AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Νέα σπορ έκδοση R-LINE από την VW Polo

nea-spor-ekdosi-r-line-apo-tin-vw-polo-342388

Η σειρά VW Polo διατίθεται σε πέντε εκδόσεις εξοπλισμού με τιμή εκκίνησης στις 13.400 ευρώ.

Με παρουσία από το 1975 και πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει τα 17 εκατομμύρια μονάδες, το VW Polo αποτελεί ένα εμβληματικό μοντέλο στην κατηγορία των supermini. H 6η γενιά του Polo παρουσιάστηκε το 2017 και προσφάτως ενισχύθηκε με την παρουσίαση της ειδικής έκδοσης R-Line.

Ο συγκεκριμένος τύπος του Polo υπερασπίζεται μία ιδιαίτερη εικόνα βασισμένη σε δυναμικά στοιχεία εμφάνισης και πλούσιο πακέτο εξοπλισμού. Διατίθεται με το γνώριμο 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ενός λίτρου (τεχνολογίας TSi) με απόδοση 115 ίππων και συνοδεύεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με το αυτόματο σασμάν DSG 7 σχέσεων.

Η έκδοση R-Line διαθέτει ένα αεροδυναμικό πακέτο, που αποτελείται από διαφορετικά σχεδιασμένους προφυλακτήρες και ενισχύεται από πρόσθετα πλευρικά μαρσπιέ και πίσω αεροτομή οροφής. Παράλληλα, το δικό τους ρόλο στην ξεχωριστή εικόνα της έκδοσης R-Line παίζουν οι σπορ ζάντες αλουμινίου Bonneville 17 ιντσών που προέρχονται από την ειδική γκάμα αξεσουάρ «Volkswagen R».

Τέλος, η… συνταγή R-Line εμπεριέχει στα εξωτερικά συστατικά εμφάνισης και τα πίσω φώτα τεχνολογίας LED.

Από την άλλη, στο εσωτερικό υπάρχει μία πλειάδα στοιχείων που ενισχύουν το ιδιαίτερο αυτής της έκδοσης, όπως: σπορ καθίσματα με υφασμάτινη επένδυση σε carbon look, δερμάτινο τιμόνι, οθόνη πολλαπλών ενδείξεων Plus, διζωνικό κλιματισμό, κρυφός φωτισμός Ambient και διακοσμητικές επενδύσεις «Deep Iron» στο ταμπλό, στο πλαίσιο της κεντρικής κονσόλας και στα πάνελ των εμπρός θυρών. Επίσης ο εξοπλισμός περιλαμβάνει αναπροσαρμοζόμενο cruise control.

Στον τεχνολογικό τομέα ο μικρός turbo κινητήρας των 999 κ.εκ. έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια σε πολλά μοντέλα του ομίλου και ειδικά στην έκδοση απόδοσης των 115 ίππων, φαντάζει ιδανικός στο αμάξωμα του Polo συνολικού βάρους 1.155 κιλών. Με ροπή 200 Nm μεταξύ 2.000-3.500 σ.α.λ. προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις στο Polo με χρόνο 9,5’’ για τα 0-100 και τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα.

Κατά τα λοιπά, η σπορ έκδοση R-Line είναι κατά 15 χιλιοστά χαμηλότερη από τις υπόλοιπες, διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό και έχει σύστημα παραμετροποίησης με διαθέσιμα 4 προφίλ οδήγησης.

Η αγορά του VW Polo R-Line υποστηρίζεται από τρία χρηματοδοτικά προγράμματα της Volkswagen Bank. Η έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο κοστίζει 17.400 ευρώ τοις μετρητοίς, ενώ η αντίστοιχη με το αυτόματο κιβώτιο σκαρφαλώνει στις 19.450 ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής που βγαίνει εκτάκτως το Σάββατο 22/12/2018

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο