AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Νέα Mercedes-Benz B-Class

nea-mercedes-benz-b-class-331538

Ενώ οι περισσότεροι κατασκευαστές δείχνουν να απομακρύνονται από τα MPV και να συγκεντρώνονται στα SUV, η Mercedes-Benz αρνείται να ακολουθήσει, παρουσιάζοντας την 3η γενιά της B-Class.

Στο εσωτερικό της, βρίσκουμε την ίδια οθόνη και κεντρική κονσόλα με αυτή της A-Class. Άλλο ένα στοιχείο που ήταν αποκλειστικά διαθέσιμο μέχρι τώρα στο μικρότερο μοντέλο είναι η υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης MBUX (Mercedes Benz User Experience), με την γνωστή λειτουργία «Hey Mercedes».

Παράλληλα, έχει δανειστεί την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης από την S-Class και σε ορισμένες καταστάσεις μπορεί να οδηγηθεί ημιαυτόνομα. Μία τελευταία εντυπωσιακή προσθήκη στο νέο μοντέλο είναι το «Energizing Comfort Control», το οποίο χρησιμοποιεί συστηματικά λειτουργίες όπως ο κλιματισμός , τα θερμαινόμενα καθίσματα, το μασάζ, ακόμη και τον φωτισμό του αυτοκινήτου, με σκοπό να βελτιώσει την διάθεση των επιβατών. Υπάρχουν τρείς επιλογές καθισμάτων, ώστε να ικανοποιηθεί και ο πιο απαιτητικός αγοραστής.

Εξωτερικά, έχουν γίνει αλλαγές για να εκμοντερνιστεί η εμφάνιση του αυτοκινήτου, διατηρώντας τον βασικό σχεδιασμό. Επανασχεδιάστηκαν τα εμπρός και πίσω φώτα και εξοπλίστηκαν με προβολείς LED, ενώ επίσης LED έγιναν και τα φώτα ημέρας. Η οροφή είναι λίγο πιο χαμηλή και διαθέτει μία ενσωματωμένη αεροτομή. Οι επιλογές στις ζάντες κυμαίνονται από τις 16 μέχρι και τις 19 ίντσες.

Με τον νέο σχεδιασμό η εταιρεία δηλώνει πως το αυτοκίνητο είναι πιο αεροδυναμικό (με αεροδυναμικό συντελεστή 0.24cd) και έχει μειωμένο θόρυβο από τον αέρα κατά την οδήγηση. Τα διαθέσιμα πακέτα εξοπλισμού, που επηρεάζουν ελαφρώς την εξωτερική εμφάνιση, είναι τα Style, Progressive, AMG Line και το Night Package (που μπορεί να συνδυαστεί και με κάποιο από τα προηγούμενα πακέτα).

Οι προσφερόμενοι κινητήρες είναι δύο κινητήρες βενζίνης, ο B180 (με 136 ίππους και 200Nm) και ο B200 (με 163 ίππους και 250Nm), ενώ επίσης υπάρχουν 3 επιλογές σε πετρελαιοκινητήρες, οι B108d (με 116 ίππους και 260Nm), B200d (με 150 ίππους και 320Nm) και B220d (με 190 ίππους και 400Nm).

Όλοι οι κινητήρες χρησιμοποιούν αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Όπως και με την προηγούμενη γενιά, και όπως είναι λογικό, δεν θα υπάρξει AMG έκδοση για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Οι παραγγελίες για την νέα B-Class ξεκίνησαν εχθές 3 Δεκεμβρίου και οι διανομή των μοντέλων θα ξεκινήσει μέσα στον Φεβρουάριο του 2019.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο