AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Formula 1 – Grand Prix Ουγγαρίας: «Πάτησε» κορυφή ο Χάμιλτον

formula-1-grand-prix-oungarias-patise-koryfi-o-chamilton-22282

Ο Λούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής του Γκραν Πρι της Ουγγαρίας, για 5η φορά και 3η συνεχόμενη στο φετινό πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, και έτσι πήρε την πρωτοπορία στην βαθμολογία των οδηγών από τον «ομόσταυλο» του στην Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, που τερμάτισε δεύτερος.

Ο Βρετανός Παγκόσμιος πρωταθλητής προσπέρασε στην εκκίνηση τον Ρόσμπεργκ, που είχε την pole position, και έμεινε στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος του αγώνα, πανηγύριζονας την 48η νίκη της καριέρας του. Τρίτος τερμάτισε ο Ντάνιελ Ρικιάρνο με Red Bull.

Αυτή ήταν η 5η φορά που ο Χάμιλτον παίρνει την πρώτη θέση στο Γκραν Πρι της Ουγγαριας και πλέον κατέχει το ρεκόρ ξεπερνώντας τον Μίκαελ Σουμάχερ, που έχει 4.

Μεγάλη  μάχη έγινε για την 3η θέση ανάμεσα σε Ρικιάρντο (Red Bull) και Φέτελ (Ferrari). Ο οδηγός της Ferrari πίεζε μέχρι την τελευταία στιγμή τον  Ρικιάρντο αλλά ο Αυστραλός κατάφερε να κρατήσει την θέση του και να ανέβει στο βάθρο των νικητών. Έντονη ήταν και η μονομαχία μεταξύ των Φερστάπεν (Red Bull) και Ραϊκόνεν (Ferrari) για την 5η θέση, όπου νικητής αναδείχθηκε ο πρώτος, με τα μονοθέσια των δύο οδηγών να έρχονται σε επαφή με αποτέλεσμα να υποστεί ζημία το μπροστινό φτερό του Φινλανδού οδηγού. Η βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισε με τους Κάρλος Σάινθ Τζ. (Toro Rosso), Φερνάντο Αλόνσο (McLaren), Βάλτερι Μπότας (Williams) και Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Force India).

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 378

Ferrari 224

Red Bull 223

Williams 94

Force India 74

Toro Rosso 45

McLaren 38

Haas 28

Renault 6

Manor 1

Sauber 0

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο