AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

5 αστέρια από την NCAP για το Jaguar I-Pace

5-asteria-apo-tin-ncap-gia-to-jaguar-i-pace-611793

Το I-Pace της Jaguar απέσπασε βαθμολογία πέντε αστέρων στην αξιολόγηση ασφαλείας του Euro NCAP. Το πρώτο SUV ηλεκτρικών επιδόσεων της εταιρείας σημείωσε 91% για την προστασία των ενήλικων επιβατών, 81% για την προστασία των παιδιών-επιβατών και 81% για την υποβοήθηση ασφαλείας. Το I-Pace συγκέντρωσε τους υψηλότερους βαθμούς τόσο όσον αφορά τη δοκιμή στις επιδόσεις πλευρικής ενίσχυσης όσο και την δοκιμή πλευρικής πρόσκρουσης.

Ο Simon Black, Τεχνικός Αμαξωμάτων της Jaguar Land Rover και επικεφαλής του έργου, δήλωσε: «Το I-Pace έχει ήδη λάβει βραβεία για τον σχεδιασμό, τις επιδόσεις και τον χειρισμό του. Αυτό το τελευταίο βραβείο από το Euro NCAP επιβεβαιώνει τα εξαιρετικά επίπεδα ασφαλείας του I-Pace. Η ασφάλεια αποτελεί τη μεγαλύτερη προτεραιότητά μας και είναι φανταστικό να βλέπουμε ότι αυτό ακριβώς αντικατοπτρίζουν και τα αποτελέσματα του Euro NCAP».

Η κατασκευή αμαξώματος αλουμινίου του I-Pace προσφέρει υψηλά επίπεδα ακαμψίας και σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη μπαταρία που προστατέεται από σκελετό αλουμινίου, προσφέρει στρεπτική ακαμψία σε 36kNm ανά βαθμό.

Το ηλεκτρικό μοντέλο διαθέτει επίσης προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας για την προστασία των υπόλοιπων οδηγών και των πεζών. Οι τεχνολογίες περιλαμβάνουν πτυσσόμενο καπό και αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών και ποδηλάτων. Η Jaguar σχεδίασε επίσης ένα σύστημα ηχητικής προειδοποίησης προσέγγισης οχήματος (AVAS), το οποίο προειδοποιεί τους χρήστες της οδού όταν πλησιάζει το όχημα. Ο ήχος είναι δυνατόν να ακουστεί σε ταχύτητες μέχρι 20km/h και υπερβαίνει το ελάχιστο 56dB που απαιτείται από τη σχετική προσεχή ευρωπαϊκή νομοθεσία.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο