AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Ανανέωση και νέος κινητήρας για το Suzuki Vitara

ananeosi-kai-neos-kinitiras-gia-to-suzuki-vitara-605641

Μπορεί για το τρέχον έτος το μεγάλο νέο από την οικογένεια της Suzuki να είναι η πρεμιέρα του καινούργιου Jimny όμως και για το πιο εμπορικό μοντέλο της εταιρείας, το Vitara, υπάρχουν επίσης καλά νέα που επικεντρώνονται σε ένα φρεσκάρισμα στα σημεία.

Πρωτίστως, η ανανέωση του Vitara επικεντρώνεται στην διάθεση του μικρού κινητήρα βενζίνης ενός λίτρου όπου με την βοήθεια υπερτροφοδότη αποδίδει 111 ίππους. Το συγκεκριμένο μοτέρ ανήκει τεχνολογικά στη σειρά Boosterjet – ίδια αρχιτεκτονική με τον 1,4 λίτρων κινητήρα των 140 ίππων που ήδη φορά το Vitara – και θα φορεθεί στο δημοφιλές SUV της Suzuki μαζί με χειροκίνητο κιβώτιο και προαιρετικά με το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP. Αυτή η εξέλιξη θα θέσει εκτός παραγωγής τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,6 λίτρων που σήμερα εφοδιάζει τη σειρά Vitara.

Κατά τα λοιπά, έχουν πραγματοποιηθεί επιδερμικές αλλαγές στο αμάξωμα και στην καμπίνα δίνοντας έναν αέρα φρεσκάδας στην υπάρχουσα γενιά Vitara που παρουσιάστηκε στην ευρωπαϊκή αγορά το 2015. Ανασχεδιασμένη είναι η μάσκα και οι προφυλακτήρες που έχουν κατέβει λίγο πιο χαμηλά, έχουν προστεθεί φώτα LED και οι αλουμινένιες ζάντες έχουν νέο στιλ. Παράλληλα, έχουν προστεθεί και δύο νέες χρωματικές επιλογές βαφής στη ήδη διαθέσιμες για το αμάξωμα.

Στο εσωτερικό έχει προστεθεί επένδυση με μαλακή υφή στο άνω τμήμα του ταμπλό ενώ πλέον ο πίνακας οργάνων διαθέτει μία μικρή έγχρωμη οθόνη πληροφοριών μεταξύ ταχύμετρου και στροφόμετρου.

Το ανανεωμένο Vitara είναι τεχνολογικά το πιο άρτιο μοντέλο της Suzuki διαθέτοντας πολλά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS). Μεταξύ άλλων το εξοπλιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τεχνολογία αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, ειδοποίηση κάθετα διερχόμενου αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας ή πεζού κατά το ξεπαρκάρισμα κ.ά.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο