AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Το Nissan Micra με αναβαθμισμένο πακέτο ασφάλειας

to-nissan-micra-me-anavathmismeno-paketo-asfaleias-0

Η εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας περιλαμβάνει και την κατασκευή ασφαλέστερων μοντέλων.

Ακόμη και τα μικρά σε μέγεθος αυτοκίνητα εξοπλίζονται με συστήματα ασφάλειας τα οποία αυξάνουν τις πιθανότητες να αποτραπεί μια σύγκρουση και να μειωθούν οι συνέπειες από την σύγκρουση.

Το Nissan Micra είναι ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής φίρμας στη δημοφιλή κατηγορία των supermini. Το μικρότερο σε μέγεθος μοντέλο στη ευρωπαϊκή γκάμα της μάρκας, εξοπλίζεται με αναβαθμισμένο πακέτο ασφάλειας.

Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού περιλαμβάνονται:

– Intelligent Lane Intervention. Πρόκειται για ένα σύστημα προειδοποίησης και πρόληψης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας. Εφόσον ενεργοποιηθεί, το τιμόνι δονείται ελαφρά και τα φρένα του αυτοκινήτου εφαρμόζονται με τρόπο που «καθοδηγούν» το αυτοκίνητο πίσω στην λωρίδα του.

– Intelligent Emergency Braking. Με το σύστημα αυτό, που περιλαμβάνει και την τεχνολογία αναγνώρισης πεζών, αποφεύγονται οι επιπτώσεις (ή μειώνεται η σοβαρότητά τους) από ένα ατύχημα.

– Traffic Sign Recognition. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία ο οδηγός γνωρίζει πάντα το όριο ταχύτητας του δρόμου. Η ανάγνωση των σχετικών πινακίδων προσφέρεται με σχετική ένδειξη στην κεντρική οθόνη.

– High Beam Assist. Όταν ενεργοποιηθεί, οι προβολείς αλλάζουν αυτόματα από δέσμης διασταυρώσεως στη μεγάλη σκάλα, για να βελτιώσουν τις συνθήκες ορατότητας και οδικής ασφάλειας.

– Intelligent Around View Monitor. Το γνωστό σύστημα πανοραμικής θέασης 360˚της Nissan, διευκολύνει τον οδηγό στους ελιγμούς παρκαρίσματος και περιλαμβάνει ανίχνευση κινούμενων αντικειμένων (Moving Object Detection) για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

– Blind Spot Warning. Το σύστημα αυτό διαθέτει αισθητήρες ραντάρ εγκατεστημένους στον πίσω προφυλακτήρα που, όταν ενεργοποιηθούν, προειδοποιούν τον οδηγό, οπτικά και ηχητικά, για την ύπαρξη άλλων οχημάτων σε παρακείμενες λωρίδες. Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται ο κίνδυνος μιας σύγκρουσης, όταν το αυτοκίνητο εξέρχεται (ακούσια ή εκούσια) από την λωρίδα κυκλοφορίας του.

Σε όλες τις εκδόσεις περιλαμβάνονται, έξι αερόσακοι, ρυθμιζόμενες καθ’ ύψος ζώνες ασφαλείας εμπρός και πίσω, όπως και με σχετική προειδοποίηση για την εφαρμογή τους.

Επιπλέον, παιδικά καθίσματα ISOFIX μπορούν να χρησιμοποιηθούν, συμπεριλαμβανομένου του καθίσματος του συνοδηγού. Στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνονται το ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας (Electronic Stability Program), το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών (Anti-Lock Brakes), καθώς και το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα (Hill Start Assist). Πέραν των παραπάνω, διαθέτει περιοριστή ταχύτητας, αυτόματο αισθητήρα προβολέων, αυτόματα φώτα κινδύνου και σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο