, Florida. Ο αριθμός πλαισίου SBM12ABA6FW000348 δεν πουλήθηκε αλλά η περιγραφή ταιριάζει, ειδικά τα χαμηλά χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο είχε λιγότερο από 500 χλμ. και ήταν πρόσφατα μέρος της συλλογής Gulf Coast Motorworks. Το πιο πιθανό είναι ότι ο ιδιοκτήτης του έκανε την προσφορά μετά τη λήξη της καταχώρισης BAT.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα McLaren P1 του 2015 είναι το νούμερο 348 κομμάτι από τα μόλις 375 που παρήχθησαν, με τη μέση τιμή να κυμαίνεται γύρω στα 1,7 εκατομμύρια δολάρια. Αναμενόμενα, είναι δύσκολο να αισθάνεσαι συμπόνια για έναν εκατομμυριούχο που μπορεί να αντέξει οικονομικά ένα supercar, αλλά η μητέρα φύση δεν κάνει διακρίσεις.

Από την φωτογραφία δεν έλειψαν τα κακόβουλα σχόλια, με κάποιους να πιστεύουν ότι πρόκειται για ασφαλιστική απάτη. Ωστόσο, πλάνα από κάμερες ασφαλείας δείχνουν ότι τόσο η McLaren όσο και μια Rolls-Royce ήταν σταθμευμένα σε ένα γκαράζ που έμοιαζε να είναι ασφαλές. Η μόνη λύση για να αποφευχθεί η εν λόγο καταστροφή θα ήταν να είχαν μεταφερθεί τα δύο εξωτικά αυτοκίνητα σε ένα πολυώροφο γκαράζ. Ωστόσο, πιθανώς να μην υπήρχε αρκετός χρόνος, ή ο ιδιοκτήτης να ήταν εκτός πόλης.

Αυτό που κάνει αυτό το περιστατικό σχεδόν μοναδικό είναι ότι το κίτρινο McLaren P1 παρασύρθηκε από τα νερά της πλημμύρας και τελικά κατέληξε έξω από αυτό. Σίγουρα, η ασφαλιστική θα καλύψει το κόστος του αυτοκινήτου, αλλά τέτοια αυτοκίνητα δεν βγαίνουν προς πώληση συχνά, ούτε μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν.

Θεωρητικά, το αυτοκίνητο μπορεί να σταλθεί στη McLaren για να επισκευή, αλλά θα είναι μια δαπανηρή διαδικασία και το νερό από τις πλημμύρες είναι διαβόητο για την περίπλοκη και συχνά κρυφή ζημιά που προκαλεί. Εάν κάποιος αποφασίσει να το σώσει, θα χρειαστεί να ανακατασκευαστούν… τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Supercar Fails (@supercar.fails)

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο