AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Θερινό ελαστικό υψηλής τεχνολογίας από την Continental

therino-elastiko-ypsilis-technologias-apo-tin-continental-290477

H Continental παρουσίασε προσφάτως το νέο ελαστικό EcoContact 6. Πρόκειται για ένα νέο τύπο θερινού ελαστικού που φέρει υψηλή τεχνολογία στην δομή του με στόχο την χιλιομετρική απόδοση, την ακρίβεια στον χειρισμό και την μείωση της απόστασης φρεναρίσματος.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο ελαστικό EcoContact 5, το νέο EcoContact 6 παρέχει 20% πιο υψηλή χιλιομετρική απόδοση, 15% πιο χαμηλή αντίσταση κύλισης, ακόμη πιο ακριβή χειρισμό και πιο μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος, σε βρεγμένο και στεγνό δρόμο. Η Continental έχει ήδη λάβει εγκρίσεις από 12 Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων, για πρώτη τοποθέτηση του EcoContact 6, για κατηγορίες μικρών οχημάτων πόλης, μεσαίας κλάσης αλλά και πολυτελών αυτοκινήτων.

Για να γίνει δυνατή αυτή η μεγάλη πρόοδος στη βιομηχανία των ελαστικών, οι μηχανικοί της Continental μελέτησαν κάθε κατασκευαστικό στοιχείο του νέου ελαστικού, αναζητώντας πιθανές βελτιώσεις. Επανασχεδίασαν τη γόμα πυριτίου (silica), για πιο ισορροπημένη κατανομή των χημικών συστατικών, με αποτέλεσμα έναν ακόμη πιο ισχυρό δεσμό των πολυμερών στο πέλμα και μικρότερη παραμόρφωση του ελαστικού, κατά την οδήγηση.

Αυτά οδήγησαν στη συνολική μείωση της αντίστασης κύλισης, που με τη σειρά της έφερε πιο χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Επίσης, έβαλαν καινοτόμα πρόσθετα στη γόμα, ώστε να βοηθήσουν την επιφάνεια του πέλματος να έρχεται σε καλύτερη επαφή με τον δρόμο. Το προϊόν αυτών των δύο καινοτομιών στη γόμα του ελαστικού ονομάζεται, GreenChili 2.0.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο