AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Σχεδιαστική και τεχνολογική ανανέωση Skoda Fabia

schediastiki-kai-technologiki-ananeosi-skoda-fabia-317890

Από το λανσάρισμά της το 1999 έως σήμερα, η σειρά Fabia της Skoda έχει κυκλοφορήσει σε περισσότερα από 4 εκατ. αντίτυπα δημιουργώντας ένα μοναδικό προηγούμενο για την τσέχικη εταιρεία στην κατηγορία των supermini.

Εσχάτως, η σειρά Fabia υπέστη μία εκτενή ανανέωση τόσο σχεδιαστική όσο και τεχνολογική ενισχύοντας την παρουσία της στην αγορά. Η πρεμιέρα στην ελληνική αγορά έχει ορισθεί για την έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση ΕΚΟ 2018» που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού από τις 10 έως τις 18 Νοεμβρίου.

Η νέα σειρά Fabia θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά τον Δεκέμβριο σε εκδόσεις αμαξωμάτων hatchback και kombi καθώς και σε μία νέα έκδοση εξοπλισμού Monte Carlo που έχει δυναμικό χαρακτήρα σε εξαιρετική τιμή. Εξωτερικά οι αλλαγές επικεντρώθηκαν στη μάσκα, στα φώτα (LED ημέρας στάνταρντ – προβολείς LED προαιρετικά) και στον προφυλακτήρα που έχει ενσωματωμένα φώτα ομίχλης.

Επίσης ανασχεδιασμένα είναι τα πίσω φώτα και ο προφυλακτήρας στα… μετόπισθεν. Η εξωτερικές αλλαγές ολοκληρώνονται με τις ζάντες αλουμινίου νέας σχεδίασης (έξι επιλογές) από 15 έως 18 ίντσες. Οι συνολικές επιλογές σε χρώματα αμαξώματος είναι 15. Το χρώμα Steel Grey διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση MONTE CARLO. Η επιλογή ColourConcept προσφέρει επίσης τη δυνατότητα η οροφή, οι μπροστινές κολόνες (Α), οι πλαϊνοί καθρέφτες και οι προαιρετικοί τροχοί Vigo 16 ιντσών να βαφτούν σε χρώμα αντίθεσης (μαύρο, λευκό ή ασημί).

Στο εσωτερικό θα βρείτε νέες επενδύσεις καθισμάτων για το επίπεδο εξοπλισμού Ambition και Style, καθώς και για την έκδοση Monte Carlo. Διατίθενται επίσης περαιτέρω επιλογές εξατομίκευσης, όπως το πακέτο Dynamic που φέρει μαύρα σπορ καθίσματα με κάλυμμα Suedia/υφασμάτινο κάλυμμα και κόκκινες ραφές, σπορ πολυλειτουργικό τιμόνι, πεντάλ σε σχεδίαση αλουμινίου, ένα σπορ σασί, μια επιλογή δυο διακοσμητικών επενδύσεων για το ταμπλό, μαύρο εσωτερικό και πάνελ θυρών με κόκκινες ραφές στα υποβραχιόνια. Μικρές αλλαγές έχουν γίνει και στα στρογγυλά όργανα του πίνακα οργάνων.

Σημαντικές τεχνικές αναβαθμίσεις έχουν πραγματοποιηθεί στους κινητήρες MPI και TSI. Στους πρώτους έχουν αλλάξει στα ακροφύσια ψεκασμού καυσίμου και στον αισθητήρα οξυγόνου για καλύτερη αναλογία καυσίμου-αέρα. Με άμεσο ψεκασμό ο κινητήρας 1.0 λίτρου MPI αποδίδει 75 ίππους. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων μεικτού κύκλου είναι στα 4,8 λίτρα/100 χλμ. και στα 110 γρ. CO2/χλμ. Αντιστοίχως, για τους κινητήρες 1.0 λίτρου TSI με τους 95 και 110 ίππους οι αλλαγές επικεντρώθηκαν στα υλικά κατασκευής με έμφαση την αντοχή τους στην θερμότητα, στην λειτουργία του υπερσυμπιεστή (Turbo) καθώς και στο σύστημα λίπανσης και ψύξης.

Τέλος, τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και ψυχαγωγίας απέκτησαν νέα στοιχεία. Μεταξύ άλλων τα Fabia νέας σοδειάς θα είναι εξοπλισμένα στον βασικό ή κατ’ επιλογή στον προαιρετικό εξοπλισμό με σύστημα ανίχνευσης τυφλών σημείων, ειδοποίηση πίσω κυκλοφορίας, αυτόματη υποβοήθηση φώτων, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες στάθμευσης, Front Assist με ενσωματωμένη λειτουργία φρένου ανάγκης City, ανίχνευση κόπωσης (ειδοποίηση οδηγού), υποβοήθηση φώτων και βροχής, περιοριστή ταχύτητας και έλεγχο συγκράτησης σε ανηφόρα. Στον τομέα της ψυχαγωγίας προσφέρεται μία οθόνη αφής multimedia 6,5 ιντσών και επιλογή μεταξύ τεσσάρων προτάσεων σε ηχοσυστήματα.

Οι εκδόσεις εξοπλισμού θα είναι πέντε (Active-Comfort-Ambition-Style-Monte Carlo) με τις τιμές διάθεσης να ξεκινούν από τα 10.980 ευρώ και να φθάνουν μέχρι τα 16.980 ευρώ.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο