AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Πρεμιέρα για την έκδοση GSi του Opel Corsa

premiera-gia-tin-ekdosi-gsi-tou-opel-corsa-288788

Μετά το Insignia, το Corsa είναι το δεύτερο μοντέλο της Opel που αποκτά έκδοση GSi. Η οικογένεια Corsa GSi εμφανίστηκε το 1988 από το Corsa A 100 ίππων.

Ακολούθησαν το Corsa B GSi 16V με 109 ίππους και ισχυρή ροπή στις χαμηλές στροφές, το Corsa C GSi με 125 ίππους και τελική ταχύτητα 202 χλμ./ώρα, και από το 2007 το Corsa D GSi, για πρώτη φορά με υπερσυμπίεση και 150 ίππους από 1.600 κυβικά. Τον Αύγουστο του 2012, η Opel και το Corsa σταμάτησαν προσωρινά την παραγωγή μοντέλων GSi – μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA), το Opel Insignia GSi γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του και το σήμα GSi την επιστροφή του. Και τώρα, ένα χρόνο αργότερα, επιστρέφει και το Corsa GSi.

Οι υψηλές επιδόσεις του νέου Corsa GSi συνδυάζονται με μία δυναμική εξωτερική εμφάνιση όπου κυριαρχούν οι μεγάλοι αεραγωγοί, το ανάγλυφο καπό, η εντυπωσιακή πίσω αεροτομή και τα έξτρα μαρσπιέ. Η εντυπωσιακή αεροτομή στην άκρη της οροφής δημιουργεί πρόσθετη αεροδυναμική πίεση και η σπορ, χρωμιωμένη απόληξη εξαγωγής πλαισιώνεται από την εντυπωσιακή πίσω ποδιά στο χρώμα του αμαξώματος.

Γνήσια σπορ αίσθηση αποπνέει και το εσωτερικό του Corsa GSi, όπου ξεχωρίζουν το σπορ τιμόνι, ο δερμάτινος επιλογέας σχέσεων, τα αλουμινένια σπορ πεντάλ και τα προαιρετικά σπορ καθίσματα Recaro.

Το Corsa GSi διαθέτει έναν κινητήρα βενζίνης Turbo στα 1.4 λίτρα με απόδοση 150 ίππων και ροπή 220 Nm. Η μέση κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ 6 και 6,4 λίτρων ανά 100 χλμ. ενώ οι εκπομπές ρύπων βρίσκονται στο επίπεδο των 147 γρ./ χλμ. Σε συνδυασμό με ένα 6τάχυτο κιβώτιο με πυκνή κλιμάκωση, ο κινητήρας της έκδοσης GSi εντυπωσιάζει με τις ρεπρίζ του κυρίως με 2η και 3η σχέση στο κιβώτιο μεταξύ 3.000 και 4.500 σ.αλ. Η καθιερωμένη επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε 8,9 δευτ. ενώ στις επιταχύνσεις εν κινήσει (από 80 έως 120 χλμ./ώρα) χρειάζεται χρόνο 9,9 δευτερολέπτων. Η δε τελική ταχύτητα φθάνει στα 207 χλμ./ώρα.

Το πλαίσιο OPC και τα δισκόφρενα με τις κόκκινες δαγκάνες έχουν ρυθμιστεί στη αγωνιστική πίστα του Nürburgring. Η ευέλικτη συμπεριφορά και οι μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης είναι δεδομένες, ειδικά αν στον εξοπλισμό προστεθούν οι προαιρετικές ζάντες αλουμινίου 18-ιντσών με τα ελαστικά διαστάσεων 215/40 ZR18.

Το νέο Opel Corsa GSi διατίθεται προς το παρόν στην Γερμανία, κατόπιν παραγγελίας, στην τιμή των 19.960 ευρώ.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο