AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Subaru Forester: Μοντέρνα τεχνολογία, συντηρητικό πρόσωπο

subaru-forester-monterna-technologia-syntiritiko-prosopo-605518

Χωρίς ριζικές αλλαγές στην εμφάνιση, η νέα 5η γενιά του Subaru Forester υπόσχεται βελτίωση σε όλους τους τομείς.

Του Βαγγέλη Φακατσέλη

Η επιλογή της Subaru να παρουσιάσει τη νέα, 5η γενιά του Forester στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Ν. Υόρκης, φαντάζει απόλυτα λογική. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην Ευρώπη, όπου τα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας καταγράφουν χαμηλές πτήσεις, στην αγορά των ΗΠΑ η εικόνα είναι αντιστρόφως ανάλογη. Σχεδιαστικά, το νέο Forester δεν έχει να επιδείξει πολλά, πέρα από την μυώδη και επιβλητική μάσκα. Θα το χαρακτήριζες συντηρητικό, αν και η ουσία είναι πως δεν διαφέρει σημαντικά από το μοντέλο που αντικαθιστά.

Από εκεί και πέρα, οι εμμονές της Subaru σε διάφορους τομείς είναι όλες παρούσες στο νέο SUV της. Πρώτα απ’ όλα, ο ατμοσφαιρικός κινητήρας boxer 2,5 λίτρων, που αποδίδει 182 ίππους, όντας ανανεωμένος σε ποσοστό 90%, θα αποτελεί μέχρι νεωτέρας την μοναδική επιλογή. Το ίδιο συμβαίνει και με το αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT), που πάντως θα διαθέτει και χειροκίνητο πρόγραμμα λειτουργίας.

Μιας και ο λόγος περί εμμονών, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το κορυφαίο σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All-Wheel Drive, που εδώ και δεκαετίες καθιστά τα μοντέλα της Subaru από τα πιο ικανά στην κίνηση εκτός δρόμου. Το νέο Forester χρησιμοποιεί τη νέα παγκόσμια πλατφόρμα της Subaru, και υπόσχεται να παρέχει υψηλότερα επίπεδα οδηγικής ευχαρίστησης, ευελιξίας και ηχομόνωσης.

Βελτιωμένοι είναι και οι διαθέσιμοι χώροι, ενώ βήματα έχουν γίνει και στους τομείς της ποιότητας κύλισης και της προστασίας σε περίπτωση σύγκρουσης. Από τα αρκετά συστήματα με τα οποία θα εφοδιάζεται το Forester, η Subaru επέλεξε να δώσει έμφαση στα EyeSight Driver Assist και DriverFocus. Το μεν πρώτο αναγνωρίζει την κόπωση του οδηγού «διαβάζοντας» τα μάτια του, ενώ το δεύτερο, καλείται να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της απόσπασης της προσοχής του οδηγού. Η Subaru θεωρεί αρκετά σοβαρό το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς σύμφωνα με στοιχεία, περισσότερα από 1000 άτομα τραυματίζονται σε ημερήσια βάση στους δρόμους των ΗΠΑ, σε τροχαία ατυχήματα στα οποία κάποιος από τους εμπλεκόμενους δεν είχε την προσοχή του στο τιμόνι.

Η 5η γενιά του Forester θα έρθει και στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2019, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε ακόμη τους κινητήρες με τους οποίους θα εφοδιάζεται.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο