AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

To νέο Nissan LEAF 3.ZERO και 3.ΖΕRΟ e+

to-neo-nissan-leaf-3-zero-kai-3-zero-e-611782

Η Nissan προχωρά στην εξέλιξη του αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος LEAF (EV), ανακοινώνοντας δύο εκδόσεις του LEAF 3.ZERO.

Μετά από μια σημαντική χρονιά για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, το LEAF 3.ZERO θα έχει μια οθόνη ψυχαγωγίας 8 ιντσών που προσφέρει υπηρεσίες συνδεσιμότητας. Μια νέα εφαρμογή του NissanConnect EV θα είναι επίσης διαθέσιμη, με την κυκλοφορία του LEAF 3.ZERO στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Το Nissan LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition, αποτελεί μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής του μοντέλου, με μόλις 5.000 αυτοκίνητα να κατασκευάζονται για την Ευρώπη. Θα διαθέτει απόδοση που φτάνει τους 217 ίππους και μεγαλύτερη εμβέλεια 385 χιλιομέτρων με μία φόρτιση.

Η διάθεση του e+ Limited Edition ανακοινώθηκε στην Ιαπωνία και βρίσκεται ως έκθεμα στο Consumer Electronics Show (CES) που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας των Η.Π.Α., αυτή την εβδομάδα.

Στο κέντρο του μοντέλου περιορισμένης παραγωγής, βρίσκεται μια μπαταρία με ενισχυμένη ισχύ. Έχει 25% περισσότερη πυκνότητα και 55% περισσότερη χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας. Η νέα μπαταρία υψηλότερης ισχύος περιέχει 288 κυψέλες, σε σύγκριση με τις 192 που υπάρχουν στο ισοδύναμο των 40 kWh.

Στο δρόμο, η μπαταρία των 62 kWH του προσφέρει αύξηση της τάξης του 40%, σε σχέση με το «απλό» που είναι εξοπλισμένο με την μπαταρία των 40kWh. Αυτό χαρίζει μια επιπρόσθετη εμβέλεια 100 χιλιομέτρων σε συγκρίσιμες συνθήκες χρήσης.

Τα νέα μοντέλα επίσης διαθέτουν το e-Pedal και το ProPILOT. Η τεχνολογία e-Pedal, επιτρέπει την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και την πλήρη στάση με την απλή αύξηση ή μείωση της πίεσης που ασκείται στο γκάζι. Απελευθερώνοντας το γκάζι, το αυτοκίνητο επιβραδύνει μέχρι να έρθει σε στάση, χωρίς να χρειαστεί να πιεστεί το πεντάλ του φρένου. Με το ProPILOT, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει την επιθυμητή ταχύτητα και απόσταση από το μπροστινό όχημα. Με την χρήση ραντάρ και κάμερας, το ProPilot προσαρμόζει την ταχύτητα με βάση την προπορευόμενη κυκλοφορία και κρατά το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας.

Το ProPILOT Park είναι μια λειτουργία αυτόματης στάθμευσης χωρίς χέρια και πόδια. Το ProPILOT Park λειτουργεί τόσο σε παράλληλο όσο και σε κάθετο χώρο στάθμευσης και θα σταθμεύει το LEAF 3.ZERO όταν ο οδηγός επιλέγει ένα από τα σημεία που προτείνει το σύστημα.

Οι πρώτες παραδόσεις του LEAF 3.ZERO αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Μάιο του 2019, ενώ οι παραδόσεις του LEAF 3.ZERO e + Limited Edition θα ξεκινήσουν από το καλοκαίρι του 2019. Η Nissan προσφέρει εγγύηση οκτώ ετών / 160.000 χιλιομέτρων στις μπαταρίες των LEAF 3.ZERO και LEAF 3.ZERO e + Limited Edition.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο