AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Φιέστα Nissan στις ΗΠΑ για τα 50 χρόνια επιτυχιών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

fiesta-nissan-stis-ipa-gia-ta-50-chronia-epitychion-ston-michanokinito-athlitismo-605638

Η Nissan γιορτάζει μισό αιώνα επιτυχιών στα μηχανοκίνητα σπορ των ΗΠΑ, στα πλαίσια του φετινού Rolex Monterey Motorsports Reunion. Με περισσότερες από 200 νίκες στο IMSA και πλέον των 100 νικών στα Εθνικά Πρωταθλήματα στο SCCA, πολλοί από τους θρύλους που οδήγησαν τα Nissan αυτών των επιτυχιών, θα δηλώσουν το παρών στο Monterey. Διάσημοι οδηγοί αγώνων της Nissan και της Datsun θα βρεθούν στην αγωνιστική πίστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοφιλής κωμικός και ηθοποιός Carolla αγωνίζεται και αυτός στο Monterey, ενώ κατέχει τη μεγαλύτερη συλλογή των αγωνιστικών αυτοκινήτων Nissan και Datsun που είχαν τρέξει στο παρελθόν, με τον διάσημο ηθοποιό Paul Newman, πίσω από το τιμόνι τους.

Η Nissan North America έχει επιμεληθεί μια ειδική συλλογή από 14 αυτοκίνητα στο paddock, τρία εκ των οποίων πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους στις ΗΠΑ: το Nissan R382 που κέρδισε το Grand Prix της Ιαπωνίας το 1969, το μοναδικό στον κόσμο Nissan R390 GT1 και το εκπληκτικό Nissan GT-R50 από την Italdesign.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα με τον θρύλο των αγώνων Steve Millen και το No 75 Nissan 300ZX, στο Monterey.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο