AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Με 640 ίππους η νέα Lamborghini Huracan EVO [εικόνες]

me-640-ippous-i-nea-lamborghini-huracan-evo-eikones-611728

Η Lamborghini παρουσίασε την νέα γενιά του V10 supercar της, την Huracan EVO. Πρόκειται για μία αναβαθμισμένη Huracan, η οποία φέρει τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για την «σκληροπυρηνική» έκδοση Perfomante, όπως για παράδειγμα τον κινητήρα 640 ίππων και 600Nm ροπής αυτής.

Εξωτερικά, η νέα EVΟ εξοπλίστηκε με νέες ζάντες και νέο εμπρός προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ενώ μεγαλύτερες είναι και οι πλαϊνές εισαγωγές. Η μεγαλύτερη αλλαγή στον σχεδιασμό είναι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Οι εξατμίσεις είναι πλέον ψηλότερα, όπως του Perfomante, ενώ υπάρχει και μία ενσωματωμένη αεροτομή για αυξημένη αεροδυναμική. Το πάτωμα της νέας Huracan έχει σκοπό την βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής απόδοσης, με την εταιρεία να δηλώνει πως ο νέος σχεδιασμός κάνει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου 5 φορές καλύτερη από την πρώτη γενιά της Huracan.

Η καμπίνα του αυτοκινήτου είναι πλέον μοντέρνα, με μία νέα οθόνη αφής 8,4 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, και διαθέτει αναγνώριση χειρονομιών, συνδεσιμότητα Apple CarPlay και έναν ενσωματωμένο σκληρό δίσκο μεγάλης χωρητικότητας, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει και σύστημα τηλεμετρίας με 2 κάμερες.

Ο 5.2 λίτρων ατμοσφαιρικός V10 της Huracan EVO παράγει 30 περισσότερους ίππους από τον προκάτοχό του, επιτυγχάνοντας την επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και την επιτάχυνση από την στάση στα 200 χλμ/ώρα σε μόλις 9 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα είναι πάνω από 325 χλμ/ώρα.

Το «κερασάκι στην τούρτα» είναι το ολοκαίνουργιο σύστημα Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI), ένας κεντρικός επεξεργαστής ο οποίος ελέγχει και χειρίζεται κάθε αεροδυναμικό στοιχείο του αυτοκινήτου, με την υποβοήθηση του Lamborghini Piattaforma Inzerziale (LPI), ένα σύνολο επιταχυντών και γυροσκοπίων τοποθετημένων στο κέντρο βάρους του αυτοκινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί που η νέα Huracan EVO διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης, torque-vectoring, ανανεωμένες μαγνητοροολογικές ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, ανανεωμένο σύστημα τετρακίνησης και αυξημένη ανταπόκριση από το τιμόνι.

«Η νέα Huracan EVO παίρνει τις τρομερές ικανότητες της Huracan Performante και τις συνδυάζει με την πιο μοντέρνα τεχνολογία δυναμικής οχημάτων με σκοπό να ενισχύσει την καθημερινή εμπειρία της οδήγησης ενός Huracan» δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Stefano Domenicali.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο