AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Κορυφαία διάκριση ασφάλειας για το νέο Ford Focus [βίντεο]

koryfaia-diakrisi-asfaleias-gia-to-neo-ford-focus-vinteo-605576

Το νέο Ford Focus, το οποίο θα δούμε στη χώρα μας το Σεπτέμβριο του 2018, έχει δημιουργήσει ήδη μεγάλες προσδοκίες με τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που διαθέτει αλλά και τα στοιχεία ενεργητικής ασφάλειας.

Πλέον η Ford μπορεί να καυχιέται και για την παθητική ασφάλεια του νέου της μικρού – μεσαίου μοντέλου, το οποίο κατάφερε να αποσπάσει την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων στις δοκιμές του Euro NCAP.

Ο ανεξάρτητος οργανισμός αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων, έδωσε στο Focus ποσοστό 85% για την προστασία των ενήλικων επιβατών σε περίπτωση πρόσκρουσης, 87% για την προστασία των παιδιών, 72% για την προστασία των πεζών και 75% για τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Το Focus διαθέτει χαρακτηριστικά σχεδιασμένα για να αποτρέπουν ή να μετριάζουν τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης, όπως το Pre-Collision Assist της Ford με Pedestrian & Cyclist Detection. Αυτό μπορεί να εντοπίζει άτομα πάνω ή δίπλα στο δρόμο, ή που ενδεχομένως διασχίζουν το δρόμο στην πορεία του αυτοκινήτου. Το σύστημα αυτόματα φρενάρει το όχημα εάν ανιχνεύσει πιθανότητα σύγκρουσης και ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις. Επίσης μπορεί να εντοπίζει δικυκλιστές, ενώ λειτουργεί και στο σκοτάδι.

Το νέο Focus θα διατίθεται σε όλη την Ευρώπη σε 5θυρη έκδοση hatchback και wagon, με 4 εκδόσεις εξοπλισμού (Trend, Titanium, ST-Line και Vignale). Αργότερα μέσα στη χρονιά, θα διατίθεται και η έκδοση Active crossover.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο